...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Matematik 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen bölme işleminde A'nın alabileceği en büyük değer kaçtır?

    A) 71
    B) 52
    C) 72
    D) 65
    E) 70
    Cevap: A
  • 2) 4853A doğal sayısı 2 ile kalansız bölünebildiğine göre A'nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 8
    B) 10
    C) 14
    D) 16
    E) 18
    Cevap: E
  • 3) 23x6y doğal sayısı 2 ile tam bölünebilmektedir. Buna göre x ve y'nin toplamının alabileceği en büyük değer aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 15
    B) 16
    C) 17
    D) 18
    E) 19
    Cevap: C
  • 4) 56A24 doğal sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre A sayısının değerleri toplamı kaçtır?
    A) 10
    B) 12
    C) 14
    D) 16
    E) 18
    Cevap: B
  • 5) Rakamları farklı dört basamaklı 3A67 sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre A kaç farklı değer alır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5
    Cevap: C
  • 6) Rakamları farklı 85A4 sayısı 4 ile tam bölüne bildiğine göre A'nın alabileceği değerlerin toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 8
    B) 12
    C) 16
    D) 20
    E) 24
    Cevap: A
  • 7) Beş basamaklı 5923A sayısının 5 ile bölümünden kalan 4 olduğuna göre A'nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 11
    B) 12
    C) 13
    D) 20
    E) 23
    Cevap: C
  • 8) Dört basamaklı 3x8y sayısı hem 3 hem de 5 tam olarak bölüne bildiğine göre x alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 27
    B) 32
    C) 29
    D) 15
    E) 19
    Cevap: A
  • 9) Dört basamaklı 2x4y sayısı hem 2 ile hem de 9 ile kalansız bölünmektedir. Buna göre x * y'nin alabileceği en büyük değer kaçtır?
    A) 60
    B) 74
    C) 56
    D) 82
    E) 42
    Cevap: C
  • 10) Beş basamklı 67x9z sayısı 10 ile bölündüğünde 4 kalanını vermekte 3 ile tam bölüne bilmektedir. Buna göre x + y toplamının alabileceği en büyük değer hangisdir?
    A) 6
    B) 9
    C) 12
    D) 11
    E) 21
    Cevap: D
  • 11) Rakamları farklı dört basamaklı 4x5y sayısı 15 ile tam bölüne bildiğine göre x'in alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 13
    B) 15
    C) 17
    D) 11
    E) 18
    Cevap: E
  • 12) 4x + 10 bir dar açıya eşit ise x'in alabileceği en büyük değer hangisidir?
    A) 20
    B) 19
    C) 18
    D) 17
    E) 16
    Cevap: B
  • 13) Birbirine komşu bütünler iki açının birbirlerine oranı 7 / 11 'dir. Buna göre bu açılardan küçük olanı kaç derecedir?
    A) 50
    B) 70
    C) 90
    D) 100
    E) 67
    Cevap: B
  • 14) Olduğuna göre x kaç derecedir?

    A) 60
    B) 65
    C) 70
    D) 75
    E) 80
    Cevap: D
  • 15) Olduğuna göre x + y kaçtır?

    A) 15
    B) 26
    C) 32
    D) 46
    E) 50
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder
9. Sınıf Matematik Dersi 2. Dönem 1. Sınav Karışık Orta 2018-04-02
9.sınıf matematik 2.dönem 1.yazılı soruları. paraleller, açılar giriş, bölme ve bölünebilme [4]