...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi cansız varlıktır?
    A) Köpek
    B) Çiçek
    C) Araba
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdakilerden hangisinde elektrik üretimi yapılamaz?
    A) Barajlar
    B) Rüzgar
    C) Ateşle
    Cevap: C
  • 3) Elektrik ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Prizlerde elektrik vardır.
    B) Elektrik gözle görülmez.
    C) Elektrik insana zarar vermez.
    Cevap: C
  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi doğal çevreye örnek olabilir?
    A) Ormanlar
    B) Parklar
    C) Okul bahçesi
    Cevap: A
  • 5) Elektrik çarpan birisini gördüğümüzde hangisini yapmalıyız?
    A) Bir tahta parçasıyla elektrik çarpılan kişiyi kablodan uzaklaştırmalıyız.
    B) Bir metal ile ile kabloyu uzağa ittirmeliyiz.
    C) Kişiyi elinden tutarak çekmeliyiz.
    Cevap: A
  • 6) Aşağıda verilenlerden hangisi doğal ses kaynağına örnektir?
    A) Araba sesi
    B) Televizyon sesi
    C) Akarsu sesi
    Cevap: C
  • 7) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
    A) Elektrik çarpması insanı öldürebilir.
    B) Islak ortamlarda kapalı priz kullanılması gerekmektedir.
    C) Elektriğin olup olmadığını kontrol etmek için prizin içine metal sokup bakabiliriz.
    Cevap: C
  • 8) Aşağıda verilenlerden hangisi ev elektriği ile çalışmaz?
    A) Çamaşır makinesi
    B) Kalorifer kazanları
    C) Bilgisayar
    Cevap: B
  • 9) Elektriğin bir çok kullanım alanı vardır.
    Aşağıda verilenlerden hangisi elektriğin ısıtma amacıyla kullanımına örnektir?

    A) Elektrikli battaniyeler
    B) Asansörler
    C) Elektrikli arabalar.
    Cevap: A
  • 10) Aşağıda verilenlerden hangisi elektriğin aydınlanma alnından kullanılmasına örnektir?
    A) Televizyonların çalıştırılması
    B) Bilgisayarın çalıştırılması
    C) Sınıf ışıklarının açılması
    Cevap: C
  • 11)
    I. Güneş
    II. Pil
    III. Akü
    Yukarıda verilenlerden hangisi elektrik kaynağıdır?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) I ve III
    Cevap: A
  • 12) Evlerimizde kullandığımız en düşük elektrik kaynağı hangisidir?
    A) Jeneratör
    B) Pil
    C) Priz
    Cevap: B
  • 13) Aküler yaygın olarak aşağıda verilenlerden hangisinde daha çok kullanılır?
    A) Çalar saat
    B) Cep telefonu
    C) Arabalar
    Cevap: C
  • 14) Pillerle ilgili olarak verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) İçerisindeki zararlı maddeler kansere yol açabilir.
    B) Doğaya atıldığında bir ay sonra kaybolur.
    C) Elektrik kaynaklarından bir tanesidir.
    Cevap: B
  • 15)
    * Motorsiklet motorundan çıkan ses
    * Rüzgarın çıkardığı ses
    * Deniz dalgalarının çıkardığı ses
    Yukarıda verilenlerden kaç tansei doğal ses kaynağı arasında gösterilebilir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: C
  • 16) Çevre kirliliğini önlemek için aşağıdakilerden hangisini yapmak yanlış olur?
    A) Bitmiş pilleri uygun çöp kutularına atmak
    B) Ormanlık arazilerde çöplerimizi bir ağacın altına gömmek.
    C) Fabrika bacalarına filtre takmak.
    Cevap: B
  • 17) Aşağıda verilen hareket çeşitlerinden hangisi dönme hareketidir?
    A) Arabanın bir şehirden başka bir şehre gitmesi
    B) Yelkovanın ilerlemesi.
    C) Havaya atılan topun geri düşmesi
    Cevap: B
  • 18) Günümüzde elektrik ile çalışan araç sayısı giderek artmaktadır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Elektrik insan gücünün artmasını sağlamıştır.
    B) İnsanların yapacağı işi makineler yapmaya başlamıştır.
    C) Daha fazla iş yapma olanağı sağlamıştır.
    Cevap: A
  • 19) Çok yüksek sesli ortamlarda bulunan bir insan için aşağıdaki organlardan hangisinin zarar görme olasılığı daha fazladır?
    A) Kulak
    B) Burun
    C) Boğaz
    Cevap: A
  • 20)
    * Şeker
    * Şerbet
    * Su
    * Oksijen
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi sıvıdır?

    A) 3
    B) 4
    C) 2
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder
3. Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2. Dönem 2. Sınav test Orta 2018-04-17
3.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.değerlendirme, elektrik kaynakları, elektriğin özellikleri, çevre kirliliği, ses ve ısı kaynakları [2]