...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Ailede bir karar alırken herkesin görüşü alınmalıdır.
    B) Ailede bireyler birbirlerine saygı duymalıdır.
    C) Ailede bireyler birbirlerine yardım etmemelidir.
    Cevap: C
  • 2) Bir ürün alırken hangisine dikkat etmemiz gerekmektedir?
    A) Reklamlarda görünüp görünmediğine.
    B) Son kullanma tarihine.
    C) Ürünün ambalajına.
    Cevap: B
  • 3)
    I. Sevgi
    II. Saygı
    III. Kin
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri aile üyelerinin birbirlerine karşı duymaları gereken duygulardandır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    Cevap: A
  • 4) İkinci sınıfa giden Ahmet aşağıdakilerden hangisini yaparsa tasarruflu davranmış olmaz?
    A) Boş odalarda ışıkları kapatırsa.
    B) Ellerini yıkarken musluğu çok açık bırakmazsa.
    C) Televizyonu izlemese de açık tuttuğunda.
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A) Büyüklere karşı saygılı olmak.
    B) Ağzımızda yiyecek varken konuşmak.
    C) Arkadaşlarımıza yardım etmek.
    Cevap: B
  • 6)
    I. Ev adresi
    II. Evin telefon numarası.
    III. Komşumuzun adresi.
    Yukarıdakilerden hangisi bilmeliyiz?

    A) I ve III
    B) I ve II
    C) II ve III
    Cevap: B
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi lider kişilerin özellikleri arasında gösterilemez?
    A) Emreder
    B) Öncü olur.
    C) İleri görüşlüdür.
    Cevap: A
  • 8) Çevremizde olan varlıklarla iletişim kurmamızı sağlayan organlarımı hangisidir?
    A) İç organlarımız.
    B) Duyu organlarımız.
    C) Sessiz organlarımız.
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi demokrasi ile yönetilen toplumlarda görülmez?
    A) İnsan haklarına saygı.
    B) Çocuk işçi sayısının fazlalığı.
    C) Adalete verilen önem.
    Cevap: B
  • 10)
    * Çevremizdeki nesneleri görmemizi sağlar.
    * Televizyona çok yakından bakıldığında bozulur.
    Yukarıda verilen hangi duyu organımıza aittir?

    A) Göz
    B) Kulak
    C) Burun
    Cevap: A
  • 11) Yemeklerin tadını almamızı sağlayan, konuşmamıza olanak sağlayan duyu organımız hangisidir?
    A) Burun
    B) Dil
    C) Dudak
    Cevap: B
  • 12)
    * Nefes almamızı sağlar.
    * Vücudumuzdaki kanı temizler.
    Yukarıda verilenler hangi organımızın görevidir?

    A) Böbrek
    B) Akciğer
    C) Kalp
    Cevap: B
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi böbreklerin görevi değildir?
    A) Kanımızdaki zararlı atıkları temizler.
    B) Boşaltım organımızdır.
    C) Kanın pompalanmasını sağlar.
    Cevap: C
  • 14) Yediğimiz besinleri sindirerek yararlı hale getiren organımız hangisidir?
    A) Kalp
    B) Böbrek
    C) Mide
    Cevap: C
  • 15)
    I. Diş fırçası
    II. Televizyon
    III. Koltuk
    Yukarıdakilerden hangileri kişisel eşyalarımız arasında gösterilir?

    A) II ve III
    B) Yalnız I
    C) Yalnız III
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder