...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bir zar ve bir madeni para aynı anda atılmaktadır. Madeni paranın yazı ve zarın ön yüzüne gelen sayının çift olma olasılığı kaçtır?
    A) 1 / 4
    B) 1 / 12
    C) 1 / 6
    D) 1 / 18
    E) 1 / 8
    Cevap: A

  • 2) İki madeni para aynı anda havaya atılıyor. İki madeni paranın da tura gelme olasılığı kaçtır?
    A) 1 / 2
    B) 1 / 3
    C) 1 / 4
    D) 2 / 3
    E) 2 / 5
    Cevap: C

  • 3) DOLAP kelimesinin harfleri yer değiştirilerek anlamlı ya da anlamsız beş harfli kaç kelime yazılabilir?
    A) 50
    B) 75
    C) 100
    D) 125
    E) 150
    Cevap: D

  • 4) Bir kenar uzunluğu 5 cm olan bir kare içerisinden seçilen bir noktanın kenarlara en az 2 birim uzaklıkta olma olasılığı kaçtır?
    A) 1 / 5
    B) 2 / 5
    C) 4 / 5
    D) 2 / 25
    E) 4 / 25
    Cevap: E

  • 5) KALEM kelimesinin harfleri kullanılarak kelimenin baş harfine sesli harf gelmeyecek şekilde anlamlı veya anlamsız beş harfli kaç kelime oluşturulabilir?
    A) 46
    B) 68
    C) 72
    D) 84
    E) 98
    Cevap: C

  • 6) Bir toptancı kutu şeklinde silgi satmaktadır. Bir kutu içerisinde 10 paket ve her paket içerisinde de bir düzine silgi bulunmaktadır.
    Bir kırtasiyeci 7 kutu silgi aldığına göre toplamda kaç tane silgi almış olur?

    A) 700
    B) 740
    C) 800
    D) 840
    E) 900
    Cevap: D

  • 7) Bir torbaya üzerinde 1 den 9'a (9 dahil) kadar olan sayılar kağıtlar üzerine yazılarak atılıyor. Bu torbadan çekilen bir kağıdın üzerinde yazan sayının asal olma olasılığı kaçtır?
    A) 1 / 9
    B) 4 / 11
    C) 4 / 9
    D) 1 / 11
    E) 2 / 7
    Cevap: C

  • 8) Bir torbaya 4 beyaz ve 3 yeşil top atılıyor. Topun geri atılmayacak şekilde peş peşe torbadan çekilen iki topun beyaz olma olasılığı kaçtır?
    A) 1 / 7
    B) 2 / 7
    C) 4 / 24
    D) 4 / 42
    E) 2 / 21
    Cevap: B

  • 9) Bir ailede anne, baba ve 2 çocuk bulunmaktadır. Bu aile anne ve baba yan yana olmak koşuluyla yan yana kaç farklı şekilde oturabilir?
    A) 6
    B) 12
    C) 18
    D) 24
    E) 28
    Cevap: B

  • 10) Üzerinde 1 den 10'a kadar sayıların yazıldığı kağıtlar bir torbaya atılıyor. Bu torbadan art arda çekilen iki kağıt üzerindeki sayıların çarpımının sonuncunun tek sayı olma olasılığı kaçtır? (Çekilen kağıtlar geri atılmamaktadır.)
    A) 4 / 9
    B) 2 / 9
    C) 4 / 21
    D) 2 / 81
    E) 1 / 9
    Cevap: B

  • 11) {1,2,3,4,5,6,7,8} kümesinin elamanları kullanılarak rakamları farklı 3 basamaklı kaç sayı yazılabilir?
    A) 143
    B) 156
    C) 274
    D) 321
    E) 336
    Cevap: E

  • 12) Ali, Eren ve Ercan aralarında bir oyun oynamaktadır. Oyun sonucu 1., 2. ve 3. olmak üzere derecelendirme olacaktır.
    Buna göre bu üç kişi kaç farklı şekilde derecelendirmeye girebilir?

    A) 3
    B) 6
    C) 9
    D) 12
    E) 27
    Cevap: B

  • 13) Olduğuna göre n kaçtır?

    A) 3
    B) 4
    C) 8
    D) 9
    E) 12
    Cevap: B

  • 14) 8 farklı kitap arasından 6 kitap kaç farklı şekilde seçilebilir?
    A) 28
    B) 56
    C) 68
    D) 72
    E) 98
    Cevap: A

  • 15) İki zar aynı anda atılıyor. İki zarın da ön yüzüne gelen sayının 4 gelme olasılığı kaçtır?
    A) 1 / 6
    B) 1 / 18
    C) 1 / 36
    D) 1 / 72
    E) 1 / 144
    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.