...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki kelimelerden hangisi cins isimdir?
    A) Sandalye
    B) Murat
    C) Gümüşhane
    Cevap: A
  • 2)
    * Çalı
    * Ankara
    * Ece
    * Okul
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi cins isimdir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: B
  • 3) Aşağıda verilen kelimelerden tekil olanların başına T çoğul olanların başına Ç yazınız.
    (....) Dolap
    (....) Çatı
    (....) Kaşıklar
    (....) Su
    (....) Ormanlar
    (....) Okul
    (....) Öğrenciler
    (....) Meyve
    (....) Çay
    (....) Harfler
    Cevap: T -- T -- Ç -- T -- Ç -- T -- Ç -- Ç -- T -- T
  • 4) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde soru işareti kullanılmalıdır?
    A) Akşama bize gelsene ( )
    B) Sabah erkenden kalktım ( )
    C) Ders zor muydu ( )
    Cevap: C
  • 5) Aşağıda verilen boşluklardan hangisine ünlem işareti gelmelidir?
    A) Ne ( ) O da mı gelmemiş?
    B) Ahmet ( ) Eren ve Canan derse geç kaldı.
    C) Sınavımız erkenden bitti ( )
    Cevap: A
  • 6) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?
    A) Penbe
    B) Kamyon
    C) Tatil
    Cevap: A
  • 7) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin yazımı yanlış değildir?
    A) Tenbel
    B) Filim
    C) Kanepe
    Cevap: C
  • 8) Islak kelimesinin zıt anlamlısı hangisidir?
    A) Kuru
    B) Kurak
    C) Yaş
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdaki kelimelerden hangisi zayıf kelimesinin zıt anlamlısıdır?
    A) İnce
    B) Şişman
    C) Kalın
    Cevap: B
  • 10) Aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlılarını yanlarına yazınız.
    a. Fakir : .......................
    b. Yalnız : .....................
    c. Yanlış : .....................
    d. Temiz : .....................
    e. Çirkin : .....................
    Cevap: a. Zengin -- b. Kalabalık -- c: Doğru -- d. Kirli -- e: Güzel
  • 11) Odunluk kelimesindeki ünlü ve ünsüz harflerin sayısı hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) Ünlü: 3 -- Ünsüz : 4
    B) Ünlü: 4 -- Ünsüz : 3
    C) Ünlü: 2 -- Ünsüz : 5
    Cevap: A
  • 12) Harfler kelimesinde kaç tane ünsüz harf vardır?
    A) 3
    B) 4
    C) 5
    Cevap: C
  • 13) Dershane kelimesinin hecelere ayrılmış şekli hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) Der-sh-ane
    B) Ders - ha - ne
    C) De -rs - ha - ne
    Cevap: B
  • 14) Aşağıda verilen kelimeleri hecelerine ayırınız.
    a. edebiyat : ...........................
    b. araba : ...........................
    c. Bayburt: ........................
    d. kırık : ...........................
    e. deneme: .......................
    Cevap: a: e - de - bi - yat --- b: a -ra -ba -- c: Bay - burt -- d: kı -rık -- e: de - ne - me
  • 15) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin yazımı yanlıştır?
    A) yağmur hızla yağıyordu.
    B) Ceplerinde oyuncaklar vardı.
    C) Yorgunluktan ölüyordu.
    Cevap: A
  • 16) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) Akşama karada anca gelirler.
    B) Ali ankaradan gelecek.
    C) Okullar bir ay sonra tatil olacak.
    Cevap: B
  • 17) Aşağıda karışık olarak verilen kelimeleri kullanarak kurallı cümle oluşturunuz.
    a. çok -- Yazısı -- güzeldi
    .........................................................
    b. sabah -- Her -- yapar -- kahvaltısını.
    .........................................................
    Cevap: a: Yazısı çok güzeldi. -- b: Her sabah kahvaltısını yapar.
  • 18) Aşağıda verilen eş anlamlı kelime eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    A) hekim -- doktor
    B) sene -- yıl
    C) isim -- soyisim
    Cevap: C
  • 19) Kırmızı sözcüğünün eş anlamlısı hangisidir?
    A) Ak
    B) Al
    C) Ar
    Cevap: B
  • 20) Ak kelimesinin eş anlamlısı hangisidir?
    A) Mavi
    B) Kırmızı
    C) Beyaz
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder
1. Sınıf Türkçe Dersi 2. Dönem 2. Sınav Karışık Orta 2018-05-07
1.sınıf türkçe 2.dönem 2.değerlendirme, cümle yapıları, kelime ve hece yapıları, noktalama işaretleri [1]