...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki çarpma işlemlerinden hangisi 6+6+6+6 işleminin çarpım şeklidir?
    A) 4 x 6
    B) 3 x 7
    C) 6 x 5
    Cevap: A
  • 2) Aşağıda verilen sayılardan hangisi 80'e yuvarlanamaz?
    A) 75
    B) 71
    C) 79
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdaki sayıları en yakın onluğa yuvarlayınız.
    a. 48 = ................
    b. 81 = ...............
    c. 76 = ...............
    d. 13 = ...............
    e. 62 = ...............
    Cevap: a: 50 -- b: 80 -- c: 80 -- d: 10 -- e: 60
  • 4) Ece bir kilosu 7 lira olan çilekten 6 kilo almıştır. Ece manava kaç lira vermelidir?
    A) 35
    B) 42
    C) 50
    Cevap: B
  • 5) Bir kavanozda 10 tane bilye vardır.
    Murat'ta bu kavanozlardan 4 tane varsa Murat'ın toplamda kaç tane bilyesi vardır?

    A) 30
    B) 35
    C) 40
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisi doğru değildir?
    A) 60 + 10 = 80
    B) 30 + 40 = 70
    C) 80 + 10 = 90
    Cevap: A
  • 7)
    72 -- 66 -- 60 -- ? -- 48 -- 42
    Yukarıdaki ritmik saymada soru işareti olan yere hangisi gelmelidir?

    A) 58
    B) 54
    C) 52
    Cevap: A
  • 8) Ece'nin 4 düzine, Meryim'in ise 3 deste kalemi vardır.
    Buna göre Ece'nin kalem sayısı Meryem'in kalem sayısından kaç fazladır?

    A) 16
    B) 18
    C) 20
    Cevap: B
  • 9) Ahmet'in 2 düzine bilyesi vardır. Ahmet bilyelerinin 1 destesini arkadaşına verirse geriye kaç tane bilyesi kalır?
    A) 14
    B) 10
    C) 4
    Cevap: A
  • 10) Mustafa kumbarasını açtığında 7 tane 10 Tl, 2 tane 5 Tl, 6 tane 1 Tl ve 8 tane de 50 Kr çıkmıştır.
    Mustafa'nın parası kaç TL'dir?

    A) 80
    B) 90
    C) 100
    Cevap: B
  • 11) Aşağıda verilenlerin hangisin toplamı 40 Tl eder?
    A) 2 tane 10 Tl, 4 tane 5 Tl
    B) 4 tane 10 Tl, 3 tane 1 Tl
    C) 3 tane 10 Tl, 2 tane 50 Kr
    Cevap: A
  • 12) Yusuf'un 63 tane cevizi vardır. Cevizlerden 23 tanesini Cenk'e, 17 tanesini de Ayşe'ye verdiğine göre Yusuf'un kaç tane cevizi kalmıştır?
    A) 20
    B) 21
    C) 23
    Cevap: C
  • 13) Ceylan'ın 47 Tl'si vardır. Ceylan parasının 12 Tl si ile defter, 3 Tl'si ile kalem, 5 Tl'si ile de dondurma almıştır.
    Son durumda ceylanın kaç Tl'si kalmıştır?

    A) 25
    B) 27
    C) 30
    Cevap: B
  • 14) Aşağıdaki ritmik saymalardan hangisi geriye doğru yedişer ritmik saymadır?
    A) 92 - 85 - 78 - 71 - 64
    B) 67 - 74 - 81 - 88 - 95
    C) 81 - 76 - 71 - 66 - 61
    Cevap: A
  • 15) Kitap okumaya başlayan Canan pazartesi günü 37 sayfa kitap, salı günü ise bir önceki gün okuduğu sayfa sayısından 7 eksik okumuştur.
    Canan bu iki günde kaç sayfa kitap okumuştur?

    A) 70
    B) 67
    C) 60
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder