...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen önermelerden hangisi doğrudur?
    A) p: 4 + 1 < 5
    B) q: 8 x 2 = 16
    C) r: 4-1 = -3
    D) s: 2 / 1 = 1
    E) t: 1 + 1 = 0
    Cevap: B

  • 2)
    I. (1 V 0) V (0 ∧ 1) = 1
    II. (1 ∧ 1) ∧ (1 ∧ 0) = 0
    III. (0 V 0 ) ∧ (1 V 0) 0
    Yukarıda verilen önermelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) I, II ve III
    E) Hiçbiri
    Cevap: D

  • 3) ((1 ∧ 0 ) V (1 V 0)) ∧ (1 V 0)
    Yukarıda verilen işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 0
    B) 1
    C) 1 ∧ 0
    D) 1 V 0
    E) 1 ∧ 1
    Cevap: B

  • 4) A ve B boş olmayan birer küme olduğuna göre;
    A U B = 7
    A / B = 3
    B / A = 1
    ve A kümesinin alt küme sayısı 64 ve B'nin alt küme sayısı 16 olduğuna göre A ∩ B 'nin eleman sayısı hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5
    Cevap: C

  • 5) (q V p')' ∧ q
    Yukarıda verilen önermenin sonucu hangisidir?

    A) 0
    B) 1
    C) q
    D) p
    E) q'
    Cevap: A

  • 6) ( 1 ∧ 0 ) V ( 1 ∧ 0 ) ≡ ?
    Yukarıda verilen önermenin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 1
    B) 0
    C) Boş
    D) 1 V 1
    E) 1 V 0
    Cevap: B

  • 7) A={1,2,3,4,5) kümesinin 3 elemanlı alt kümelerinden kaç tanesinde 1 elemanı bulunur?
    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    E) 8
    Cevap: D

  • 8) Bir sınıftaki erkeklerin sayısı kızların sayısına oranı 3 / 7 tir. Erkeklerin yüzde 20 si gözlüklü olduğuna göre gözlüklü olmayan erkek öğrenci sayısının tüm sınıfın yüzdesine oranı kaçtır?
    A) 12
    B) 24
    C) 36
    D) 48
    E) 56
    Cevap: B

  • 9) 6 ayrı önermenin olduğu doğruluk tablosunda toplamda kaç satır bulunur?
    A) 6
    B) 24
    C) 32
    D) 64
    E) 128
    Cevap: D

  • 10)
    I. p: 1 + -1 < 1 xss=removed> 2
    Yukarıda verilen önermelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    E) Hiçbiri
    Cevap: C

  • 11)
    I. Beyaz renk en güzel renktir.
    II. İnternet yüzyılın icadıdır.
    III. Ayna görüntüyü yansıtır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri önerme değildir?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    D) Yalnız III
    E) Yalnız II
    Cevap: A

  • 12) A= {a,b,c}
    B= {a,b,c,d,e,f,g}
    olduğuna göre B kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi A kümesin kapsamaktadır?

    A) 12
    B) 13
    C) 14
    D) 15
    E) 16
    Cevap: E

  • 13) A={M,A,T,E,M,A,T,İ,K} kümesinin 4 elemanlı kümelerinin kaç tanesinde K harfi bulunur?
    A) 12
    B) 24
    C) 32
    D) 46
    E) 56
    Cevap: E

  • 14) Aşağıda verilen önermelerden hangisinin sonucu 1 dir?
    A) (0 ∧ 0) ∧ 1
    B) (1 ∧ 0) ∧ 1
    C) ( 1 V 1) V 0
    D) (1 V 0) ∧ 0
    E) (0 ∧ 1) V 0
    Cevap: C

  • 15) Verilen 4 önermenin doğruluk payı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 4
    B) 8
    C) 16
    D) 32
    E) 64
    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.