...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi yapay ışık kaynağı değildir?
    A) Güneş
    B) Sokak lambası
    C) Florasan
    Cevap: B
  • 2) Güneş ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) En büyük ışık kaynağımızdır.
    B) Yapay ışık kaynağıdır.
    C) Doğal bir ışık kaynağıdır.
    Cevap: B
  • 3) Yediğimiz veya içtiğimiz şeylerin tadını almamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?
    A) Burun
    B) Dudak
    C) Dil
    Cevap: C
  • 4) Yemeğin çok tuzlu olduğunu söyleyen Ece hangi duyu organını kullanarak yemeğin tuzlu olduğunu anlamıştır?
    A) Kulak
    B) Dudak
    C) Dil
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdaki yüzeylerden hangisi daha pürüzlüdür?
    A) Duvar
    B) Masa
    C) Cam
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisinde dönme kuvveti vardır?
    A) Atlı karınca
    B) Düz giden araba
    C) Uçan kuş
    Cevap: A
  • 7) Mehmet elindeki misketleri aşağıdaki yüzeylerden hangisinde yuvarlarsa misketler en uzağa gider?
    A) Cam
    B) Çim
    C) Kum
    Cevap: A
  • 8) Aşağıda verilen duyu organı ve görevi eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
    A) Kulak --> Sesleri işitmemizi sağlar.
    B) Burun --> Koku almamızı sağlar.
    C) Göz --> Yiyecekleri tatmamızı sağlar.
    Cevap: C
  • 9) Aşağıdaki davranışlardan hangisi göz sağlığımızı olumsuz etkiler?
    A) Televizyona uzaktan bakmak.
    B) Güneşe doğrudan bakmak.
    C) Tabletlere çok yakından bakmamak.
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdaki bilim adamlarından hangisi ampulü icat etmiştir?
    A) Graham Bell
    B) Thomas Edison
    C) Tesla
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdaki ortamlardan hangisinde göz bebeklerimiz küçülür?
    A) Karanlık bir odada.
    B) Loş bir ortamda
    C) Aydınlık bir günde.
    Cevap: C
  • 12) Okulda tutumlu olmaya çalışan Ebru aşağıdakilerden hangisini yaparsa tutumlu olmaz?
    A) Koridor ışıklarını açık bırakırsa.
    B) Lavabo musluklarını kapatırsa.
    C) Gereksiz yere kağıt havlu kullanmazsa.
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi yapay ses kaynağıdır?
    A) Gök gürültüsü
    B) Rüzgar sesi
    C) Davul sesi
    Cevap: C
  • 14)
    I. Kapı zili
    II. Rüzgar sesi
    III. Araba sesi
    Yukarıdakilerden hangisi doğal ses kaynağıdır?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve III
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketindedir?
    A) Havaya doğru atılan bir top.
    B) Masadan yere doğru düşen bir bardak.
    C) Havalanmaya geçen uçak.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder