...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Fizik 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Fizikte ısı, sıcaklık ve maddenin farklı sıcaklık durumlarında çevresiyle olan etkileşimini inceleyen fiziğin alt bilimi hangisidir?
    A) Moleküler kinetik
    B) Termodinamik
    C) Mekanik
    D) Katıhal fiziği
    E) Optik
    Cevap: B
  • 2)
    I. Sistemdeki atom ve moleküllerin ortalama kinetik enerjisinin göstergesidir.
    II. T sembolü ile gösterilir.
    III. Termometre ile ölçülür.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri sıcaklık için doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) Yalnız III
    E) Yalnız II
    Cevap: A
  • 3) Sıcaklıkları farlı etkileşim halindeki iki sistem arasında sıcaklığı yüksek olandan düşük olana doğru sıcaklığın transfer edilmesi ve devamında sıcaklığın dengelenmesine ne denir?
    A) Sıcaklık akışı
    B) Isı
    C) Difüzyon
    D) Sıcaklık dengesi
    E) Isı dengesi
    Cevap: B
  • 4) Isı için aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Q sembolü ile gösterilir.
    B) Bir enerjidir.
    C) SI'daki birimi kelvindir.
    D) Temel ısı birimi kalori'dir.
    E) Ölçümü kalorimetre kabı ile yapılır.
    Cevap: C
  • 5) Sıcaklık ölçümü için hangi araç kullanılır?
    A) Kronometre
    B) Termometre
    C) Barometre
    D) Altimetre
    E) Manometre
    Cevap: B
  • 6)
    I. Sıvılı termometreler
    II. Katı termometreler
    III. Gazlı termometreler
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri termometre çeşitleri arasındadır?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) Yalnız I
    D) Yalnız II
    E) Yalnız III
    Cevap: A
  • 7) Sıvılı termometrelerde aşağıda verilenlerden hangisi sıvılı termometrenin yapısında bulunmaz?
    A) Renklendirilmiş sıvı
    B) Hazne
    C) Cam boru
    D) Kılcal boru
    E) Metal hat
    Cevap: E
  • 8)
    I. Sıcaklık aralığının ölçeklendirilme miktarı
    II. Sıvı haznesinin büyüklüğü
    III. Kılcal borulardan genleşme kat sayısı az ve kesit alanı küçük olan boru
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri sıvılı termometrelerde ölçüm hassasiyetini etkilemektedir?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap: E
  • 9) Maddenin atom ve moleküllerinin kinetik enerjisinin sıfırlandığı diğer deyişle atom ve moleküllerin bütün hareketlerinin durduğu varsayılan teorik sıcaklığa ne denir?
    A) Bağıl sıcaklık
    B) Mutlak sıcaklık
    C) Bağıl ısı
    D) Mutlak sıcaklık
    E) Standart sıcaklık
    Cevap: B
  • 10) Metal termometreler için verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Yüksek sıcaklıkların ölçümü için kullanılır.
    B) Endüstriyel alanda kullanılır.
    C) Metallerin genleşme özelliğinden yola çıkarak geliştirilmiştir.
    D) Eritme, pişirme veya kurutma gibi endüstriyel alanlarda kullanılır.
    E) Hassas sıcaklık ölmede diğer termometre türlerine göre daha iyidir.
    Cevap: E
  • 11)
    I. Sıcaklık değişimine katı ve sıvılara oranla daha fazla tepki verir.
    II. Hassas sıcaklık ölçümünde kullanılır.
    III. Laboratuvar alanında yararlanılmaktadır.
    Gazlı termometreler için verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız III
    Cevap: D
  • 12) 180 santigrat dereceyi bulan bir sıcaklığı ölçmek için hangi termometreyi kullanmak uygun olur?
    A) Sıvılı termometre
    B) Cıvalı termometre
    C) Gazlı termometre
    D) Metal termometre
    E) Fosforlu termometre
    Cevap: D
  • 13) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
    A) Kelvin termometresinde suyun donma sıcaklığı 373 K'dir.
    B) Celcius termometresi 100 eşit parçaya bölünmüştür.
    C) Fahrenheit termometresi 180 eşit parçaya bölünmüştür.
    D) Sıcaklık ölçümü için doğal birim olarak Kelvin kabul edilmektedir.
    E) Celcius termometresinde suyun kaynama noktası 100 C olarak belirlenmiştir.
    Cevap: A
  • 14) Kelvin termometresinde 300 K okunan sıcaklık değeri Celcius termometresinde kaç C olarak okunur?
    A) 30
    B) 27
    C) 25
    D) 23
    E) 0
    Cevap: B
  • 15)
    I. Madde cinsine
    II. Madde kütlesine
    III. Maddeye verilen ısı miktarına
    Isı alış verişinde maddeler arasında meydana gelen sıcaklık değişimi yukarıda verilenlerden hangisi veya hangilerine bağlıdır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    E) Yalnız III
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder
9. Sınıf Fizik Dersi 2. Dönem 2. Sınav test Orta 2018-05-10
9.sınıf fizik 2.dönem 2.sınav soruları, ısı ve sıcaklık kavramları, ısı ölçümleri, termometre çeşitleri [1]