...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?
    A) Bil - gi - sa - yar
    B) Ki - tap - lık
    C) İnt - er - net
    Cevap: C
  • 2) Aşağıda karışık olarak verilen kelimeleri uygun sıraya dizerek kurallı bir cümle kurunuz.
    a: sabah çoktan teyzesi uyandığında gitmişti.
    ........................................................................
    b: kırmızı vardı çok kelebeğin güzel kanatları.
    ........................................................................
    Cevap: a: Sabaha uyandığında teyzesi çoktan gitmişti. -- b: Kelebeğin çok güzel kırımızı kanatları vardı.
  • 3) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) Türkiye'nin başkenti Ankara'dır.
    B) Erdem'in babası ali bey'dir.
    C) Kışın Erzurum soğuk olur.
    Cevap: B
  • 4) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti gelmelidir?
    A) Aşağıdan gelir eli boş değil ( )
    B) Elinde bir şey mi var ( )
    C) Yukarılarda kar görünmeye başlandı ( )
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdaki cümlelerde parantez içerisinde gelecek noktalama işaretlerini koyunuz.
    a. Okullar açılalı kaç ay oldu ( )
    b. Ali ( ) Burak ve Ceren aynı sınıfta okuyor.
    c. Yaşasın, dayım geldi ( )
    d. Ankara( )nın soğuğu çok fazla.
    e. Heyecanla bayramı bekliyordu ( )
    Cevap: a: ( ? ) -- b: ( , ) -- c: ( ! ) -- d: ( ' ) -- e: ( . )
  • 6) Öğretmenimin hastalandığını duyunca ........................
    Yukarıdaki boşluğa hangi kelimenin gelmesi daha uygundur?

    A) üzüldüm
    B) düşündüm.
    C) uyudum.
    Cevap: A
  • 7) Karnesini beklerken çok ........................
    Yukarıdaki boşluğa hangi kelimenin gelmesi daha uygundur?

    A) susuyordu.
    B) şaşırıyordu.
    C) heyecanlanıyordu.
    Cevap: C
  • 8) Aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlarını yanlarına yazınız.
    a. Bayat : .................
    b. İnce : ................
    c. Cömert : ..................
    d. Ucuz : ...................
    e. Zayıf : ................
    Cevap: a: taze -- b: kalın -- c: cimri -- d: pahalı -- e: şişman
  • 9) Aşağıda verilen karşıt anlam eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
    A) Dar -- Geniş
    B) Kar -- Zarar
    C) Kısa -- Zayıf
    Cevap: C
  • 10) Mustafa yedi yaşında birinci sınıfa başlamıştır. Mustafa'nın öğretmenin ismi Öznur'dur. Mustafa'nın en sevdiği ders Türkçe'dir. Mustafa'nın babasının adı Ahmet'tir.
    a. Mustafa'nın babasının adı nedir?

    b. Mustafa'nın en sevdiği ders hangisidir?

    c. Mustafa'nın öğretmeninin adı nedir?

    d. Mustafa kaç yaşında birinci sınıfa başlamıştır?
    Cevap: a. Ahmet -- b. Türkçe -- c. Öznur -- d. 7
Yorum Yap
Gönder
1. Sınıf Türkçe Dersi 1. Dönem 2. Sınav Karışık Orta 2018-06-04
1.sınıf türkçe 1.dönem değerlendirme, heceleme, yazım yanlışları, noktalama işaretleri [1]