LGS İngilizce Deneme Soruları 9 (2014 Teog 1.Dönem)
  • 1) Mary is very social. She likes going out with friends but she doesn’t like
    spending money.
    Mike is very cheerful. His friends never get bored with him because he always
    does funny things.
    Helen is a bad-tempered girl. She’s easily annoyed and talks in an angry way to people.
    David always gets very good marks in exams but he often treats his friends
    badly.

    ........... is cheerful but ........... isn’t.

    A) Mike / Helen
    B) Mary / Mike
    C) Helen / David
    D) David / Mary
    Cevap: A

  • 2) Sandra : While I was sitting in the balcony, I saw a light in the sky. It was a UFO.
    Berk : ............
    Sandra : Of course. It wasn’t a dream. My mother saw it, too.

    A) What happened then?
    B) Are you sure about it?
    C) Why don’t you have a rest?
    D) Was it a nightmare or a dream?
    Cevap: B

  • 3) If you are watching snowfall in your dream, it means you hope for something. It also
    means you will need to take care of your health.
    Snowfall means you may need to ........... .

    A) see a doctor
    B) find a new job
    C) meet friends
    D) stay alone
    Cevap: A

  • 4) Aşağıda verilen karşılıklı konuşmaya göre doğru ifadeyi işaretleyiniz.

    A) Tuğçe likes building something with her hands.
    B) Tuğçe isn’t good at remembering names.
    C) Bob isn’t good at physical activities.
    D) Bob likes demonstrations.
    Cevap: B

  • 5) Jack : I have got some problems with Bob. He sometimes acts selfishly.
    Ece : ........................
    Jack : I want him to be an understanding friend.

    A) What does he look like?
    B) What do you expect him to do?
    C) What are his personal qualities?
    D) What does he do in his spare time?
    Cevap: B

  • 6) Mary is very social. She likes going out with friends but she doesn’t like
    spending money.
    Mike is very cheerful. His friends never get bored with him because he always
    does funny things.
    Helen is a bad-tempered girl. She’s easily annoyed and talks in an angry way to people.
    David always gets very good marks in exams but he often treats his friends
    badly.

    . ........... is hardworking but not polite.

    A) Mary
    B) Helen
    C) Mike
    D) David
    Cevap: D

  • 7) Pelin has got problems with her hair. What should she use?


    Cevap: D

  • 8) Aşağıdaki tabloda verilen listenin başlığı olabilecek seçeneği işaretleyiniz.


    Cevap: A

  • 9) If you see yourself walking in a field of daisies in your dream, it means you feel
    lonely. You are bored with your daily routine and you need to make a fresh
    start by travelling to a new country.

    Daisies in your dream means you ........... .

    A) will spend a lot of money
    B) need to make a fresh start
    C) will walk in a field alone
    D) are bored with friends
    Cevap: B

  • 10) If you are sailing in your dream, it means you will find a new job and you will be
    very successful. Alternatively, you will have money and spend some time with
    new friends.
    Sailing in your dream means you ........... .

    A) will feel lonely
    B) hope for something
    C) will have some money
    D) travel to a new country
    Cevap: C

  • 11) Lena : I have a difficult exam tomorrow and I must study all night.
    Mum : ............ because if you don’t have a good rest before the exam, you will
    feel tired.

    A) Be prepared to get bad marks
    B) Do exercise in the school gym
    C) Don’t eat anything in the morning
    D) Don’t forget to get enough sleep
    Cevap: D

  • 12) Tina : Why don’t we have lunch together?
    Mark : ........... I’m very hungry. Let’s go to a café.

    A) Unfortunately!
    B) Never mind!
    C) Don’t worry!
    D) Great idea!
    Cevap: D

  • 13) Peter : Would you like to eat pizza?
    Gökçe : ............ It’s healthier.
    Peter : Yes, but pizza is still my favourite food.

    A) I do sports regularly.
    B) I’d rather have salad.
    C) I prefer having a rest.
    D) I never eat vegetables.
    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen metne göre Bahar’ın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.
    “Bahar learns through moving and touching. She likes making experiments and doing sports.”



    Cevap: C

  • 15) Alice : I could beat adults at chess at the age of 5.
    Meg : ............ I don’t believe it.

    A) Really?
    B) As a result,
    C) Absolutely!
    D) Thank God!
    Cevap: A

  • 16) Mary is very social. She likes going out with friends but she doesn’t like
    spending money.
    Mike is very cheerful. His friends never get bored with him because he always
    does funny things.
    Helen is a bad-tempered girl. She’s easily annoyed and talks in an angry way to people.
    David always gets very good marks in exams but he often treats his friends
    badly.

    Mary is social but she isn’t ........... .

    A) naughty
    B) generous
    C) helpful
    D) lazy
    Cevap: B

  • 17) Jill : I need a sunscreen to keep the freckles away.
    Ceyda : ............ It mustn’t be chemical. You should use herbal products.

    A) Wash your hair every morning.
    B) Do exercise three times a week.
    C) Stop eating chocolate and candies.
    D) Check the ingredients before buying one.
    Cevap: D

  • 18) Ronny : In my dream, I saw a big angry dog.
    Ece : Sorry. ............ Can you repeat that, please?
    Ronny : Aren’t you listening to me? I saw an angry dog in my dream. It was
    running towards me!

    A) I couldn’t see it.
    B) I wanted to shout.
    C) I couldn’t hear you.
    D) I was really afraid.
    Cevap: C

  • 19) Clara: ........................
    Buket: I usually get up early in the morning. I take a shower and then I go to
    school. After school I go to the gym.

    A) How do you spend a day?
    B) Where do you want to go?
    C) Why do you eat junk food?
    D) What do you want to do?
    Cevap: A

  • 20) Sally: My friend Tim often gets bad marks in exams. He’s not hardworking
    enough. What can I do for him?
    Dad: ........................ He’ll be successful in time.

    A) You had better congratulate him.
    B) You should thank him for his help.
    C) You should help him develop good study habits.
    D) You had better be generous and share your possessions.
    Cevap: C





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.