...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Coğrafya 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi nüfus miktarına göre şehir yerleşim tipleri arasında değildir?
    A) Liman şehri
    B) Küçük şehir
    C) Metropoliten şehir
    D) Orta büyüklükte şehir.
    E) Büyük şehir
    Cevap: A
  • 2)
    * Turizm şehri
    * Metropoliten şehir
    * Ticaret şehri
    * Kültürel şehir
    * İdari şehir
    * Dini şehir
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi işlevine göre şehir türleri arasındadır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    E) 6
    Cevap: E
  • 3) Nüfus miktarı 100.000 'den fazla olup 500.000 'den az olan şehir tipi hangisidir?
    A) Küçük şehir
    B) Orta büyüklükte şehir
    C) Metropoliten şehir
    D) Büyük şehir
    D) İdari şehir
    Cevap: B
  • 4) Nüfusu 100.000'den az olan şehirler için aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Küçük şehir kategorisindedir.
    B) Tarım sektörü ağılıklı olarak görülür.
    C) Ailelerin bir kısmı yakınlarında bulunan toprakları ekip biçerler.
    D) Küçük bir kısım hayvancılık yapar.
    E) Hizmet sektörü üstünlüğü vardır.
    Cevap: B
  • 5) Aşağıda verilen şehirlerden hangisinde hizmet sektörü ağırlıklı olmasına rağmen tarım sektörünün hala devam ettiği görülmez?
    A) Rize
    B) Kırklareli
    C) Bursa
    D) Akhisar
    E) Gümüşhane
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdaki verilen şehirlerden hangisi sanayi şehri değildir?
    A) Detroit
    B) İzmit
    C) İzmir
    D) İstanbul
    E) İskenderun
    Cevap: C
  • 7) Aşağıda verilen şehirlerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
    A) Londra
    B) İstanbul
    C) Ankara
    D) Paris
    E) Moskova
    Cevap: B
  • 8) Bilim, sanat ve eğitim gibi alanlarda ön plana çıkan şehir tipi hangisidir?
    A) İdari şehir
    B) Sanayi şehri
    C) Kültür şehri
    D) Liman şehri
    E) Metropoliten şehir
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda verilen şehirlerden hangisi askeri şehirlere örnek verilemez?
    A) Eğirdir
    B) Kırkağaç
    C) Sarıkamış
    D) Etimesgut
    E) İncirlik
    Cevap: D
  • 10) Ticaret şehirleriyle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Temel amacı tamamen ticaret üzerine kuruludur.
    B) Ulaşım yollarına yakın olması şarttır.
    C) Pazar alanlarına yakın olması şarttır.
    D) Hammade alanlarına yakın olması şart değildir.
    E) Ülkemizde İstanbul, İzmir örnek gösterilebilir.
    Cevap: D
  • 11)
    * Rotterdam
    * Hamburg
    * Marsilya
    * İstanbul
    * Mersin
    * Chicago
    Yukarıda verilen şehirlerden kaç tanesi liman şehridir?

    A) 6
    B) 5
    C) 4
    D) 3
    E) 2
    Cevap: B
  • 12)
    I. Ulaşım
    II. Ticaret
    III. İnşaat
    Turizmle birlikte yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri gelişme gösterir?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    E) Hİçbiri
    Cevap: D
  • 13) Aşağıda verilen şehirlerden hangisi işlevine göre diğerlerinden farklı kategoridedir?
    A) Çeşme
    B) Alanya
    C) Fethiye
    D) Ürgüp
    E) Kırkağaç
    Cevap: E
  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisinde maden şehri kategorisine girecek kadar maden çıkarılmaz?
    A) Soma
    B) Tavşanlı
    C) Zonguldak
    D) Gümüşhane
    E) Kerkük
    Cevap: D
  • 15) Aşağıda verilen şehirlerden hangisi işlev türü bakımından diğerlerinden farklıdır?
    A) Mekke
    B) Medine
    C) Kudüs
    D) Lhasa
    E) İstanbul
    Cevap: E
Yorum Yap
Gönder
9. Sınıf Coğrafya Dersi 2. Dönem 2. Sınav test Orta 2018-05-01
9.sınıf coğrafya 2.dönem 2.sınav, nüfusuna ve işlevine göre şehirler, şehir türler [1]