LGS (LKS) İngilizce Soruları 4 ( 2016 2.Dönem Teog Mazeret)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) The teacher gave a questionnaire to the students about their strengths and weaknesses. Here are the results:
    0-20 POINTS: You’re very indecisive and too anxious about your future. You don’t enjoy
    spending time with friends.

    21-40 POINTS: You’re kind and tactful. You always cheer your friends up. You’re very friendly. People think you’re quite loyal.

    41-60 POINTS: You’re a natural leader. You’re very considerate so your family and friends always admire you.

    The students between 41 and 60 points are- - - - .

    A) practical
    B) loyal
    C) supportive
    D) thoughtful
    Cevap: D
  • 2) Nadia : What a nice day! Would you like to hang out?
    Ruth : - - - - but I can’t refuse this invitation.

    A) I’m busy
    B) Sounds good
    C) That’s great
    D) Enjoy yourself
    Cevap: A
  • 3) Rosa : I want to cook something different for dinner tonight. Do you have any special recipe?
    Susan: Yes, I have. - - - - .

    A) You must add sugar to the mixture
    B) You can set the table for lunch
    C) You should definitely try it
    D) You may have a drink
    Cevap: C
  • 4) Lucy : I was in Uludağ last Saturday.
    Gizem : - - - - ?
    Lucy : Well, I tried many activities such as snowshoeing and snow tubing.

    A) What did you buy
    B) How did you go there
    C) How long did you stay
    D) What did you do there
    Cevap: D
  • 5) Eric : What is the problem?
    Robert: I can’t listen to music because I’m having problems with my - - - -

    A) speakers
    B) webcam
    C) printer
    D) microphone
    Cevap: A
  • 6) Mike: - - - - ?
    Rosa: I practice English and do online shopping on the Net.

    A) When do you usually access the Net
    B) What do you usually do on the Net
    C) Who likes playing online games
    D) How often do you chat online
    Cevap: B
  • 7) Carol : - - - - ?
    Arthur: Yes. I tried it several times last summer.

    A) Did you do parachute diving
    B) Where did you do shopping
    C) Who did you go there with
    D) Did you like its climate
    Cevap: A
  • 8) Robert : Can I use your laptop to do online shopping?
    George: - - - - . I am not using it now.

    A) I’m sorry
    B) Sure
    C) I need it
    D) Thanks anyway
    Cevap: B
  • 9) Jane: - - - - ?
    Sue: Afghanistan and Turkmenistan.

    A) Which countries do these dishes belong to
    B) How can I find accommodation in the city
    C) When did you visit these countries
    D) Who will she spend her time with
    Cevap: A
  • 10) I enjoy heart-stopping activities. That’s why I prefer rafting to bowling because - - - - .
    A) wearing helmet is important
    B) a first-aid kit can save lives
    C) it’s a fantastic structure
    D) it’s more challenging
    Cevap: D
  • 11) Nancy : My grandfather still writes letters to contact his friends.
    Nurcan: Why not? - - - - .

    A) I think it is lovely
    B) I believe it is boring
    C) To me, it is unbearable
    D) In my opinion, it is ridiculous
    Cevap: D
  • 12) I. Sorry, she isn’t available now. Would you like to leave a message?
    II. Hello, Adam speaking.
    III. Sure, could you tell her to contact me soon?
    IV. Hi, this is Robert. Is Mrs. Curtis in?
    Yukarıda bir telefon konuşması karışık olarak verilmiştir.
    Anlamlı bir diyalog oluşturmak için numaralanmış cümleler nasıl sıralanmalıdır?

    A) II, III, IV, I
    B) IV, III, II, I
    C) II, IV, I, III
    D) IV, III, I, II
    Cevap: B
  • 13) Verilen grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) All teens use the Net to research a topic.
    B) Most of the teens do shopping on the Net.
    C) Teens never watch movies and videos on the Net.
    D) Half of the teens prefer communicating with people on the Net.
    Cevap: D
  • 14) “I dislike talking on mobile phones so I usually keep in touch with friends by sending emails.” ifadesini anlatan görsel aşağıdakilerden hangisidir?

    Cevap: D
  • 15) “Raise your hand before speaking.” ifadesini anlatan görsel aşağıdakilerden
    hangisidir?


    Cevap: A
  • 16) Hi, my name is Adeline. My family members are responsible for different chores. We live in a big house together so we share many chores. I always make my own bed. Also, I like helping my mother with cooking and setting the table. My father is responsible for washing the car and going shopping. My brother, Frank
    feeds the dog every day. My sister, Judy takes care of Frank, helps his homework and she weeds the garden once a week.

    All the family members help each other - - - - .

    A) and Adeline washes the car
    B) so Judy takes care of the dog
    C) that’s why Frank’s mother goes shopping
    D) because they live in a big house together
    Cevap: D
  • 17) Hi, my name is Adeline. My family members are responsible for different chores. We live in a big house together so we share many chores. I always make my own bed. Also, I like helping my mother with cooking and setting the table. My father is responsible for washing the car and going shopping. My brother, Frank
    feeds the dog every day. My sister, Judy takes care of Frank, helps his homework and she weeds the garden once a week.

    Adeline - - - - .

    A) never does her duties
    B) loves helping her mom
    C) enjoys feeding the dog
    D) takes care of her brother
    Cevap: B
  • 18) Hi, my name is Adeline. My family members are responsible for different chores. We live in a big house together so we share many chores. I always make my own bed. Also, I like helping my mother with cooking and setting the table. My father is responsible for washing the car and going shopping. My brother, Frank
    feeds the dog every day. My sister, Judy takes care of Frank, helps his homework and she weeds the garden once a week.

    Which one is TRUE about the text?

    A) Frank is responsible for making his own bed.
    B) Judy often helps her mother with cooking.
    C) Adeline’s father always cleans their car.
    D) The house is small and has a garden.
    Cevap: C
  • 19) Rosa:
    İstanbul is well-known for its historic places because it is the crossroad of many cultures, religions and civilizations. I like visiting these kinds of cities. It is warm in summers and I prefer travelling in warm days. That’s why I decided to visit İstanbul next
    summer.

    Rosa - - - - .

    A) is not going to visit any places next year
    B) prefers historic cities for holiday
    C) likes travelling in cold weather
    D) is not interested in culture
    Cevap: B
  • 20) Tina:
    I like winter sports. So, Bursa is a good choice for me with its many ski resorts. I visited Bursa to experience some winter sports last year. Also, I tried various traditional dishes and I loved them. So, I’m planning to go there for my vacation next winter.

    Tina - - - - .

    A) is not into winter sports
    B) stayed at a hostel last year
    C) didn’t like the meals in Bursa
    D) is going to visit Bursa next winter
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder