...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanları (D), yanlış olanları (Y) ile gösteriniz.
    ( … ) Okul taşıtlarında emniyet kemeri takmak zorunlu değildir.
    ( … ) Bisiklet kullanırken takmamız gereken güvenlik aksesuarlarından biri de eldivendir.
    ( … ) Çocuklar aracın ön koltuğunda annesinin kucağında yolculuk yapabilir.
    ( … ) Trafikte asıl önemli olan trafiğin akışıdır.
    ( … ) Emniyet kemeri ancak 18 yaşından sonra takılmalıdır.
    ( … ) Paten ve kaykay gibi araçlara binerken ilk kural bu araçları hızlı kullanmamaktır.
    Cevap: Y-D-Y-Y-Y-D
  • 2) Aşağıdaki görsellerde trafik kuralları bakımından doğru ve yanlış durumlar görüyorsunuz.
    Görsellerin altına “DOĞRU” veya “YANLIŞ” yazınız.

    Cevap: YANLIŞ-YANLIŞ-DOĞRU-YANLIŞ
  • 3) Karşıdan karşıya hangi ışık yanınca geçeriz?
    A- yeşil ışık
    B- sarı ışık
    C- kırmızı ışık
    D- mor ışık
    Cevap: A
  • 4) Karşıdan karşıya geçişlerde hangisi güvenli bir yol değildir?
    A) Arabaların önünden veya arkasından hızla geçmek.
    B) Yaya geçidinin bulunduğu yerden geçmek
    C) Üst veya alt geçitlerden geçmek
    D) Trafik ışıklarının olduğu yerlerden geçmek
    Cevap: A
  • 5) Sıla’nın yaptığı hangi davranış yanlıştır?
    A) Yaya alt geçit veya üst geçitlerini kullanıyor.
    B) Yaya kaldırımlarını kullanmıyor.
    C) Araç tehlikesi olmayan yerlerde oynuyor.
    D) Karşıya geçişlerde yaya ve okul geçitlerini kullanıyor.
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdaki boşlukları tabloda verilen uygun kelimelerle doldurunuz.
    güvenliğimiz taşıtta kırmızı Trafik polisi Çocuk parkı

    Trafikte taşıtlara yeşil ışık yanarken yayalara……….….. ışık yanar.
    İlkyardım çantasının her ………………..……..… bulunması zorunludur.
    Bisiklete binerken ……………………… .için gerekli önlemleri almalıyız.
    Oyun oynamak için ……………………… ………………….gibi güvenli yerleri seçeriz.
    Trafikte düzeni ve güvenliği sağlayan kişi ………………… ………………..’dir.
    Cevap: .
  • 7) Bisikleti ulaşım aracı kullanmak için ………………. ……………… doldurmuş olmak gerekir.


    Cevap: .
  • 8) Trafikte en önemli şey nedir?
    A) Arabaların lüks olması
    B) İnsan ve insan hayatı
    C) Yolların güzel olması
    D) Kuralların çok olması
    Cevap: B
  • 9) Emniyet kemeri takmanın önemi nedir? 5 tane yazınız.




    Cevap:
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin güvenliğini sağlamakla görevlidir?
    A) Öğretmenler
    B) Trafik polisleri
    C) Doktorlar
    D) Hizmetliler
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder