AÖL Kimya Soruları 5 (2017 -18 1.Dönem 2.Oturum 438)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Na, Cu, H2, F2 gibi atomik veya moleküler yapıdaki bütün elementlerin yükseltgenme basamağı kaçtır?
    A) -7
    B) -5
    C) -3
    D) 0
    Cevap: D
  • 2) Yaygın olarak otomobillerde kullanılan pil çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Gümüş - çinko pili
    B) Nikel - kadminyum pili
    C) Kurşun - asit pili (akü)
    D) Lityum - iyon pili
    Cevap: C
  • 3) CH3 ‒ OH bileşiğinin ait olduğu bileşik sınıfının genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Alken
    B) Keton
    C) Eter
    D) Alkol
    Cevap: D
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi aromatik bileşiktir?

    Cevap: A
  • 5) Alkanların ilk üyesi olan bileşik aşağıdakilerden hangisidir?

    Cevap: A
  • 6)

    Cevap: C
  • 7) Alkenler ile ilgili;
    I. Doymamış hidrokarbonlardır.
    II. Genel formülü CnH2n şeklindedir.
    III. Yapısında en az bir tane ikili bağ
    (C = C) vardır.
    bilgilerinden hangileri doğrudur?

    A) Yalnız II.
    C) II ve III.
    B) I ve II.
    D) I, II ve III.
    Cevap: D
  • 8) “cis‒2 ‒büten” bileşiği aşağıdakilerden hangisidir?

    Cevap: B
  • 9) Metal sanayisinde metallerin kesilmesi işleminde kullanılan, alkinlerin en yaygın kullanım alanı olan üyesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 4 ‒ metil ‒ 2 ‒ pentin
    B) 3 ‒ metil ‒ 1 ‒ büten
    C) Asetilen
    D) 2 ‒ metil bütan
    Cevap: C
  • 10)

    Cevap: D
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi alkol bileşiği değildir?

    Cevap: A
  • 12) “Fermantasyon yöntemi ile sadece - - - - elde edilir.”
    Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    A) Glikoz
    B) Etil alkol
    C) Karbonhidrat
    D) Amino asit
    Cevap: B
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi “asimetrik eter” olarak sınıflandırılabilir?

    Cevap: C
  • 14) Aşağıdakilerden verilenlerden hangileri aldehit bileşiğidir?

    A) Yalnız I.
    B) I ve III.
    C) Yalnız III
    D) II ve III.
    Cevap: C
  • 15) En küçük keton olan, ojelerin çıkartılması için de kullanılan “dimetil keton” bileşiğinin yaygın adı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Benzofenon
    B) Aseton
    C) Pentanon
    D) Bütanon
    Cevap: B
  • 16) Aşağıda verilenlerden hangisi meyve asidi değildir?
    A) Tartarik asit
    B) Sitrik asit
    C) Malik asit
    D) Nitrik asit
    Cevap: D
  • 17) Arıların petek yapmak için salgıladıkları yumuşak ve sarı renkli doğal madde aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bal mumu
    B) Lanolin
    C) Metil format
    D) Etil etanoat
    Cevap: A
  • 18)
    I. Mazot
    II. Benzin
    III. LPG
    Verilenlerden hangileri ham petrolden elde edilir?

    A) I ve II.
    B) II ve III.
    C) I ve III.
    D) I, II ve III.
    Cevap: D
  • 19)

    Cevap: A
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi polisakkarit bileşiğidir?
    A) Sellobiyoz
    B) Glikoz
    C) Maltoz
    D) Nişasta
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder