...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 51 sayısının okunuşu hangisidir?
    A) On bir
    B) Elli bir
    C) Kırk Bir
    Cevap: B

  • 2) Okunuşu kırk beş olan sayı hangisidir?
    A) 13
    B) 45
    C) 24
    Cevap: B

  • 3) Aşağıda verilen sayıların okunuşlarını yazınız?
    a. 17 = ..................
    b. 24 = ..................
    c. 19 = ..................
    d. 29 = ..................
    Cevap: a. On yedi -- b. Yirmi dört -- c. On dokuz -- d. Yirmi dokuz

  • 4) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?
    A) 14 = On beş
    B) 28 = On sekiz
    C) 17 = On yedi
    Cevap: C

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre küçüktür?
    A) 34
    B) 41
    C) 24
    Cevap: C

  • 6) Aşağıdaki okunuş ve sayı eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
    A) on altı = 16
    B) yirmi iki = 22
    C) on sekiz = 28
    Cevap: C

  • 7) Öznur 10 tane matematik sorusu 7 tane de Türkçe sorusu çözmüştür. Buna göre Öznur toplamda kaç soru çözmüştür?
    A) 17
    B) 27
    C) 15
    Cevap: A

  • 8) Aşağıda verilen toplama işlemlerini yapınız.


    Cevap: 16 -- 22 -- 19

  • 9) Aşağıdaki toplama işlemleri ve sonuçları eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
    A) 2 + 8 = 10
    B) 1 + 7 = 9
    C) 2 + 5 = 7
    Cevap: B

  • 10) Aşağıda onluk ve birlik olarak verilen sayıları yazınız.
    a. 2 onluk 3 birlik = ............
    b. 4 onluk 1 birlik = ............
    c. 3 onluk 3 birlik = ............
    d. 5 onluk 6 birlik = ............
    Cevap: a. 23 -- b. 41 -- c. 33 -- d.56

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre büyüktür?
    A) 12
    B) 21
    C) 20
    Cevap: B

  • 12) Enes 14 tane bilyesinin 8 tanesini arkadaşına vermiştir. Enese geriye kaç tane bilye kalmıştır?
    A) 5
    B) 4
    C) 6
    Cevap: C

  • 13) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerini yapınız.


    Cevap: 8 -- 9 -- 7

  • 14) Aşağıdaki çıkarma işlemleri ve sonuçları eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
    A) 14 - 6 = 10
    B) 11 - 7 = 3
    C) 12 - 5 = 7
    Cevap: C

  • 15) Aşağıda verilen sayıları onluk ve birlik olarak yazınız.
    a. 25 = ..... onluk ........... birlik
    b. 48 = ..... onluk ........... birlik
    c. 32 = ..... onluk ........... birlik
    d. 16 = ..... onluk ........... birlik
    Cevap: a. 2 Onluk 5 Birlik -- b. 4 Onluk 8 Birlik -- c. Otuz onluk 2 Birlik -- d. Bir onluk 6 Birlik




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.