...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Kimya 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Sıvı maddelerin akmaya karşı gösterdikleri direnç hangisidir?
    A) Akma direnci
    B) Akıcılık
    C) Viskozite
    D) Viskoz direnci
    E) Akım direnci
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdaki sıvılardan hangisinin viskozitesi diğerlerine göre daha büyüktür?
    A) Kola
    B) Su
    C) Alkol
    D) Bal
    E) Gliserin
    Cevap: D
  • 3) Sıvılar arasındaki viskozitenin farklı olaması hangisinin sonucudur?
    A) Atam büyüklüğü
    B) Moleküller arası bağlar
    C) Elektron sayısı
    D) Bağ çeşiti
    E) Proton sayısı
    Cevap: B
  • 4)
    I. Molekül kütlesi
    II. Moleküller arası bağlar.
    III. Sıcaklık
    Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri maddenin viskozitesini etkiler?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve II
    D) Yalnız III
    E) Yalnız I
    Cevap: A
  • 5) Sıvının yeterli enerji alarak sıvı yüzeyindeki taneciklerin ayrılması olayına ne denir?
    A) Ayrışma
    B) Buharlaşma
    C) Donma
    D) Çözülme
    E) Erime
    Cevap: B
  • 6)
    * Denizden çıktığımızda üşüme olması.
    * Elimize kolonya döküldüğünde serinlik hissinin olması.
    * Toprağın altındaki suyun soğuk olması
    Yukarıda verilenler hangisinin sonucudur?

    A) Ayrışma
    B) Buharlaşma
    C) Donma
    D) Çözülme
    E) Erime
    Cevap: B
  • 7)
    I. Sıvı
    II. Katı
    III. Gaz
    Yukarıda verilen maddenin hallerinden hangileri buharlaşma özelliği gösterebilir?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    D) Yalnız I
    E) II ve III
    Cevap: A
  • 8)
    * Maddenin cinsi
    * Maddenin yüzeyi
    * Sıcaklık
    * Nem
    * Rüzgar
    Yukarıdakilerden kaç tanesi maddenin buharlaşma hızını etkiler?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5
    Cevap: E
  • 9)
    I. Sıcaklık arttıkça
    II. Tanecikler arasındaki çekim kuvveti arttıkça
    III. Yüzey alanı arttıkça
    Yukarıda verilenler hangisinde buharlaşma hızı artar?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) Yalnız I
    Cevap: D
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi artıkça buharlaşma hızı düşer?
    A) Yüzey alanı
    B) Sıcaklık
    C) Rüzgar
    D) Hava sıcaklığı
    E) Nem miktarı
    Cevap: E
  • 11) Havadaki su baharının tekrar su haline gelmesine ..................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Yoğuşma
    B) Donma
    C) Endotermik
    D) Buhar döngüsü
    E) Su döngüsü
    Cevap: A
  • 12) Kapalı bir kaptaki suyun, buharlaşma hızı ile yoğunlaşma hızının eşit olduğu durama ne denir?
    A) Denge basıncı
    B) Denge buhar basıncı
    C) Denge yoğuşma basıncı
    D) Buhar - yoğuşma dengesi
    E) Buhar dengesi
    Cevap: B
  • 13)
    I. Sıvının cinsine
    II. Sıvının saflık derecesine
    III. Sıcaklığa
    Yukarıdakilerin hangisinin veya hangilerinin değişmesi sonucu denge buhar basıncı da değişiklik gösterir?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    E) Hiçbiri
    Cevap: D
  • 14) Bir sıvıya belirli bir sıcaklık verilerek sıvının sıcaklığının belirli bir sıcaklığa ulaştığında sıvının her yerinde meydana gelen buharlaşma olayına ne denir?
    A) Yoğunlaşma
    B) Buhar hızı
    C) Kaynama
    D) Viskozite
    E) Buharlaşma noktası
    Cevap: C
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi değişmesi sonucu sıvının kaynama noktasında bir değişiklik olmaz?
    A) Ortam basıncı
    B) Sıvının cinsi
    C) Sıvının saflık durumu
    D) Dış basınç
    E) Sıvının miktarı
    Cevap: E
Yorum Yap
Gönder