...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilim Uygulamaları DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki ortamlardan hangisinde ses yayılmaz?
    A) Havada
    B) Uzayda
    C) Suda
    D) Karanlık ortamda
    Cevap: B

  • 2) Eski Türk filmlerinde trenin gelip gelmediğini kontrol etmek için oyuncular kulaklarını tren raylarına yaklaştırarak bakıyorlardı.
    Buna göre oyuncuların tren raylarına kulaklarını yaklaştırmasının sebebi hangisidir?

    A) Sesin havada en hızlı yayılmasından dolayı.
    B) Sesin katılarda daha hızlı yayılmasından dolayı.
    C) Rayların sıcaklığına bakmak için.
    D) Rayların genleşmesine bakmak için.
    Cevap: B

  • 3) Murat'ın sesi aşağıdaki ortamlardan hangisinde daha hızlı yayılır?
    A) Havada
    B) Suda
    C) Katı ortamda
    D) Gazlarda
    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisinin eksikliği sonucu bir bitki tohumun çimlenmesinde problem olamz?
    A) Isı miktarı
    B) Oksijen miktarı
    C) Ses miktarı
    D) Su miktarı
    Cevap: C

  • 5) Aşağıdaki maddelerden hangisinin geri dönüşümü yapılabilir?
    A) Pil
    B) Yarısı yenmiş elma
    C) Mantar
    D) Yemek atığı
    Cevap: B

  • 6) Sesin katı maddelerde daha iyi iletilmesinin sebebi hangisidir?
    A) Tanecikleri arası boşluğun fazla olması.
    B) Tanecikler arası boşluğun az olması.
    C) Taneciklerin çekim gücünün zayıf olması.
    D) Taneciklerin sabit durduğu için.
    Cevap: B

  • 7) Mustafa elindeki çiçek tohumlarını ekerek çiçek yetirştirmek istemektedir.
    Mustafa tohumları hangi ortama ekerse çiçekleri yetişmez?

    A) Evin önündeki bahçeye.
    B) Odasında bulunan çiçek kovasına
    C) Ağzı sıkıca kapatılmış bir kavanoza.
    D) Okulun bahçesine
    Cevap: C

  • 8)
    I. Şerbet --> Su + Şeker
    II. Gazoz --> Su + Tatlandırıcı
    III. Deniz suyu --> Su + Tuz
    Verilen çözeltilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) I ve III
    C) I ve II
    D) I ve III
    Cevap: B

  • 9) Fen bilimleri dersi için fasulye yetiştirmek isteyen Meryem, Fasulyeyi tohum olarak ektikten sonra;
    I. Oksijen
    II. Isı
    III. Su
    verilenlerden hangilerini tohuma vermelidir ki tohum çimlenebilsin?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: C

  • 10) Aşağıdaki durumlardan hangisinde ışığın soğrulması görülmez?
    A) Patlıcanın güneşte büzüşmesi
    B) Siyah rengin güneşte bozarması.
    C) Güneşte bekleyen birinin bronzlaşması
    D) Güneşte aynada yansımanın olması.
    Cevap: D

  • 11) Azot elementinin özelliklerinden hangisi doğru değildir?
    A) Element numarası 4'tür.
    B) Elementin sembolü N'dir.
    C) Latince adı Nitrogenium'dur.
    D) Ne sembolü ile de gösterilir.
    Cevap: D

  • 12)
    I. Deniz
    II. Karanlık oda
    III. Havası boşaltılmış bir oda
    Yukarıdaki ortamlardan hangisinde veya hangilerinde ses yayılmaz?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) Yalnız III
    D) Yalnız I
    Cevap: C

  • 13) Türkçe adı Helyum ve Latince ismi Helios olan elementin sembolü hangisidir?
    A) H
    B) He
    C) Ne
    D) F
    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen maddelerden hangisi sesi diğerlerine göre daha iyi iletir?
    A) Tahta
    B) Su
    C) Hava
    D) Saman
    Cevap: A

  • 15)





    Cevap:




  • Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.