...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    * Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
    * Ziraat Bankası
    * Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri
    * DSİ
    * GAP
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi ülkemizde tarıma destek veren kuruluşlar arasındadır?

    A) 3
    B) 5
    C) 4
    D) 1
    Cevap: B
  • 2)
    I. Tarihte parayı ilk kez kullanan devlettir.
    II. Kral Yolu'nun açılmasında etkili olmuştur.
    III. Zayıflayan Firig devletini egemenliği altına almıştır.
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri Lidyalılar için doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II
    Cevap: A
  • 3) Tarihteki ticaret yollarında önemli yer eden İpek yolu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Çin ve Avrupa arasındaki ticaret akışını sağlardı.
    B) İsmini değerli olan ipekten almıştır.
    C) Osmanlı devletinin İpek ticaretini yapmasıyla ipeğin pahalanması sonucu ismi almıştır.
    D) Yol üzerinde bulunan diğer devletlerde ticaretten yaralanmıştı.
    Cevap: C
  • 4)
    I. Kral Yolu
    II. İpek Yolu
    III. Baharat Yolu
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri tarihte önemli ticaret yolları arasında gösterilir?

    A) I ve III
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 5) Kolomb'a göre İspanya'dan hareket eden bir gemi sürekli batıya hareket ederse hangi ülkeye ulaşabilirdi?
    A) Hindistan
    B) İngiltere
    C) Amerika
    D) Fransa
    Cevap: A
  • 6) 1942'de yaptığı yolculuk sonucu Amerikadaki Bahama Adalarına ulaşan ve burayı Hindistan zanneden kaşif hangisidir?
    A) Marko Polo
    B) Kolomb
    C) Einstein
    D) Galilo
    Cevap: B
  • 7)
    * Pusulanın kullanılması
    * Yeni haritaların çizilmesi
    * Gemicilikte ilerlenilmesi
    Kolumb'un da içinde yaşadığı bu yüzyılda yukarıdaki verilen gelişmeler yaşanmıştır. Bu yüzyıla hangi isim verilmiştir?

    A) İcatlar yüzyılı
    B) Keşifler yüzyılı
    C) Kaşifler yüzyılı
    D) Yeni çağ
    Cevap: B
  • 8)
    I. İpek yolu
    II. Baharat yolu
    III. Atlas Okyanus limanları
    Coğrafi keşiflerden sonra yukarıdaki yollardan hangisi veya hangileri önem kaybetmiştir?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve II
    D) I ve III
    Cevap: B
  • 9) Fransız yazar Petrus Gyllius'a göre aşağıdaki boğazlardan hangisi dünyadaki en önemli boğazdır?
    A) Çanakkale boğazı
    B) Cebelitarık boğazı
    C) İstanbul boğazı
    D) Süveyş kanalı
    Cevap: C
  • 10) İstanbul boğazı ve Çanakkale boğazı ile ilgili verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Türk boğazları ismiyle anılır.
    B) Karadeniz ve Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin tek çıkış kapısıdır.
    C) Asya ve Avrupa kıtaları arası en yakın geçiş yeridir.
    D) Günümüzde bir yılda ortalama bir milyon gemi geçmektedir.
    Cevap: D
  • 11) 18. yüzyıl sonlarına doğru icatların ortaya çıkmasıyla el gücünün yerine makine gücünün kullanılmasına ne isim verilir?
    A) Sanayi inklabı
    B) Fransız ihtilali
    C) Aydınlama çağı
    D) Makine devri
    Cevap: A
  • 12) Sanayi inklabı aşağıdaki ülkelerden hangisinde başlamıştır?
    A) İtalya
    B) Almanya
    C) Amerika
    D) İngiltere
    Cevap: D
  • 13) Sanayi inkılabı ile insan gücü yerine makine gücü kullanılmaya başlanmıştır.
    Aşağıdakilerden hangisi sanayi inkılabının ilk kullanım alanıdır?

    A) Yiyecek
    B) Giyecek
    C) Silah
    D) Taşıma
    Cevap: B
  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisi dünyanın ilk sanayi şehridir?
    A) Londra
    B) İstanbul
    C) Manchester
    D) Lüksemburg
    Cevap: C
  • 15) Sanayi devrimi ile birlikte aşağıdaki alanlardan hangisinde çalışan sayısı azalmıştır?
    A) Tarım
    B) Giyim
    C) Ulaşım
    D) Dokuma
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder