...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Arapça DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) كان هناك حادث مروري أمام المنزل.
    Yukarıda verilen cümlede hangisinin cevabı vardır?

    A) Ne zaman?
    B) Nerede?
    C) Kim?
    D) Nasıl
    E) Neyle?
    Cevap: B

  • 2) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin Türkçe tercümesinde eş anlamlısı yoktur?
    A) الصيف
    B) مائة
    C) الرأس
    D) أسود
    E) خزانة
    Cevap: E

  • 3) استمر فصل الشتاء طويلاً هذا العام.
    Yukarıda verilen cümlede hangi mevsimden bahsetmektedir?

    A) Yaz
    B) Kış
    C) İlkbahar
    D) Sonbahar
    E) Hiçbiri
    Cevap: B

  • 4) حذر ................. الفصل بأكمله.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirildiğinde anlamca bozulma olmaz?

    A) مساء
    B) المعلم
    C) أحمر
    D) جميل
    E) الصيف
    Cevap: B

  • 5) اعتقلت الشرطة المذنب في غضون ساعة.
    Yukarıda verilen cümlenin Türkçe tercümesi hangisidir?

    A) Polis olmak için çok çalıştı.
    B) Sabah polis araçları her yerde vardı.
    C) Polis bir saat içinde suçluyu tutukladı.
    D) Polisin dur çağrısına kulak asmadı.
    E) Öğretmenine polis olmak istediğini söyledi.
    Cevap: C

  • 6) Aşağıda verilen zıt anlam eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
    A) حار -- برد
    B) طويل -- عريض
    C) ضيق -- باختصار
    D) سمين -- سميك
    E) قديم -- بسرعة
    Cevap: A

  • 7) Aşağıda verilen Arapça - Türkçe kelime eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    A) صور -- resim
    B) بطيء -- yavaş
    C) رصيف -- üst geçit
    D) الكمبيوتر -- bilgisayar
    E) منهجي -- sistematik
    Cevap: C

  • 8) Arkadaşı onun yüzüne karşı bunları dediğinde çok alınmıştı.
    Yukarıda verilen cümlede hangisinin cevabı vardır?

    A) كيف
    B) متى
    C) ما
    D) حيث
    E) بماذا
    Cevap: B

  • 9) Yağmur yağdığında evin tavanı akar.
    Yukarıda verilen cümlenin Arapça tercümesi hangisidir?

    A) جاء طالب جديد إلى المدرسة.
    B) عيناه تعانيان من الأرق.
    C) سوف تنتهي المدرسة في عشرة أيام.
    D) بدأ المطر.
    E) يتدفق سقف المنزل عندما تمطر.
    Cevap: E

  • 10) Aşağıda verilen Arapça - Türkçe kelime eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
    A) قلم -- boya
    B) درس -- sınıf
    C) مدرسة -- okul
    D) غير ناجح -- üzgün
    E) جميل -- kelime
    Cevap: C

  • 11) İşini zamanında yaptı.
    Yukarıda verilen cümlenin Arapça tercümesi hangisidir?

    A) مثل هذا العمل لم يأت.
    B) العودة إلى الأعمال القديمة
    C) لقد قام بواجبه بهدوء.
    D) قام بعمله في الوقت المحدد.
    E) البطالة مشكلة كبيرة
    Cevap: D

  • 12) سيكون ......... هذا الأسبوع.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) ممطر
    B) جذاب
    C) تكلفة
    D) آسف
    E) مرح
    Cevap: A

  • 13) كان من الصعب الحصول على الدرج.
    Yukarıda verilen cümlenin Türkçe tercümesi hangisidir?

    A) Evin merdivenleri çok dikti.
    B) Okul merdivenlerinde koşmak yasak.
    C) Merdivenlerin çıkması için çalışıyordu.
    D) Merdivenlerin çıkması zordu.
    E) Yürüyen merdivenlerden hızlıca çıktı.
    Cevap: D

  • 14) "لم يذهب الضيوف حتى الآن" diyen birisi aşağıdakilerden hangisini söylemiştir?
    A) Sınavdan 80 aldım
    B) Yemekte ne var
    C) Otobüs ne zaman gelir
    D) Misafirler daha gidmedi mi
    E) Kalemlerimi kaybettim
    Cevap: D

  • 15) Mustafa: أنا أحب دروس الرياضيات أكثر من غيرها.
    Mustafa hangi dersten bahsetmektedir?

    A) İngilizce
    B) Arapça
    C) Türkçe
    D) Matematik
    E) Kimya
    Cevap: D




  • Arapça Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.