...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu kimdir?
    A) Mehmet Akif Ersoy
    B) Mustafa Kemal Atatürk
    C) İsmet İnönü
    Cevap: B
  • 2) Atatürk .................. yılında ................ 'te doğmuştur.
    Yukarıdaki boşluğa sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) 1938 -- Selanik
    B) 1881 -- Selanik
    C) 1881 -- Ankara
    Cevap: B
  • 3) Atatürk'ün mezarının bulunduğu - Anıt Kabir - hangi ilimizdedir?
    A) İstanbul
    B) Antalya
    C) Ankara
    Cevap: C
  • 4)
    I. Karadan ulaşım
    II. Havadan ulaşım
    III. Denizden ulaşım
    Yukarıda verilenlerden hangileri ülkemizde görülen ulaşım biçimlerindendir?

    A) I, II ve III
    B) I ve III
    C) II ve III
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi kara taşıtıdır?
    A) Vapur
    B) Uçak
    C) Tren
    Cevap: C
  • 6) Gümüşhane'de oturan Elif İstanbul'a gitmek için hangi taşıtı kullanamaz?
    A) Vapur
    B) Araba
    C) Otobüs
    Cevap: A
  • 7) Aşağıda verilenlerden hangisi hava taşıtıdır?
    A) Kargo uçağı
    B) Yük treni
    C) Gemi
    Cevap: A
  • 8) Görevi vücudumuza kan pompalamak olan organımız hangisidir?
    A) Akciğer
    B) Kalp
    C) Dalak
    Cevap: B
  • 9) Ülkemizde bayrağımızın çok değerli olmasının sebebi hangisidir?
    A) Renklerinin güzel olması
    B) Bağımsızlığı simgelemesi
    C) Üzerindeki ay ve yıldızın güzel olması
    Cevap: B
  • 10) Bayrağımızla ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Bağımsızlığımız simgeler
    B) Üzerinde ay ve yıldı simgeleri bulunur.
    C) Beyaz zeminde kırmızı ay ve yıldız bulunur.
    Cevap: C
  • 11) Doğada yaşayan vahşi hayvanların yaşadıkları yere ne denir?
    A) Akvaryum
    B) Ev
    C) İn
    Cevap: C
  • 12) 2.Sınıf öğrencisi Yasin ben dengeli besleniyorum demektedir.
    Buna göre Yasin aşağıdakilerden hangisini yaparsa dengeli beslenmiş olmaz?

    A) Her çeşit yiyecekten yeteri kadar alırsa.
    B) Sebze ve meyveyi yeterince tüketirse.
    C) Sevdiği yiyeceklerden çok fazla yerse
    Cevap: C
  • 13) Her insan kişisel bakım yapmalıdır.
    Aşağıda verilenlerden hangisi kişisel bakım eşyaları arasında değildir?

    A) Tırnak makası
    B) Televizyon
    C) Tarak
    Cevap: B
  • 14)
    * Kitap
    * Diş fırçası
    * Bisiklet
    * Kalem
    * Sabun
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi kişisel bakım eşyasıdır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    Cevap: A
  • 15) Kışın okuldan çıkıp eve doğru giden Ece üşüdüğünü hissetmiştir.
    Ece'nin havanın soğuk olduğunu anlamasını sağlayan organ hangisidir?

    A) Burun
    B) Deri
    C) Göz
    Cevap: B
  • 16) Arkadaşıyla konuşan Eren bugün salı ise dün hangi gündür diye sormuştur.
    Buna göre Eren'in arkadaşı hangi cevabı verirse doğru söylemiş olur?

    A) Pazar
    B) Pazartesi
    C) Çarşamba
    Cevap: B
  • 17) Hastalanan İlayda annesiyle doktora gitmiş doktorda İlayda'ya ilaç yazmıştır.
    İlayda ilaçları almak için nereye gitmelidir?

    A) Eczaneye
    B) Markete
    C) Kırtasiyeye
    Cevap: A
  • 18) Babası iş seyehatine çıkan Ayşe babasına ne zaman döneceğini sormuştur. Babası da bir hafta sonra geleceğini söylemiştir.
    Buna göre Ayşe'nin babası kaç gün sonra gelecektir?

    A) 7
    B) 30
    C) 15
    Cevap: A
  • 19) Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel özelliktir?
    A) Ahmet çok dürüst bir insandır.
    B) Elif çok güzel şarkı söyler.
    C) Murat sarı saçlı birisidir.
    Cevap: C
  • 20) Ürünlerin satılabilmesi için tanıtılması gerekemektedir.
    Ürün tanıtımına verilen isim hangisidir?

    A) İhracat
    B) Reklam
    C) Gösteri
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder