LGS İngilizce Soruları 8 (2015 2.Dönem Teog Mazeret)
  • 1) Tom : Will you help me with the dinner?
    Ela : Yes, of course. What can I do for you?
    Tom : - - - - ?
    Ela : All right.

    A) What about making the salad
    B) What is the problem with you
    C) What do you like doing most
    D) What kind of job is that
    Cevap: A

  • 2) Asya : What should I do to be fit?
    Sarah : First, you should make a healthy diet list and - - - - . Second, do sports three times a week.

    A) eat more fast food
    B) spend time with it
    C) wear chic clothes
    D) follow it regularly
    Cevap: D

  • 3) Policeman 1: I think the man was lying.
    Policeman 2: - - - - ?
    Policeman 1: His hands were trembling while he was answering my questions.

    A) How do you know it
    B) Why don’t you call me
    C) Why don’t you tell the truth
    D) How about the crime scene
    Cevap: A

  • 4)
    * finished the Military Academy in 1902.
    * fought against the enemies in Çanakkale between 1915 and 1916.
    * became Commander in Chief in 1921.
    * established Turkish Republic in 1923.
    Yukarıda verilen bilgilere göre doğru olan seçeneği işaretleyiniz.

    A) He was the Commander in Chief while he was in Çanakkale.
    B) He founded Turkish Republic after he became the Commander in Chief.
    C) He established Turkish Republic when he was in the Military Academy.
    D) He entered the Military Academy after the Çanakkale War.
    Cevap: B

  • 5) Mel : What happened, Mary? You look angry.
    Mary : My son isn’t a neat boy; - - - - .

    A) he’s usually good at cleaning
    B) he generally behaves politely
    C) he sometimes makes me laugh
    D) he always leaves his room untidy
    Cevap: D

  • 6) I. She needed help because she was badly hurt.
    II. The ambulance took her to the hospital.
    III. So, I called the ambulance immediately.
    IV. While I was going home, a woman was lying on the street.
    Yukarıda karışık olarak verilen cümlelerin anlamlı biçimde sıralandığı seçeneği işaretleyiniz.

    A) IV - II - I - III
    B) IV - I - III - II
    C) IV - I - II - III
    D) IV - II - III - I
    Cevap: C

  • 7)

    A) I was flying to Bodrum
    B) I travel to Cappadocia
    C) I have never been to Ölüdeniz
    D) I have seen the Topkapı Palace
    Cevap: D

  • 8) This is Steve. His purpose is to have a good career with a lot of money. He has
    enough motivation to achieve it. Obstacles can’t stop him. He always tries to learn new things because education is important for him. He studies hard for his future. He’s sure he can achieve his goals.

    - - - - in order to achieve his goal.

    A) He has great effort
    B) He needs a lot of money
    C) Education isn’t necessary
    D) Obstacles can be a problem
    Cevap: A

  • 9) Bob : What do you do in your spare time?
    Gözde : - - - - .

    A) I always fail my exams
    B) I meet friends at a café
    C) I had better walk to school
    D) I use homemade products regularly
    Cevap: B

  • 10) The police searched everywhere in the house. However, - - - - the missing necklace.
    A) they used to buy
    B) they couldn’t find
    C) they should look for
    D) they had better not steal
    Cevap: B

  • 11) I don’t get on well with Sandy because - - - - .
    A) she never breaks my heart
    B) she never keeps her words
    C) she is really cheerful and kind
    D) she is always there when I need
    Cevap: B

  • 12) Mother : I must finish all the housework before my guests come.
    Son : Don’t worry, mum. I will help you.
    Mother : - - - - You are so polite.

    A) Have a nice flight!
    B) Give time for yourself!
    C) Thank you very much.
    D) That would be terrible.
    Cevap: C

  • 13) John : What is the problem? You look exhausted.
    Sally : Yes, I am. - - - - .

    A) I started to read a new novel
    B) I’m worried about my students
    C) I’m going to decide my holiday plan
    D) I have cleaned the house all day
    Cevap: D

  • 14) Jim: Mary always wants me to do the things she likes.
    Ali: Sorry. I couldn’t understand you.
    Jim : - - - - she is a little bit selfish.

    A) I mean
    B) I’m wrong
    C) I hope
    D) I’m lucky
    Cevap: A

  • 15) Sandra: What do you think about Samantha?
    Martin: Well, I don’t know. I can’t get on well with her.
    Sandra: - - - - . I think she is easy-going and friendly.

    A) Good idea
    B) Thank you
    C) That’s weird
    D) My pleasure
    Cevap: B

  • 16) Amy: I have a lot of work to do. I don’t know what to do first.
    Jane: Don’t worry! Decide on your priorities and - - - - .

    A) concentrate on realizing others’ dreams
    B) pay more attention to making money
    C) start with the most important one
    D) try to learn from your mistakes
    Cevap: C

  • 17) Murat Demir graduated from Faculty of Medicine in 1995. Since then, - - - - and performed a lot of heart operations.
    A) he has a lot of projects
    B) he has worked as a doctor
    C) he will be a famous musician
    D) he was a student at a college
    Cevap: B

  • 18) This is Steve. His purpose is to have a good career with a lot of money. He has
    enough motivation to achieve it. Obstacles can’t stop him. He always tries to learn new things because education is important for him. He studies hard for his future. He’s sure he can achieve his goals.

    Steve - - - - .

    A) wants a well paid job
    B) isn’t an ambitious boy
    C) hasn’t set his goals yet
    D) never improves himself
    Cevap: A

  • 19)

    A) Interesting!
    C) Of course.
    B) Great!
    D) I’m sorry.
    Cevap: D

  • 20) This is Steve. His purpose is to have a good career with a lot of money. He has
    enough motivation to achieve it. Obstacles can’t stop him. He always tries to learn new things because education is important for him. He studies hard for his future. He’s sure he can achieve his goals.

    According to the text, - - - - .

    A) he should study less
    B) he has stopped learning
    C) he tries to develop himself
    D) he can give up trying easily
    Cevap: C





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.