...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Temel Dinî Bilgiler 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Vahiy meleği olarak bilenen melek hangisidir?
    A) Cebrail
    B) Mikail
    C) İsrafil
    D) Azrail
    Cevap: A
  • 2) İslam dininde bir insanın ibadetlerle yükümlü olabilmesi için bazı şartlar vardır.
    Aşağıdakilerden hangisi bu şartlar arasında değildir?

    A) Akli dengesinin yerinde olması
    B) Gençlik çağına girmiş olması
    C) Zengin olması
    D) Doğru ile yanlışı ayırt ediyor olması
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi İslam dininde hem mal ile hemde vücut ile yapılan ibadetlerden bir tanesidir?
    A) Zekat
    B) Namaz
    C) Kurban
    D) Hac
    Cevap: D
  • 4) Dinimizde insanların kıyamette ilk hesap verecekleri ibadet hangisidir?
    A) Namaz
    B) Oruç
    C) Hac
    D) Sadaka
    Cevap: A
  • 5) Zekat dinimizde belirli şartlar altında farz olan bir ibadettir.
    Aşağıdakilerden hangisi zekat verilecek mallar arasında gösterilemez?

    A) İnek, koyun ve keçi
    B) Altın
    C) Ev eşyaları
    D) Deve
    Cevap: C
  • 6) Aşağıda verilen namaz vakitlerinden hangisi farz olan beş vakit namaz arasında değildir?
    A) Akşam namazı
    B) Yatsı namazı
    C) Gece namazı
    D) İkindi namazı
    Cevap: C
  • 7)
    I. İstisnasız herkes vermelidir.
    II. Yıllık verilir.
    III. 40 ta 1 oranında verilir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri zekat için doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    Cevap: C
  • 8) Aşağıda verilenlerden hangisine zekat verilmez?
    A) Yoksullara
    B) Borç batağında olanlara
    C) Aile üyelerine
    D) Savaş mağdurlarına
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına D yanlış olanların başına Y harfi koyunuz.
    (....) Zekat hem mal hemde beden olarak yapılan bir ibadettir.
    (....) Zekat insanın malını bereketlendirir ve çoğaltır.
    (....) Oruç tutmak İslam'ın şartlarından bir tanesidir.
    (....) Oruç insana sabrı, hem bedenen hemde ruhen kötülükten sakınıp iyiliğe yakınlaşmasını sağlar.
    (....) Cami gibi kurumlara zekat verebiliriz.
    (....) Zekat şartlarından bir tanesi de malın 40 ta 1 ini vermektir.
    (....) Bayram namazı farz olan ibadetlerden bir tanesidir.
    (....) Kişi babasına zekat verebilir.
    (....) Hac ibadeti mal ve bedenen yapılan bir ibadettir.
    (....) Oruç tutmak sadece bedenen yapılan bir ibadettir.
    Cevap: Y -- D -- D -- D -- Y -- D -- Y -- Y -- D -- D
  • 10) Aşağıda verilen boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz.
    * namaz
    * sadaka
    * iftar
    * fidye
    * nisap

    a. .......................... zekat ibadeti gibi yardımlaşmayı sağlayan ibadetlerden biridir.
    b. Zekat ibadetinde zenginlik ölçütüne .............. denir.
    c. Dinin direği olarak tabir edilen ibadet ................... dır.
    d. Oruç tutamayan kişiler tutmadıkları gün başına verdikleri ücrete ....................... denir.
    e. Oruç ibadetinde orucun açıldığı zamana .................. denir.
    Cevap: a: sadaka -- b: nisap -- c: namaz -- d: fidye -- e: iftar
Yorum Yap
Gönder