...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Peygamberimizin Hayatı 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) * Mekke’yi ilk defa mahallelere bölen kişidir
    * Kabe’nin karşısında ve kapısı Kabe’ye bakan ilk ev onun için inşa edildi.
    * Asıl ismi Zeyd olup, Peygamberimizin sav 4. Kuşaktan dedesidir.
    Yukarıda bazı bilgileri verilen kişi kimdir?

    a) İsmail as
    b) Kusay
    c) Abdulmuttalip
    d) Haşim.
    Cevap: A
  • 2) Allah'ın (c.c.) yapılmasını emrettiği işlere ne ad verilir?
    A) Sünnet
    B) Farz
    C) Nafile
    D) Farzi Ayın
    Cevap: B
  • 3) Peygamber efendimizin yaptığı davranışların tümüne ne isim verilir?
    A) Sünnet
    B) Farz
    C) Nafile
    D) Farzi Ayın
    Cevap: A
  • 4) Sözlükte kulluk etmek, tapmak ve tapınmak anlamına gelen kelime hangisidir?
    A) Farz
    B) İbadet
    C) İlah
    D) Sünnet
    Cevap: B
  • 5)
    I. Allah'a karşı kulluk görevlerini yerine getirmek.
    II. Ona saygı göstermek.
    III. Allah'ın emrettiklerini yapmak.
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri ibadetin dini anlamları arasıdna gösterilir?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 6)
    * Namaz kılmak
    * İnsanlara güler yüz göstermek.
    * Oruç tutmak.
    * İlim öğrenmek.
    * Tüm canlılara iyilik yapmak.
    Yukarıdakilerden kaç tanesi ibadet kapsamında sayılabilir?

    A) 5
    B) 4
    C) 3
    D) 2
    Cevap: A
  • 7) Aşağıda verilenlerden hangisi farz ibadeti değildir?
    A) Oruç tutmak
    B) Namaz kılmak
    C) Cuma namazı
    D) Teravih namazı
    Cevap: D
  • 8) Farz kadar kesin olmamakla birlikte, dinimizce yerine getirilmesi gereken ibadetlere ne denir?
    A) Sünnet
    B) Vacip
    C) Nafile
    D) Farzı Ayin
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi vacip ibadeti değildir?
    A) Cuma namazı
    B) Bayram namazı
    C) Kurban kesmek.
    D) Vitir namazı
    Cevap: A
  • 10) “İslam beş temel üzerine bina olunmuştur: Allah’tan başka ilah olmadığına ve
    Muhammed’in Allah’ın Resulü olduğuna şahitlik etmek; namazı dosdoğru kılmak, zekâtı
    hakkıyla vermek, Allah’ın evi Kâbe’yi haccetmek ve ramazan orucunu tutmak.”
    Verilen hadisten yola çıkarak aşağıdakilerden hangisi bu beş bina arasında gösterilemez?

    A) Namaz kılmak
    B) Zekat vermek
    C) Kelimeyi şehadet getirmek.
    D) Kurban kesmek
    Cevap: D
  • 11) Peygamber efendimiz namazı ne diye adlandırılmıştır?
    A) Gözümün nuru
    B) İbadetlerin temeli
    C) En sevdiğim ibadet
    D) En değerli ibadet
    Cevap: A
  • 12) Peygamber efendimiz amellerin en üstünü olarak aşağıdaki ibadetlerden hangisini görürdü?
    A) Oruç tutmak
    B) Zekat vermek
    C) Namaz kılmak.
    D) Hacca gitmek.
    Cevap: C
  • 13) Peygamber efendimiz'in (s.a.v) farz ve vacip dışında fazladan sevap kazanmak için yaptığı davranışlara ne denir?
    A) Farz
    B) Nafile
    C) Sünnet
    D) Farz-ı Ayin
    Cevap: B
  • 14)
    I. Umreye gitmek.
    II. Sadaka vermek.
    III. Ramazan ayı haricinde oruç tutmak.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri nafile ibadetidir?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve II
    D) I ve III
    Cevap: A
  • 15) Geceleyin iki,dört ve ya sekiz rekat olarak kılınabilen nafile ibadeti aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Tesbih namazı
    B) Evvabin namazı
    C) Duha Namazı
    D) Teheccüd namazı
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder