...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen sözcüklerden hangisi tekildir?
    A) Dolap
    B) Kayalar
    C) Bulutlar
    Cevap: A
  • 2) Sınava çalışmadığım için ....................................
    Verilen cümlenin devamı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) sınavdan yüksek not aldım.
    B) öğretmenim beni tebrik etti.
    C) sınavdan düşük not aldım.
    Cevap: C
  • 3) ....................................... için hasta oldum.
    Verilen cümlenin başına aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

    A) Soğukta durduğum
    B) Dişlerimi fırçaladığım
    C) Banyomu düzenli yaptığım
    Cevap: A
  • 4) Sert kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yumuşak
    B) Katı
    C) Demir
    Cevap: A
  • 5) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi zıt anlamıyla yanlış eşleştirilmiştir?
    A) Hızlı -- Çabuk
    B) Uzun -- Kısa
    C) Tembel -- Çalışkan
    Cevap: A
  • 6) Yağmur sabaha kadar sürdü.
    Yukarıda verilen cümlede hangi sorunun cevabı bulunur?

    A) Ne?
    B) Ne zaman?
    C) Nerede?
    Cevap: A
  • 7) Eren akşam amcasına gitmiş.
    Yukarıda verilen cümleden hangisinin cevabı yoktur?

    A) Kim?
    B) Nerede?
    C) Ne zaman?
    Cevap: B
  • 8) Yaz tatilinin gelmesine iki hafta kaldı.
    Yukarıda verilen cümle kaç kelimeden oluşmaktadır?

    A) 4
    B) 5
    C) 6
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda verilen cümlelerden hangisini oluşturan kelime sayısı diğerlerinden daha fazladır?
    A) Eşyalarını toplamayı unutma.
    B) Çantasında kitapları, kalemi ve suyu vardı.
    C) Akşam geç yattım.
    Cevap: B
  • 10) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı en azdır?
    A) Makine
    B) Suluk
    C) Kalemlik
    Cevap: B
  • 11) Matematik kelimesi için aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Hece sayısı 4'tür.
    B) Harf sayısı 9'dur.
    C) Çoğul isimdir.
    Cevap: C
  • 12) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı en fazladır?
    A) televizyon
    B) telefon
    C) futbol
    Cevap: A
  • 13) Aşağıda verilen cümlelerden hangisinin sonuna yanlış noktalama işareti getirilmiştir?
    A) Ödevlerini yaptın mı?
    B) Bugün de gelecek misin.
    C) Sessizlik her tarafı sardı.
    Cevap: B
  • 14) Dün kaç ta uyudun ( )
    Yukarıda verilen cümlenin sonuna hangi noktalama işareti getirilmelidir?

    A) ( . )
    B) ( ! )
    C) ( ? )
    Cevap: C
  • 15) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?
    A) Ankara
    B) Çarşanba
    C) Tren
    Cevap: B
  • 16) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin yazımı doğrudur?
    A) Atlet
    B) Dolab
    C) Yasdık
    Cevap: A
  • 17) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış olarak ayrılmıştır?
    A) sı - ra - la - ma
    B) tu - ta - nak
    C) sır - a - dan
    Cevap: C
  • 18) Aşağıda verilen cümlelerden hangisinde özel isim kullanılmıştır?
    A) Yarın bayram ziyaretine gideceğiz.
    B) Dayım Ankara'dan geldi.
    C) Sabah akşam şarkı dinliyordu.
    Cevap: B
  • 19) Yaz tatilinde Bursa'ya gideceklermiş.
    Yukarıda verilen cümlede geçen özel isim hangisidir?

    A) Bursa
    B) tatil
    C) Yaz
    Cevap: A
  • 20) Sokaktaki kediler yaz güneşinde çok susuyorlardı.
    Yukarıda verilen cümlede çoğul olan kelime hangisidir?

    A) güneşinde
    B) Sokaktaki
    C) kediler
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder
1. Sınıf Türkçe Dersi 1. Dönem 2. Sınav test Orta 2018-06-29
1.sınıf türkçe 1.dönem 2.değerlendirme, noktalama işaretleri, heceleme, özel isim, çoğul ve tekil kelimeler, cümle tamamlama [2]