...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilim Uygulamaları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşagidaki atomların ne kadar e alıp/ verdiklerini yazarak oluşan iyon türlerini anyon /katyon yazınız



    Cevap:
  • 2)



    Cevap:
  • 3)



    Cevap:
  • 4)



    Cevap:
  • 5)



    Cevap:
  • 6) Aşağıda verilen karışımlarda heterojen olanların başına 'He' homojen olanların başına 'Ho' koyunuz.
    (....) Şekerli su
    (....) Alkol - iyot karışımı
    (....) Çamurlu su
    (....) Deniz suyu
    (....) Sis
    (....) Ayran
    (....) Su ve benzin karışımı
    (....) Kolanya
    (....) Gazoz
    (....) Su ve tebeşir tozu karışımı
    Cevap: Ho -- Ho -- He -- Ho -- He -- He -- He -- Ho -- Ho -- He
  • 7) Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz.
    * homjen -- * aerosol -- * heterojen
    * süspansiyon -- * homojen -- * emülsiyon
    * heterojen -- * 4

    a. Bir karışım her tarafından aynı gözüküyorsa bu karışımlara ...................... karışım denir.
    b. Karşımın her tarafı farklı gözüküyorsa bu karışımlara ....................... karışım denir.
    c. Heterojen karışımlar kendi içinde ........... ayrılır.
    d. Kum-çakıl karışımı bir .......................... karışımdır.
    e. İki sıvının heterojen karışım olarak birbirine çözünmediğinde oluşan karışımlara ............... denir.
    f. Bir katı veya bir sıvının gaz içinde dağılmasıyla oluşan karışımlara ............ denir.
    g. Göz yaşı bir ..................... karışımdır.
    h. Bir sıvıda çözünmeyen katının heterojen olarak dağılmış şekline .................. denir.
    Cevap: a: homjen -- b: heterojen -- c: 4 -- d: heterojen -- e: emülsiyon -- f: aerosol -- g: homojen -- h: süspansiyon
  • 8) Aşağıda verilen elementlerin sembollerini yanlarına yazınız.
    a. Azot: ...............
    b. Flor: ..............
    c. Magnezyum: ................
    d. Oksijen: ................
    e. Hidrojen: ............
    f. Potasyum: .............
    g. Kalsiyum: ............
    h. Berilyum: ............
    Cevap: a: N -- b: F -- c: Mg -- d: O -- e: H -- f: K -- g: Ca -- h: Be
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi geri dönüştürülemez?
    A) Pil
    B) Plastik
    C) Yiyecek
    D) Kağıt
    Cevap: C
  • 10) Bir kürenin içi parlatılarak oluşturulan ve iç bükey ayna olarak adlandırılan ayna hangisidir?
    A) Çukur ayna
    B) Tümsek ayna
    C) Düz ayna
    D) Prizma ayna
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi çukur aynaya örnek gösterilemez?
    A) El fenerleri
    B) Araba farları
    C) Dikiz ayanaları
    D) Masa lambaları
    Cevap: C
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi atomun yapısında bulunmaz?
    A) Nötron
    B) Katron
    C) Proton
    D) Elektron
    Cevap: B
  • 13)
    * Atom yapısında negatif yüklü olarak bulunur.
    * Sürekli hareket içerisinde olup atomun en dışında bulunurlar.
    Yukarıda özellikleri verilen hangisidir?

    A) Nötron
    B) Katmanlar
    C) Proton
    D) Elektron
    Cevap: D
  • 14) Aşağıdaki verilenlerden hangisi element değildir?
    A) Azot
    B) Oksijen
    C) Su
    D) Magnezyum
    Cevap: C
  • 15) Aşağıda verilen yargılardan hangisi doğru değildir?
    A) Isı ve ışık birer enerji çeşididir.
    B) Bir nesnenin yüzeyi mat ise ışığı daha fazla yansıtır.
    C) Işık doğrusal yayılırken ses dalgalı olarak yayılır.
    D) Işık boşlukta iletilebilir.
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder