DGS Matematik Soruları 4 (2011 DGS Sayısal - Rasyonel sayılar, üslü ve köklü ifadeler)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) m bir aracın frene basıldıktan sonraki durma mesafesi, h aracın frene basıldığı andaki hızı, k bir sabit sayı olmak üzere,
    m = kh2
    bağıntısı vardır.

    Bu araç, 90 km/saat hızla giderken frene basılıyor ve araç 16,2 metre sonra duruyor.
    Aracın hızı 100 km/saat olsaydı araç kaç metre sonra dururdu?

    A) 17,2
    B) 18
    C) 18,4
    D) 19,8
    E) 20
    Cevap: C
  • 2) Bir dalgıç deniz yüzeyine dik olarak dalışa başlıyor. Dalgıç her bir kulacında 2 metre yol almaktadır. Attığı her 4. kulaçta düşeyle 60° lik bir sapma yapmaktadır ve daha sonra tekrar deniz yüzeyine dik olarak kulaç atmaya devam etmektedir.
    Aşağıdaki şekilde bu dalgıcın dalışı modellenmiştir.

    20 kulaç sonunda dalgıcın deniz yüzeyinden uzaklığı kaç kaç metredir?


    A) 21
    B) 28
    C) 35
    D) 42
    E) 48
    Cevap: A
  • 3) A, B ve C takımlarının katıldığı bir futbol turnuvasında her takım diğer takımlarla birer maç yapmıştır. Bu turnuvada galip gelen takıma 3, mağlup olan takıma 0 puan verilmektedir. Beraberlik durumunda ise her iki takıma 1’er puan verilmektedir.

    Turnuva sonunda A takımının 1, B takımının 6 puanı olduğuna göre, C takımının puanı kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5
    Cevap: E
  • 4) Bir tüccar bir malı liste fiyatının yüzde 40 eksiğine almış ve aldığı bu fiyat üzerinden yüzde 30 kâr elde ederek satmıştır. Tüccarın bu maldan elde ettiği kâr 72 TL’dir.
    Malın liste fiyatı kaç TL’dir?

    A) 400
    B) 380
    C) 360
    D) 340
    E) 320
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdaki tablo, beş farklı türdeki yarışmaya 2008 ve 2009 yıllarında katılan kişi sayılarını göstermektedir.

    2009 yılında hangi yarışmaya katılan kişi sayısı 2008 yılına göre yüzde 20 artmıştır?


    A) Fotoğraf
    B) Karikatür
    C) Resim
    D) Yemek
    E) Bilgi
    Cevap: A
  • 6) Uzun kenarı a birim, kısa kenarı b birim olan bir dikdörtgenin çevresi a − b farkının 5 katına eşittir.
    Buna göre, a / b oranı kaçtır?

    A) 3 / 2
    B) 5 / 2
    C) 5 / 3
    D) 7 / 3
    E) 11 / 3
    Cevap: C
  • 7)

    Cevap: E
  • 8)

    Cevap: A
  • 9) Olduğuna göre, farkı kaçtır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 6
    E) 7
    Cevap: C
  • 10)

    Cevap: D
  • 11)

    Cevap: E
  • 12)

    Cevap: B
  • 13)

    Cevap: C
  • 14)

    Cevap: E
  • 15)

    Cevap: B
  • 16)

    Cevap: A
  • 17)

    Cevap: C
  • 18) Aşağıdaki toplama tablosuna göre , a kaçtır?

    A) 9
    B) 8
    C) 7
    D) 6
    E) 5
    Cevap: A
  • 19)

    Cevap: E
  • 20) Toplamları 48 olan iki sayıdan birinin 3 katı diğerinin 5 katına eşittir.
    Bu sayıların farkının mutlak değeri kaçtır?

    A) 11
    B) 12
    C) 13
    D) 14
    E) 15
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder