AÖL Kimya Soruları 4 (2017-18 AÖL 1.Dönem 2.Oturum 437)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) “İçinde az miktarda çözünen madde bulunduran çözeltilere - - - - çözelti denir.”
    Verilen ifadede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    A) Aşırı doymuş
    B) Doymuş
    C) Derişik
    D) Seyreltik
    Cevap: D
  • 2) H2(g) + CI 2 (g) ----> 2HCI (g) tepkimesinin hız bağıntısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) k. |H2| |CI2|
    B) k. |HCI|
    C) k. |H2|
    D) k. |CI 2|
    Cevap: A
  • 3) “Klor” elementinin sembolü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) I ve II.
    B) II ve III.
    C) I ve III.
    D) I, II ve III.
    Cevap: D
  • 4)

    Cevap: A
  • 5)

    Cevap: D
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi yükseltgenme yarı tepkimesidir?

    Cevap: A
  • 7)

    Cevap: B
  • 8)

    Cevap: C
  • 9)

    Cevap: D
  • 10)

    Cevap: D
  • 11) İçinde AgNO3 çözeltisi bulunan elektroliz hücresinde 1 mol Ag metali açığa çıkarmak için gereken elektrik yükü miktarı kaç C olur?
    (Ag + (suda) + e - " Ag (k) , 96485C = 1 F)

    A) 38594
    B) 48242
    C) 96485
    D) 192570
    Cevap: C
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi metallerin korozyonuna örnek verilemez?
    A) Demirin paslanması
    B) Demirin boyanması
    C) Gümüşün kararması
    D) Bakır üzerinde yeşil tabaka oluşması
    Cevap: B
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi organik maddedir?
    A) CH4
    B) HNO3
    C) NaOH
    D) NH3
    Cevap: A
  • 14)
    I. Elmas
    II. Grafit
    III. Fulleren
    Yukarıda verilenlerden hangileri karbon elementinin allotroplarıdır?

    A) Yalnız I.
    B) II ve III.
    C) Yalnız II.
    D) I, II ve III.
    Cevap: D
  • 15)

    Cevap: C
  • 16)

    Cevap: A
  • 17)

    Cevap: D
  • 18)

    Cevap: B
  • 19)

    Cevap: B
  • 20)

    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder