...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A) Okul çantamızı kendimiz hazırlamalıyız.
    B) Giysilerimizi temiz kullanmalıyız.
    C) Ödevlerimizi annemize yaptırmalıyız.
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir?
    A) Sarı saçlı olmak
    B) Dürüst olmak
    C) Uzun boylu olmak
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir özelliğimizdir?
    A) Yalancı olmak
    B) Esmer olmak
    C) Sinirli olmak
    Cevap: B
  • 4) Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?
    A) Oyun oynarken kurallara uymalıyız.
    B) Etrafımızı temiz tutmalıyız.
    C) Bizi sinirlendiren arkadaşımıza küsmeliyiz.
    Cevap: C
  • 5) Bir hata yaptığımız zaman aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?
    A) Özür dilemeliyiz.
    B) Hatamızı görmezden gelmeliyiz.
    C) Aynı hatayı yeniden yapmalıyız.
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakımımızdır?
    A) Tırnaklarımızı kesmek
    B) Masamızı temizlemek
    C) Okulumuzu temiz tutmak
    Cevap: A
  • 7) Aşağıdaki temizliklerden hangisi kişisel temizlik değildir?
    A) Giysilerimizi temiz tutmak
    B) Evimizi temiz tutmak
    C) Dişlerimizi fırçalamak
    Cevap: B
  • 8) Milli marşımız aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Gençliğe hitabe
    B) İstiklal marşı
    C) Andımız
    Cevap: B
  • 9) Mehmet Akif Ersoy aşağıdakilerden hangisini yazmıştır?
    A) Gençliğe hitabe
    B) İstiklal marşı
    C) Nutuk
    Cevap: B
  • 10) 29 Ekimde hangi bayramı kutlarız?
    A) 23 Nisan
    B) Spor ve gençlik bayramı
    C) Cumhuriyet bayramı
    Cevap: C
  • 11) Cumhuriyeti kim ilan etmiştir?
    A) Atatürk
    B) Mehmet Akif Ersoy
    C) İsmet İnönü
    Cevap: A
  • 12) Atatürk'ün Cumhuriyetin ilanından sonra getirdiği yeniliklere ne denir?
    A) İnkılaplar
    B) Yenilikler
    C) Cumhuriyet yenilikleri
    Cevap: A
  • 13) Atatürk kaç yılında doğmuştur?
    A) 1938
    B) 1881
    C) 1981
    Cevap: B
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi başkentimizdir?
    A) İstanbul
    B) İzmir
    C) Ankara
    Cevap: C
  • 15) Hasta olan bir arkadaşımızı ziyaretine gittiğimizde ona ne deriz?
    A) Geçmiş olsun
    B) Başın sağolsun
    C) Güle güle
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder