...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) 'Konuk' kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Misafir
    B) Ziyaretçi
    C) Arkadaş
    Cevap: A
  • 2) 'Arkadaş' kelimesi hangisinde doğru olarak hecelerine ayrılmıştır?
    A) Ark - ad - aş
    B) Ar - ka - daş
    C) A -rka- daş
    Cevap: B
  • 3) Aşağıda verilen kelimeleri hecelerine ayırınız.
    1: Şampiyon: ..........................

    2: Karanlık: ......................

    3: Orman: ....................
    Cevap: 1: Şam - pi - yon ---- 2: Ka - ran - lık 3: Or - man
  • 4)
    I. Nerhir -- Irmak
    II. Doktor -- Hemşire
    III. Fakir --- Yoksul
    Yukarıda verilen eş anlamlı eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

    A) I ve II
    B) Yalnız II
    C) I ve III
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi 'sözcük' kelimesinin eş anlamlısıdır?
    A) Hece
    B) Cümle
    C) Kelime
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdaki zıt anlamlı eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    A) Büyük -- Küçük
    B) Yeni -- Eski
    C) Kısa -- Alçak
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi 'Yakın' kelimesinin zıt anlamlısıdır?
    A) Uzak
    B) Uzun
    C) Yüksek
    Cevap: A
  • 8) Aşağıdaki kelimelerin hangisinin eş seslisi yoktur?
    A) Yüz
    B) Ev
    C) Kaz
    Cevap: B
  • 9)
    * Bin
    * Al
    * Yaz
    * Kaz
    Yukarıdaki kelimlerin kaç tanesinin eş seslidir?

    A) 3
    B) 4
    C) 2
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?
    A) Evde kimler var ( )
    B) Sesi kısılmış ( )
    C) Bugün hava güzel ( )
    Cevap: A
  • 11) 'Dün akşam teyzemlerde çok eğlendik'
    Yukarıdaki cümlede olay nerede gerçekleşmiştir?

    A) akşam
    B) teyzemlerde
    C) çok
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdaki kelimelerden hangisi birden fazla varlığı belirtmektedir?
    A) Sular
    B) Sandalye
    C) Ağaçlar
    Cevap: C
  • 13) 'yaz' kelimesi hangi cümlede farklı anlamda kullanılmıştır?
    A) Yazın tatile gideceğiz.
    B) Geçen yaz arkadaşı gelmişti.
    C) Bu anlattıklarımı defterlerinize yazınız.
    Cevap: C
  • 14) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kızma anlamı vardır?
    A) Akşama geç kalma.
    B) Sınavdan başarısız olduğun için seni cezalandırıyorum.
    C) Dersinize iyi çalışın.
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde acıma anlamı vardır?
    A) Zavallı hayvan çok üşüyor olmalı.
    B) Sabah kahvaltı yapmalısın.
    C) Yolda yürürken dikkatli olmalısın.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder