...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilim Uygulamaları 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi bir kara ekosistemidir?
    A) çay
    B) göl
    C) deniz
    D) dağ
    Cevap: D
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürmek için tasarlanmıştır?
    A) Telefon
    B) Televizyon
    C) Ütü
    D) Radyo
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdaki organlardan hangisi sindirim sisteminde bulunur?
    A) İnce bağırsak
    B) Kalın bağırsak
    C) Mide
    D) Karaciğer
    Cevap: C
  • 4) Bilinçsiz ilaç kullanımı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) İnsan sağlığını olumsuz etkileyebilir.
    B) Ölümle sonuçlanabilir.
    C) Var olan hastalığın şiddetini artırabilir.
    D) Reçeteli ilaçlarla beraber kullanıldığında sorun çıkarmaz.
    Cevap: D
  • 5) Aşağıda verilen durumlardan hangisi ölme değildir?
    A) Sıcaklığı termometre ile ölçmek.
    B) Metre ile masanın boyunu ölçmek.
    C) Eren'in kilosunu terazi ile ölçmek.
    D) Merve'nin takdir aldığını ölçmek.
    Cevap: D
  • 6)
    I. Hidrolik fren sistemi.
    II. Vinçlerin çalışma prensibi
    III. Kamyonların yük boşaltma sistemleri.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri basınç iletiminin kullanım alanlarına örnek olabilir?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II
    Cevap: A
  • 7) Aşağıda verilen durumlardan hangisinde potansiyel enerji azalır?
    A) Hızla hareket eden araba.
    B) Yukarı doğru fırlatılan top
    C) Yüksek hızla akan akarsu
    D) Çatıdan düşen bir top.
    Cevap: D
  • 8) Aşağıda verilenlerden hangisi atom yapısında bulunamaz?
    A) Proton
    B) Elektron
    C) Nötron
    D) Katyon
    Cevap: D
  • 9) Aşağıda verilen karışımlardan hangisi homojendir?
    A) Talaş su karışımı
    B) Demir talaş karışımı
    C) Tuz su karışımı
    D) Zeytinyağı su karışımı
    Cevap: C
  • 10) Kış aylarında dışarı çıktığımızda güneşten daha fazla yararlanmak için hangi renk elbiseyi tercih etmeliyiz?
    A) Beyaz
    B) Bordo
    C) Siyah
    D) Gri
    Cevap: C
  • 11)
    I. Ormanlık alan
    II. Doğal göller.
    III. Yapay göller.
    Yukarıda verilenlerden hangisi ekosistemdir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 12)
    I. Ormanlık alanların tahrip edilmesi.
    II. Kimyasal gübre kullanımının yaygınlaşması.
    III. Nüfusun hızla artması
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri ekosistemi olumsuz etkilemektedir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 13) Aşağıda verilenlerden hangisi ekosistem olarak değerlendirilemez?
    A) Barajlar
    B) Şehirler
    C) Dünya
    D) Mars
    Cevap: D
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi kara ekosistemidir?
    A) Akarsu
    B) Gölet
    C) Vadi
    D) Okyanus
    Cevap: C
  • 15)
    * Gündüzleri çok sıcak, geceleri çok soğuktur.
    * Az yağış alır.
    Yukarıda verilen ekosistem hangisidir?

    A) Çöl
    B) Ilıman
    C) Kutup
    D) Ekvetoral
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder