...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi kişisel eşyamız değildir?
    A) Tırnak makası
    B) Koltuk
    C) Diş fırçası
    Cevap: B
  • 2) Bir aile anne, baba ve çocuklardan oluşuyorsa bu aileye ................... aile denir.
    A) Geniş
    B) Çekirdek
    C) Sradan
    Cevap: B
  • 3) Kış mevsimlerinde neden koyu renkli elbiseler giyeriz?
    A) Daha güzel göründüğü için.
    B) Güneş ışınlarını daha çok yansıttığı için.
    C) Güneş ışınlarını daha çok çektiği için.
    Cevap: C
  • 4) Dünyanın kendi etrafında dönmesi ile bir gün oluşmaktadır.
    Buna göre dünya kaç saatte kendi etrafında bir tur atmaktadır?

    A) 12
    B) 24
    C) 36
    Cevap: B
  • 5) Dünyamızı ısıtan, ışık veren yıldız hangisidir?
    A) Güneş
    B) Mars
    C) Ay
    Cevap: A
  • 6) Bir ailenin gelir ve giderlerinin oluşturduğu hesaba ................ denir.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Maliye
    B) Bütçe
    C) Para
    Cevap: B
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi temiz bir insanda görünmez?
    A) Hastalıklardan korunur.
    B) Etrafa kötü kokular salar.
    C) Temiz ve güzel görünür.
    Cevap: B
  • 8) Hangi yılda, ayda veya günde olduğumuzu öğrenmek için ................. kullanırız.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Kitapları
    B) Takvimleri
    C) Defterleri
    Cevap: B
  • 9) Dünyamız hem kendi etrafında hem de güneş etrafında dönmektedir.
    Buna göre dünyanın güneş etrafında tam bir tur dönmesi sonucu hangisi olur?

    A) Sene
    B) Gün
    C) Ay
    Cevap: A
  • 10) Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Atatürk
    B) Mehmet Akif Ersoy
    C) Fatih Sultan Mehmet
    Cevap: A
  • 11)
    I. Uzun boy
    II. Dürüst
    III. Mavi göz
    Yukarıdakilerden hangileri fiziksel özelliği anlatmaktadır?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) Yalnız II
    Cevap: B
  • 12) Atatürk bu ülkeye birçok bayram hediye etmiştir. Bunlardan bir tanesi de çocuklara hediye ettiği .............................................. bayramıdır.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Zafer bayramı
    B) Ramazan bayramı
    C) Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı
    Cevap: C
  • 13) Hangi mevsimde açık renkli, ince veya kısa kollu giysiler giyebiliriz?
    A) Kış
    B) Yaz
    C) Sonbahar
    Cevap: B
  • 14) Bir toplumun en küçük birimi hangisidir?
    A) Okul
    B) Aile
    C) Kişi
    Cevap: B
  • 15) Bir yemeğin çok tuzlu olduğunu hangi duyu organımızla algılarız?
    A) Burun
    B) Kulak
    C) Dil
    Cevap: C
  • 16) Aşağıdaki yerlerden hangisinde oyun oynamak tehlikeli olur?
    A) Okul bahçesinde
    B) Caddelerde
    C) Parklarda
    Cevap: B
  • 17)
    I. Ağaçlar çiçek açar
    II. Doğa canlanır.
    III. Yapraklar yeşildir.
    İlkbahar mevsimi için hangileri doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) I ve III
    C) II ve III
    Cevap: A
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi okul kurallarına uymamaktadır?
    A) Sıramızı temiz tutmak.
    B) Sınıfımızı havalandırmak.
    C) Merdivenlerden koşarak inmek.
    Cevap: C
  • 19) Sınıfa giren öğretmen sınıfın çok kötü koktuğunu havalandırılması gerektiğini söylemiştir.
    Öğretmen sınıfın kötü koktuğunu hangi duyu organı ile anlamıştır?

    A) Ağız
    B) Burun
    C) Kulak
    Cevap: B
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir?
    A) Esmer olmak
    B) Suskun olmak.
    C) Kısa boylu olmak.
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2. Dönem 2. Sınav test Orta 2018-05-16
1.sınıf hayat bilgisi 2.dönem sonu değerlendirme, genel dönem sonu değerlendirme [1]