...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biridir?
    A) Mutlu olma
    B) Kısa olma
    C) Neşeli olma
    D) Üzgün olma
    Cevap: B

  • 2) Aşağıda verilen masallardan hangisi Türk kültürüne ait masallar arasındadır?
    A) Uyuyan güzel
    B) Kaşağı
    C) Pinokyo
    D) Kırmızı başlıklı kız.
    Cevap: B

  • 3) Aşağıda verilen olay ve tarih eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
    A) Cumhuriyetin ilanı -- 29 Ekim 1923
    B) TBBM'nin açılması -- 23 Nisan 1920
    C) Atatürk'ün Samsuna çıkması -- 19 Mayıs 1819
    D) Atatürk'ün vefatı -- 10 Kasım 1938
    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi 4.sınıf öğrencisi olan Ali'inin hayatının kronolojik sıralamasında yer almaz?
    A) Okula kayıt olmak.
    B) İlk kez yürümeye başlamak.
    C) Askere gitmek.
    D) 4. sınıfa geçmek.
    Cevap: C

  • 5) Aşağıda verilen ifadelerden hangisinde duygu yoktur?
    A) Seni çok özledim.
    B) Annem gidince çok üzüldüm
    C) Okulun merdivenleri çok dik.
    D) Karnemi alınca çok sevindim.
    Cevap: C

  • 6) 4.sınıf öğrencisi Elif'in bir kardeşi olmuştur. Babası Elif'in kardeşine nüfus cüzdanı çıkarmak istemektedir.
    Buna göre Elif'in babası nüfus cüzdanını çıkarmak için aşağıdaki kurumlardan hangisine gitmelidir?

    A) Emniyet müdürlüğü
    B) Savcılık
    C) Bakanlık
    D) Nüfus müdürlüğü
    Cevap: D

  • 7) Atatürk ile verilen aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?
    A) 1881'de Selanik'te doğdu.
    B) 1956'da İstanbul'da vefat etti.
    C) TC. kurucusudur.
    D) Annesinin adı Zübeyde Hanımdır.
    Cevap: B

  • 8) Sadece bir millete özgü olan, geçmişten günümüze kadar maddi ve manevi olarak ürettiği özellikler toplamına ne denir?
    A) Kültür
    B) Bayram
    C) Vatan
    D) Görenek
    Cevap: A

  • 9) Aşağıda verilenlerden hangisi her insanın karşılanması gereken temel ihtiyaçlar arasında değildir?
    A) Barınma
    B) Giyinme
    C) Beslenme
    D) Gezme
    Cevap: D

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biri değildir?
    A) Göz rengi
    B) Boy uzunluğu
    C) Hızlı koşma
    D) Sessiz olma
    Cevap: D

  • 11) E-devlet üzerinden halkın hizmetine açılan soy ağacı bilgilerinde aşağıdakilerden hangisinin bilgisine ulaşamayız?
    A) Büyük dedenin soy ismine
    B) Annenin doğum yerine
    C) Babaannenin ismine
    D) Komşumuzun annesinin doğum yerine
    Cevap: D

  • 12) Aşağıdaki bilgilerden hangisi nüfus cüzdanımızda bulunmaz?
    A) Doğum tarihi
    B) Anne adı
    C) Kardeş adı
    D) Cilt no
    Cevap: C

  • 13) Aşağıda verilen yiyeceklerden hangisi Türk kültürüne ait değildir?
    A) İmambayıldı
    B) Hamburger
    C) Kuru fasülye
    D) Bulgur pilavı
    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Her bireyin nüfus cüzdanı olmalıdır.
    B) Nüfus cüzdanı 15 yaşına gelince verilir.
    C) Nüfus cüzdanında kişisel bilgilerimiz yer alır.
    D) Nüfus cüzdanını taşımamak suçtur.
    Cevap: B

  • 15) Meryem içine kapanık sessiz bir kızdı.
    Yukarıdaki cümlede Meryem'in hangi özelliğinden bahsedilmiştir?

    A) Duygusal özelliği
    B) Fiziksel özelliği
    C) Eğitimsel özelliği
    D) Mantıksal özelliği
    Cevap: A

  • 16)
    I. Cumhuriyet bayramı
    II. Yılbaşı kutlaması
    III. Paskalya bayramı
    IV. Gençlik ve spor bayramı
    Yukarıda verilen bayramlardan hangileri milli bayramlarımız arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve IV
    C) I ve IV
    D) III ve II
    Cevap: C

  • 17) İnsanlarda hem olumlu hemde olumsuz duygular bulunmaktadır.
    Aşağıda verilenlerden hangisi olumsuz bir duygudur?

    A) Sessiz olma
    B) Hoş görülü olma
    C) Üzgün olma
    D) Neşeli olma
    Cevap: C

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi her insanın nüfus cüzdanında farklıdır?
    A) Doğum tarihi
    B) TC kimlik numarası
    C) Seri no
    D) Doğum günü
    Cevap: B

  • 19) Ne olursan ol yine gel. Diyerek dünyada ünlenmiş olan hoşgörü düşünürümüz ve alimimiz hangisidir?
    A) Yunus Emre
    B) Mevlana
    C) Mesnevi
    D) Biruni
    Cevap: B

  • 20) Kurtuluş savaşı Atatürk'ün hangi ile çıkması ile başlamıştır?
    A) Samsun
    B) Sivas
    C) Zonguldak
    D) Trabzon
    Cevap: A




  • Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.