...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Çöllerde, kutuplarda ve muson bölgelerinde nüfus yoğunluğu azdır.
    Bu bölgelerde nüfusun az olmasının sebebi hangisi olabilir?

    A) İklim şartları
    B) Ekonomik şartlar.
    C) Yeraltı kaynakları.
    D) Su kaynakları.
    Cevap: A
  • 2) Aşağıda verilen bölgelerden hangisinde nüfusun yoğun olması beklenemez?
    A) Ticaret merkezleri
    B) Turizm merkezleri
    C) Yüksek zirveler.
    D) Maden kaynağı bol olan yerler.
    Cevap: C
  • 3) Türkiye'nin dış devletlere mal satmasına ne denir?
    A) İthalat
    B) İhracat
    C) Enflasyon
    D) Develesyon
    Cevap: B
  • 4) Türkiye bu yıl Rusya'ya 500 ton domates satmıştır.
    Yukarıdaki bilgi hangi kavram ile açıklanır?

    A) İthalat
    B) İhracat
    C) Enflasyon
    D) Develesyon
    Cevap: B
  • 5) Sanayisi gelişmiş bir ülke için hangisi doğru değildir?
    A) İhracatı artmaktadır.
    B) Tarım alanları artmaktadır.
    C) Enerji tüketimi ve üretimi artmaktadır.
    D) Teknoloji kullanımı artmaktadır.
    Cevap: B
  • 6) Dış ticareti gelişmiş bir ülke için hangisi doğru değildir?
    A) Ülke içinde iş gücü artar.
    B) Ülke dışına göç artar.
    C) Sanayisi gelişme göstermektedir.
    D) Ulaşım sektörü gelişmiştir.
    Cevap: B
  • 7) 6A sınıfı öğrencisi Mert meslekleri araştırmaktadır.
    Mert aşağıdaki sorulardan hangisini sorarsa meslek seçimi için yanlış yol izlemiş olur?

    A) Bu işi seviyor muyum?
    B) Bu işi yapabilir miyim?
    C) Aile bu işi yapmamı istiyor mu?
    D) Bu işin istekleri nelerdir?
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdaki davranışlardan hangisi ülke ekonomisine zarar verir niteliktedir?
    A) Alış veriş sonrası fiş almamak.
    B) İşletmelerin vergi vermesi.
    C) Kişilerin vergi vermesi.
    D) İhracatın artırılması.
    Cevap: A
  • 9)
    I. Kaçak ağaç kesimi
    II. Ormanlarda bilinçsiz yakılan ateşler.
    III. Ormanlıklarda hayvanların otlatılması.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri ormanlık alanların azalmasına sebep olmaktadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre ihracatta ekonomik anlamdan daha az gelir getirmektedir?
    A) Tarım ürünleri
    B) Elektronik ürünler
    C) Petrol ürünleri
    D) Otomativ ürünleri
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdaki ülkelerden hangisi ile kültürel bağımız yoktur?
    A) Azerbeycan
    B) Türkmenistan
    C) Güney Kore
    D) Kazakistan
    Cevap: C
  • 12)
    I. Eşitlik
    II. Özgürlük
    III. Adalet
    Yukarıdakilerden hangisi veya hanileri demokrasinin temel ilkeleri arasındadır?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız III
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi yenilenebilir enerji kaynağı değildir?
    A) Su
    B) Güneş
    C) Doğal gaz
    D) Jeotermal
    Cevap: C
  • 14)
    I. Petrol
    II. Taş kömürü
    III. Linyit
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri yenilenemeyen enerji kaynakları arasında gösterilir?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II
    Cevap: A
  • 15) Türkiye'nin ithal ettiği ürünler arasında aşağıdakilerden hanginin payı en fazladır?
    A) Tarım ürünleri
    B) Petrol ürünleri
    C) Tropikal meyveler.
    D) Sağlık ürünleri
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder