...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Dört tane kedi dört tane fareyi dört dakikada yakalayabilmektedir.
    Buna göre 12 tane kedi 12 dakikada kaç tane fare yakalayabilir?

    A) 24
    B) 28
    C) 32
    D) 36
    Cevap: D

  • 2) Verilen işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? ( İşlem önceliğine dikkat ediniz.)

    A) 3
    B) 6
    C) 12
    D) 15
    Cevap: C

  • 3) Aşağıda verilen şekilde kutu içlerine gelen sayılar bir kurala göre getirilmiştir. Buna göre soru işareti olan yere hangi sayı gelmelidir?

    A) 3
    B) 9
    C) 12
    D) 15
    Cevap: A

  • 4) Aşağıda verilen örüntüleri sırasıyla tamamlayan seçenek hangisidir. ( Her örüntü diğerinden bağımsızdır?

    A) 1 -- 38 -- 79
    B) 80 -- 1 -- 33
    C) 33 -- 79 -- 1
    D) 1 -- 38 -- 80
    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen işlem karesinde sadece toplama işlemi geçerlidir. Buna göre satır ve sütun sonlarındaki sonucu verecek şekilde boş bırakılan kareleri uygun sayılarla doldurunuz.


    Cevap:

  • 6) Aşağıda verilen şekilde, şekil etrafında getirilen sayılar bir örüntüye göre dizilmiştir. Buna göre şekilleri ortasında bulunan çember içerisine hangi sırasıyla hangi sayı gelmelidir? (İki şekilde birbirinden bağımsız örüntüdür?

    A) 3 -- 5
    B) 3 -- 36
    C) 36 -- 5
    D) 5 -- 36
    Cevap: C

  • 7) Aşağıda verilen sudokuyu kurallarına uygun olarak üzerinde tamamlayınız.


    Cevap:

  • 8) Ayşe'nin evinin bahçesinde bir tane armut ağacı vardır. Bu armut ağacı her gün bir önceki günün iki katı meyve vermektedir. 50. günde armut ağacı tamamen armut verdiğine göre hangi gün armut ağacı yarı yarıya meyve vermiştir?
    A) 25
    B) 38
    C) 41
    D) 49
    Cevap: D

  • 9) Aşağıda verilen şekilde kaç tane üçgen vardır?

    A) 8
    B) 11
    C) 13
    D) 15
    Cevap: C

  • 10) Eren elinde bulunan 1 metrelik çarşafı 20 cm lik parçalara ayırmak istemektedir. Her parçayı kesmek 5 dakika aldığına göre Eren çarşafı tamamen 20 şerli parçalara ayırdığında kaç dakika geçmiş olur?
    A) 50
    B) 160
    C) 200
    D) 245
    Cevap: D




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.