AÖL Matematik Soruları 4 (2017 -2018 AÖL 1.Dönem 2.Otururm 164)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) 1800 lira yıllık yüzde 12 basit faiz oranıyla 2 aylığına bankaya yatırılıyor.
    Buna göre ikinci ayın sonunda bankadan alınacak faiz kaç liradır?

    A) 36
    B) 28
    C) 24
    D) 18
    Cevap: A
  • 2) Buna göre m (DEC) kaç derecedir?

    A) 120
    B) 130
    C) 140
    D) 150
    Cevap: B
  • 3)

    Cevap: A
  • 4) Buna göre |BC| kaç santimetredir?

    A) 3
    B) 4
    C) 6
    D) 8
    Cevap: A
  • 5) İfadesi aşağıdakiler den hangisine eşittir?

    A) 1
    B) 1 - i
    C) 1 + i
    D) -i
    Cevap: D
  • 6) Denkleminin bir kökü 3 olduğuna göre m kaçtır?

    A) 5
    B) 4
    C) 3
    D) 2
    Cevap: A
  • 7)

    Cevap: C
  • 8)

    Cevap: C
  • 9)

    Cevap: D
  • 10)

    Cevap: B
  • 11)

    Cevap: A
  • 12)

    Cevap: D
  • 13)

    Cevap: A
  • 14) Denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) {-3, 1}
    B) {-1, 3}
    C) {1, 2}
    D) {2, 3}
    Cevap: B
  • 15) Yarıçapının uzunluğu 20 cm olan çemberin merkezinin, aynı çembere ait 24 cm uzunluğundaki bir kirişe olan uzaklığı kaç santimeredir?
    A) 10
    B) 12
    C) 16
    D) 18
    Cevap: C
  • 16) Şekilde [PT, O merkezli çembere T noktasında teğet ve P, A, O, B noktaları doğrusaldır.
    |PT| = 15 cm ve |PO| = 17 cm olduğuna göre çemberin çapının uzunluğu kaç santimetredir?


    A) 11
    B) 14
    C) 16
    D) 18
    Cevap: C
  • 17) Yarıçapının uzunluğu 8 cm olan bir dairede merkez açısının ölçüsü 45° olan daire diliminin alanı kaç r santimetrekaredir?
    A) 8
    B) 6
    C) 4
    D) 3
    Cevap: A
  • 18) Ayrıtlarından birinin uzunluğu 7 cm olan küpün yüzey alanı kaç santimetrekaredir?
    A) 216
    B) 294
    C) 343
    D) 392
    Cevap: B
  • 19) Yanal alanı 300r cm2 ve yüksekliği 15 cm olan dik dairesel silindirin hacmi kaç santimetreküptür?
    A) 3000
    B) 2500
    C) 1500
    D) 1000
    Cevap: C
  • 20) Yarıçapının uzunluğu 6 cm olan kürenin hacmi kaç santimetreküp tür? (pi yerine 3 alınız.)
    A) 432
    B) 576
    C) 648
    D) 864
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder