...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Sınıf araçlarını düzgün kullanan birisi için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Çöpleri çöp kutusuna atar.
    B) Teneffüs aralarında sırasına yazı yazar.
    C) Tahtayı boş yere karalayan arkadaşını uyarır.
    Cevap: C
  • 2) Bir yangın durumunda öncelikle hangisine haber edilmelidir?
    A) Polis
    B) İtfaiye
    C) Jandarma
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi duygusal bir özelliktir?
    A) Sarı saçlı olmak
    B) Uzun boylu olmak
    C) Mutlu olmak
    Cevap: C
  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi milli bayramlarımızın özellikleri arasına gösterilemez?
    A) Milli birliğimizi güçlendirir.
    B) Geçmişimizi hatırlamamızı sağlar.
    C) Zamanımızı eğlenceli geçmesini sağlar.
    Cevap: C
  • 5) Atatürk ............... doğmuştur. Burası şimdi .......................... sınırı içerisindedir.
    Yukarıda bırakılan boşluklara sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) İstanbul -- Türkiye
    B) Selanik -- Yunanistan
    C) Ankara -- Türkiye
    Cevap: B
  • 6) Aşağıda verilen araçlardan hangisi diğerlerinden farklı kullanım alanı vardır?
    A) Akıllı tahta
    B) Projeksiyon
    C) Tomografi cihazı
    Cevap: C
  • 7) Aşağıda verilenlerden hangisi olumsuz bir özelliktir?
    A) Çalışkan olmak
    B) Temiz olmak
    C) Dağınık olmak
    Cevap: C
  • 8) Bir yerin üstten görünüşünün kağıt üzerine kaba taslak çizimine .................. denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Harita
    B) Kroki
    C) Çizim
    Cevap: B
  • 9) Aşağıda verilenlerden hangisi kroki özelliklerinden biri değildir?
    A) Yerin üstten görünümü olmalıdır.
    B) Oldukça detaylı olmalıdır.
    C) Kağıt üzerine çizilmelidir.
    Cevap: B
  • 10) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A) Bir oyunda kazanan tarafla çatışmak.
    B) Yenilgiyi kabul edip daha fazla çalışmak.
    C) Engellerle karşılaşıldığı zaman engeli aşmak için daha fazla çalışmak.
    Cevap: A
  • 11) Aşağıda verilen yön bulma yöntemlerinden hangisi sadece gece kullanılır?
    A) Kutup yıldızı
    B) Ağaç yosunu
    C) Karınca yuvası
    Cevap: A
  • 12) Aşağıda verilen bayramlardan hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?
    A) Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı
    B) Ramazan bayramı
    C) Zafer bayramı
    Cevap: B
  • 13) Aşağıda verilenlerden hangisi evcil hayvan değildir?
    A) Kedi
    B) Kurt
    C) Köpek
    Cevap: B
  • 14)
    I. Batı
    II. Doğu
    III. Güney
    IV. Kuzey
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri ana yönlerdendir?

    A) Hepsi
    B) I ve IV
    C) I ve II
    Cevap: A
  • 15)
    * Uzun boy
    * Esmer ten
    * Utangaç
    * Sarı saç
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi fiziksel özellik arasındadır?

    A) 4
    B) 2
    C) 3
    Cevap: C
  • 16) Anne, baba, çocuk, dede ve ana annenin oluşturduğu aile tipi hangisidir?
    A) Çekirdek aile
    B) Geniş aile
    C) Standart aile
    Cevap: B
  • 17) Aşağıdakilerden hangisi en hızlı iletişim aracıdır?
    A) Mektup
    B) Telgraf
    C) Telefon
    Cevap: C
  • 18) Kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyarak, onun duygu ve düşüncelerini anlamaya ne denir?
    A) İletişim
    B) Düşünce
    C) Empati
    Cevap: C
  • 19) Aşağıda verilenlerden hangisi dürüst bir insanın özellikleri arasında gösterilemez?
    A) Arkadaşına doğru söyler
    B) Arkadaşları arasında laf taşımaz.
    C) Sıkıştığı zaman yalan söyler.
    Cevap: C
  • 20) İyi bir dinleyicide verilenlerden hangisi bulunmaz?
    A) Konuşanın yüzüne bakar.
    B) Konuşanın sözünü keser.
    C) Konuşan kişiyi can kulağı ile dinler.
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder