...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek aile üyesi değildir?
    A) Teyze
    B) Kardeş
    C) Baba
    Cevap: A

  • 2)
    * Basketbol filesi
    * Öğretmen masası
    * Çöp kovası
    * Atatürk'ün portresi
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi sınıfımızda bulunan araçlar arasında değildir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin bağımsızlığını gösteren sembollerden değildir?
    A) İstiklal Marşı
    B) Türk Bayrağı
    C) Adetlerimiz
    Cevap: C

  • 4) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi doğrudur?
    A) Bilmediğim kişiler beni çağırdığında yanlarına giderim.
    B) Tanımadığım kişilerle sohbet ederim.
    C) Tanımadığım biri yanıma geldiğinde ona tepki gösteririm.
    Cevap: C

  • 5) Aşağıdaki davranışlardan hangisi okul kurallarına aykırı bir davranıştır?
    A) Merdivenlerden koşarak inmek veya çıkmak.
    B) Derste sessizce öğretmenini dinlemek.
    C) Derse zamanında gelmek.
    Cevap: A

  • 6) Birinci sınıf öğrencisi Meryem aşağıdaki davranışlardan hangisini yaparsa okul kurallarına uymamış olur?
    A) Teneffüste bahçede ip atlarsa.
    B) Çöplerini masasının altına atarsa.
    C) Ödevlerini zamanında yaparsa.
    Cevap: B

  • 7) Aşağıdaki öğrencilerden hangisi doğru bir davranış sergilemiştir?
    A) Murat çöplerini arkadaşının çantasına koymuştur.
    B) Özlem arkadaşından aldığı boya kalemini geri vermiş ve teşekkür etmiştir.
    C) Elif derste arkadaşıyla sürekli konuşmuştur.
    Cevap: B

  • 8) Enes okula giderken tanımadığı bir adam onu yanına çağırmıştır.
    Enes aşağıdaki cevaplardan hangisini verirse doğru davranış sergilemiş olur?

    A) Yabancılarla konuşamam.
    B) Buyurun sizi dinliyorum.
    C) Merak ettim sizi dinliyorum.
    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi geniş aile üyeleri arasında değildir?
    A) Büyük baba
    B) Baba
    C) Kuzen
    Cevap: C

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi çantamızda taşıdığımız ders araçlarından biri değildir?
    A) Boya kalemi
    B) Defter
    C) Diş fırçası
    Cevap: C

  • 11) Sınıfımızda bir çok araç gereç bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi sınıfımızda bulunan araç gereçler arasında değildir?
    A) Yazı tahtası
    B) İstiklal Marşı tablosu
    C) Voleybol filesi
    Cevap: C

  • 12) Teneffüste lavaboya giden Mustafa lavabonun su bastığını görmüştür.
    Buna göre Mustafa aşağıdakilerden hangisine gidip yardım istemelidir?

    A) Marangoz
    B) Öğretmen
    C) Polis
    Cevap: B

  • 13) Aşağıdaki davranışlardan hangisi sınıf kurallarına uygundur?
    A) Çöplerimizi çöp kutusuna atmak.
    B) Sınıftaki diğer arkadaşlarımızı rahatsız etmemek.
    C) Sınıfta koşuşturmak.
    Cevap: C

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi okulda çalışan görevlidir?
    A) Polis
    B) Savcı
    C) Müdür
    Cevap: C

  • 15) Aşağıda verilenlerden hangisi bağımsızlık sembolümüzdür?
    A) Bayrağımız.
    B) Komşularımız.
    C) Dini bayramlarımız.
    Cevap: A

  • 16) Mehmet Akif Ersoy aşağıdakilerden hangisini yazmıştır?
    A) Nutuk
    B) İstiklal Marşı
    C) Gençliğe Hitabe
    Cevap: B

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi grupça yapılan etkinliklerden biri değildir?
    A) İstiklal Marşını okumak.
    B) Cumhuriyet bayramını kutlamak.
    C) Tırnaklarımızı kesmek.
    Cevap: C

  • 18) Yabancı biri bize bir yiyecek verdiğinde hangisini yapmamız yanlış olur?
    A) Yiyeceği almayıp yolumuza devam etmek.
    B) Yiyeceği alıp yemek.
    C) Yabancı ile hiç konuşmadan oradan uzaklaşmak.
    Cevap: B

  • 19) İstiklal Marşı okunurken Eren aşağıdaki davranışlardan hangisini yaparsa doğru yapmış olur?
    A) Hazır ol vaziyette istiklal marşını okursa.
    B) Yanındaki arkadaşı ile konuşursa.
    C) Sürekli etrafına bakıp yerinde hareket ederse.
    Cevap: A

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi okul çalışanı değildir?
    A) Öğretmen
    B) İtfaiye şefi
    C) Hizmetli
    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.