...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Matematik 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Elif'in lego oyuncak parçalarının toplamı 132'dir. Arkadaşı Meryem'in ise toplamda 149 tane lego parçası vardır.
    Elif ile Meryem legolarını birleştirerek ortaklaşa kale yapacaklardır. Buna göre toplamda kaç tane lego kullanılmıştır?

    A) 271
    B) 281
    C) 290
    Cevap: B
  • 2) Sefa'nın babası manavdan 453 tane ceviz almıştır. Sefa'nın babası cevizleri çocukları arasında paylaştıracaktır.
    Sefa'nın iki kardeşi olduğuna göre Sefa'ya toplamda kaç tane ceviz düşer?

    A) 150
    B) 200
    C) 151
    Cevap: C
  • 3) Ahmet, Ayşe ve Elif 720 tane şekeri kendi aralarında eşit olarak paylaşacaktır. Buna göre kişi başına toplamda kaç tane şeker düşer?
    A) 200
    B) 240
    C) 300
    Cevap: B
  • 4) Bir bakkal tanesini 5 liradan 23 tane çikolata satıyor.
    Buna göre bakkal toplamda kaç lira kazanmıştır?

    A) 115
    B) 120
    C) 125
    Cevap: A
  • 5) Mert matematik dersinden her çözdüğü soru için öğretmeninden 2 puan almıştır. Mert toplamda 42 soru çözdüğüne göre toplamda kaç puan almıştır?
    A) 79
    B) 84
    C) 92
    Cevap: B
  • 6) Bir çiftçinin 863 tane koyunu vardır. Koyunlarının 540 tanesini sattığına göre geriye toplamda kaç koyunu kalmıştır?
    A) 300
    B) 320
    C) 323
    Cevap: C
  • 7) Bir hayvanat bahçesinde 5 tane aslan, 3 tane fil iki tane de tavuk vardır.
    Bu hayvanat bahçesindeki hayvanların ayaklarının toplamı kaçtır?

    A) 30
    B) 34
    C) 36
    Cevap: C
  • 8) Bir kuş bölgesinde 896 tane kuş vardır. Kış geldiği için göçe başlayan kuşlardan 780 tanesi göç etmiştir.
    Buna göre geriye kaç tane kuş kalmıştır?

    A) 116
    B) 117
    C) 118
    Cevap: A
  • 9) Bir şehir içi otobüsü içinde 42 tane yolcu vardır. Otobüs 1.durakta durduğunda 13 kişi otobüsten iniyor 5 kişi biniyor, 2.durakta 11 kişi iniyor 9 kişi biniyor.
    Son durumda otobüste kaç kişi kalmıştır?

    A) 30
    B) 32
    C) 34
    Cevap: B
  • 10) Batuhan akşam saat 22:00 da alarmı sabah 7:50 kurarak uyumuştur. Sabah alarm çaldığında uyanan Batuhan toplamda kaç saat uyumuştur?
    A) 9 saat 10 dakika
    B) 8 saat 40 dakika
    C) 9 saat 50 dakika
    Cevap: C
  • 11) Aylin evden 14:35 da çıkmış 3 saat 25 dakika sonra geri dönmüştür.
    Aylin eve döndüğünde saat kaçtır?

    A) 18:00
    B) 18:15
    C) 18:50
    Cevap: A
  • 12) Marketten 164 tane yumurta alan Melisa yolda gelirken yumurtaların 1 / 4 kırıyor.
    Melisa eve geldiğinde kaç tane yumurta sağlam kalmıştır?

    A) 120
    B) 122
    C) 123
    Cevap: C
  • 13) 420 kişinin başvurduğu bir işe başvuranların 1 / 3 işe alınacaktır.
    Buna göre bu işe kaç kişi girmiştir?

    A) 130
    B) 140
    C) 150
    Cevap: B
  • 14) Aşağıdaki isimleri verilen şekillerden hangisinin köşesi yoktur?
    A) Kare
    B) Daire
    C) Üçgen
    Cevap: B
  • 15) Erdem'in 8 tane 1 lira, 14 tane 50 kuruş ve 24 tane de 25 kuruşu vardır.
    Buna göre Erdemin toplamda kaç lirası vardır?

    A) 20
    B) 22
    C) 21
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder