...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Arapça 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi soru edatı değildir?
    A) كَيْفَ؟
    B) مَاذَا؟
    C) مَتَى؟
    D) كَلاَّ ؟
    Cevap: D
  • 2) كم عمرك؟ sorusuna verilebilecek en uygun yanıt hangisidir?
    A) ثلاثة عشر
    B) عام
    C) الاسبوع الماضي
    D) أنا جيدة
    Cevap: A
  • 3) هل هناك مباريات اليوم؟
    Sorusuna verilebilecek en uygun yanıt hangisidir?

    A) منزل
    B) أجل
    C) هنا
    D) أنا جيدة
    Cevap: B
  • 4) المعلم يتصل بك
    Cümlesinin Türkçe karşılığı hangisidir?

    A) Öğretmen kitap okuyor.
    B) Öğretmen sizi çağırıyor.
    C) Öğrenciler size söylüyor.
    D) Öğrenciler öğretmeni bekliyor.
    Cevap: B
  • 5) سيارة حمراء verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?
    A) Kırmızı ev
    B) Kırmızı top
    C) Kırmızı araba
    D) Kırmızı
    E) Kırmızı kalem
    Cevap: C
  • 6) سيارة والدي verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?
    A) Arkadaşımın arabası
    B) Babamın arabası
    C) Amcamın arabası
    D) Öğretmenimin arabası
    E) Müdürün arabası
    Cevap: B
  • 7) ذراع الباب verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?
    A) Kapının kolu
    B) Kapının camı
    C) Pencerenin kolu
    D) Pencerenin camı
    E) Dolabın kolu
    Cevap: A
  • 8) Arkadaşımın kalemi - verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?
    A) صديقي مونتو
    B) حقيبة صديقي
    C) قلم صديقتي
    D) كتاب صديقي
    E) كتاب صديقي
    Cevap: C
  • 9) Evin boyası - verilen tamlamanın karşılığı hangisidir?
    A) جدار المنزل
    B) على سطح المنزل
    C) طلاء البيت
    D) باب البيت
    E) نافذة إيفين
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi müennes kelimedir?
    A) خزانة
    B) مصطفى
    C) سيارة
    D) عائشة
    E) كتاب
    Cevap: D
  • 11)
    I. امرأة
    II. عمة
    III. والد
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri müennes kelimedir?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    D) II ve III
    E) Yalnız III
    Cevap: A
  • 12) كانت السماء تمطر بالأمس. cümlesinin Türkçe karşılığı hangisidir?
    A) Bugün çok yağmur yağıyor.
    B) Dün çok yağmur yağdı.
    C) Dün yağmur yağdı mı?
    D) Bugün yağmur yağdı mı?
    E) Yağmur durdu mu?
    Cevap: B
  • 13) كم أخذت من الامتحان؟ cümlesinin Türkçe karşılığı hangisidir?
    A) Sınav zor muydu?
    B) Sınav kolay mıydı?
    C) Sınav ne zamandı?
    D) Sınavdan kaç aldın?
    E) Sınavdan geçtin mi?
    Cevap: D
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi zamir değildir?
    A) هُمْ
    B) اَنْتَ
    C) اَنْتُمَا
    D) عام
    E) اَنَا
    Cevap: D
  • 15) هل أنت متأخر للفصل؟ sorusuna verilebilecek en uygun yanıt hangisidir?
    A) مساء
    B) أجل
    C) جدي
    D) ثمانية
    E) أخضر
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder
9. Sınıf Arapça Dersi 2. Dönem 2. Sınav test Orta 2018-05-14
9.sınıf arapça 2.dönem 2.sınav, zamirler, müennseler, cümle çevirileri, tamlamalar. [1]