MTSK (Ehliyet) Soruları 6 (2017 Şubat MTSK - Trafik Levhaları ve anlamları)
  • 1)
    • Motor durdurulur.
    • Araç el freni ile tespit edilir.
    • Eğimli yollarda inişte geri, yokuşta birinci vitese takılır.
    Yukarıda verilen esaslar hangi durumda uygulanır?

    A) Durma
    B) Park etme
    C) Geri gitme
    D) U dönüşü yapma
    Cevap: B

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında sürücünün asli kusurlu sayılacağı durumlardan biri değildir?
    A) Arkadan çarpmak
    B) Kavşaklarda geçiş önceliğine uymak
    C) Geçme yasağı olan yerlerden geçmek
    D) Kurallara uygun olarak park etmiş araç çarpmak
    Cevap: B

  • 3)


    Cevap: D

  • 4) Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

    A) Dönel kavşak yaklaşımını
    B) İleri ve sola mecburi yönü
    C) Sağa ve sola mecburi yönü
    D) Ada etrafında dönüleceğini
    Cevap: B

  • 5) Solunum durmasında dudaklar, parmak uçları ve burun ucunda görülen morarmaların sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Su kaybı
    B) Oksijensizlik
    C) Beslenme yetersizliği
    D) Karbonmonoksit eksikliği
    Cevap: B

  • 6)


    Cevap: D

  • 7) Şekildeki bölünmüş kara yolunda, 3 numaralı araç sürücüsünün azami (en yüksek) hızı saatte kaç kilometredir?

    A) 30
    B) 50
    C) 70
    D) 90
    Cevap: C

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi, vücuda gerekli olan gaz alışverişi görevini yaparak hücre ve dokuların oksijenlenmesini sağlayan organlardandır?
    A) Mide
    B) Böbrek
    C) Akciğer
    D) Pankreas
    Cevap: C

  • 9) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası ve ışıklı işaret cihazı bulunmayan kontrolsüz kavşaklarda, aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?
    A) Tali yoldan ana yola çıkan sürücülerin, ana yoldan geçen araçlara yol vermesi
    B) Dönüş yapan sürücülerin, doğru geçmekte olan araçlara yol vermesi
    C) Bütün sürücülerin geçiş üstünlüğüne sahip araçlara yol vermesi
    D) Motorlu araçlardan sağdakinin, soldan gelen araca yol vermesi
    Cevap: D

  • 10) Fazla eğimli yollarda karşılaşma hâllerinde, çıkan araç için geçiş güç veya mümkün değilse güvenli geçişi sağlamak üzere, inen araçların aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?


    Cevap: C

  • 11) Dönel kavşaklardaki geriye dönüşlerde aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?


    Cevap: A

  • 12) Trafik görevlisinin hangi hareketi zorunlu olarak durmayı gerektirir?


    Cevap: C

  • 13) “Sürücü belgesi, sürücünün işlemiş olduğu kusura göre belirli bir süreliğine trafik zabı-
    talarınca geri alınır.”
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi, sürücü belgesinin geri alınmasını gerektiren kusurlardan biri değildir?

    A) Ölümlü kazalarda asli kusurlu olmak
    B) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak
    C) Trafik işaretiyle belirlenmiş hız sınırını yüzde 10 oranında geçmek
    D) Kanunda belirtilen miktarın üzerinde alkollü olarak araç kullanmak
    Cevap: C

  • 14)


    Cevap: A

  • 15)


    Cevap: B





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.