AÖL Fizik Soruları 3 (2017-18 1.Dönem 2.Oturum 422)
  • 1) Aşağıdaki enerji kaynaklarından hangisi yenilenemez enerji kaynağıdır?
    A) Petrol
    B) Rüzgar
    C) Dalga
    D) Güneş
    Cevap: A

  • 2) Bazı örnekler aşağıda verilmiştir.
    I. Sıcak su içine atılan kaşığın ısınması
    II. Yanan sobanın odayı ısıtması
    III. Güneşin dünyayı ısıtması
    Bu örneklerden hangileri ısının iletim yoluyla yayılmasına örnektir?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız III
    C) Yalnız II
    D) II ve III.
    Cevap: A

  • 3) Plastik çubuk yün kumaşa sürtüldükten sonra
    I. Çubuk ve kumaş aynı cins elektrik yükü ile yüklenir.
    II. Çubuk ve kumaş farklı cins elektrik yükü ile yüklenir.
    III. Çubuğun ve kumaşın toplam yükleri sıfırdır.
    yargılarından hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız III
    C) Yalnız II
    D) II ve III.
    Cevap: D

  • 4)


    Cevap: C

  • 5) Bir cismin hareket halindeki sahip olduğu enerjiye kinetik enerji denir.
    Buna göre
    I. Ağaçta duran ceviz
    II. Rafta duran kitap
    III. Bisikleti sürerek hareket ettiren çocuk
    verilenlerden hangileri kinetik enerjiye örnektir?

    A) Yalnız I
    B) I ve II.
    C) Yalnız III
    D) I, II ve III.
    Cevap: C

  • 6) Güç birim zamanda yapılan iştir. İşin zamana bölümü ile bulunur.
    Buna göre dakikada (60 s) 300 joule iş yapan bir motorun gücü kaç watt’tır?

    A) 5
    B) 3
    C) 2
    D) 1
    Cevap: A

  • 7) Celcius termometresinde suyun donma sıcaklığı deniz seviyesinde 1 atm basınç altında kaç °C olarak kabul edilmiştir?
    A) 373
    B) 273
    C) 32
    D) 0
    Cevap: D

  • 8) Suya göre hızı 1 m/s olan yüzücü akıntı hızı 3 m/s olan nehirde akıntı ile aynı yönde yüzüyor. Yüzücünün yere göre toplam hızı kaç m/s dir?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: D

  • 9) Yalıtkan sapları üzerinde duran elektrik yüklü K ve L küreleri şekildeki gibidir.
    K ve L küreleri birbirlerine dokun-urulup ayrıldığında K’nin son yükü kaç q olur?


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B

  • 10) Öz ısı ile ilgili;
    I. Birimi cal/g °C’dür.
    II. Maddeler için ortak özelliktir.
    III. Madde miktarına bağlıdır.
    yargılarından hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) II ve III.
    C) I ve II.
    D) I, II ve III.
    Cevap: A

  • 11) Saf bir maddeye ait zamana bağlı sıcaklık değişimi sütun grafiği şekildeki gibidir.
    Buna göre hal değişim sıcaklığı kaç °C’dür?


    A) 10
    B) 20
    C) 30
    D) 40
    Cevap: C

  • 12) Eşit kütleli K, L ve M maddelerinin sıcaklıklarının verilen ısıya bağlı değişim grafiği şekildeki gibidir.
    Buna göre maddelerin öz ısıları CK, CL ve CM arasındaki ilişki nasıldır?


    A) CK > CL > CM
    B) CL > CK > CM
    C) CM > CL > CK
    D) CL > CM > CK
    Cevap: C

  • 13) Bir doğru boyunca hızlanan cisme ait hız ‒ zaman grafiği şekildeki gibidir.


    Cevap: A

  • 14) Elektrik yükleri q1 ve q 2 olan iki kürenin arasındaki uzaklık d birbirlerine uy-
    guladıkları kuvvet F kadardır.
    Buna göre F kuvvetini azaltmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

    A) q1 yükü arttırılmalı
    B) q2 yükü arttırılmalı
    C) d uzunluğu azaltılmalı
    D) d uzunluğu arttırılmalı
    Cevap: D

  • 15) Hava direnç kuvveti;
    I. Cismin hızına
    II. Cismin yüzeyinin büyüklüğüne ve cinsine
    III. Havanın öz kütlesine
    verilenlerden hangilerine bağlıdır?

    A) Yalnız I
    B) II ve III.
    C) I ve II.
    D) I, II ve III.
    Cevap: D

  • 16) Şekildeki +q yükünün kendisinden d kadar uzaktaki bir K noktasında oluşturduğu elektriksel alan E’dir.
    Buna göre +2q yükünün d kadar uzaktaki elektriksel alanı kaç E olur?


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B

  • 17) Potansiyel enerji, bir cismin ağırlığı ile yerden yüksekliğinin çarpımı ile bulunur.
    Kütleleri eşit şekildeki K, L, M ve N cisimlerinden hangisinin potansiyel enerjisi en büyüktür?


    A) K
    B) L
    C) M
    D) N
    Cevap: D

  • 18) Buna göre kuvvetin yaptığı iş kaç j’dür? (Sürtünmeler önemsiz)

    A) 8
    B) 16
    C) 24
    D) 32
    Cevap: C

  • 19) Fırın gibi yüksek sıcaklığı olan yerlerin sıcaklığını ölçmek için hangi araç kullanılır?
    A) Civalı barometre
    B) Metal termometre
    C) Gazlı manometre
    D) İspirto ocağı
    Cevap: B

  • 20) Oyuncak kamyonet K noktasından serbest bırakıldığında şekildeki KLM yolunu takip edip M noktasında durmaktadır.
    Buna göre
    I. Kamyonet serbest bırakılmadan önce K noktasında potansiyel enerjiye sahiptir.
    II. Kamyonet L noktasından geçerken kinetik enerjiye sahiptir.
    III. Kamyonetin M noktasında sadece potansiyel enerjisi vardır.
    yargılarından hangileri doğrudur?


    A) I ve II.
    B) II ve III.
    C) I ve III.
    D) I, II ve
    Cevap: D





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.