...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi zararlı mikropların yaptığı olaylardan biri değildir?
    A) Ekmeğin küflenmesi
    B) Sütün bozulması
    C) Sütün yoğurt olması
    D) Yemeklerin küflenmesi
    Cevap: C
  • 2)
    * Mikroskobik canlıları görmemizi sağlar.
    * Küçük canlıları binlerce kez büyüterek görmemizi sağlar.
    Yukarıda açıklamaları araç hangisidir?

    A) Teleskop
    B) Mikroskop
    C) Gözlük
    D) Kamera
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdaki mevsimlerden hangisinde gündüz saati uzunluğu en kısa olur?
    A) Sonbahar
    B) İlkbahar
    C) Yaz
    D) Kış
    Cevap: D
  • 4)
    I. Hastalığa yol açar.
    II. Yiyeceklerin küflenmesine yol açar.
    III. Sütten peynir elde edilmesine yol açar.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri zararlı mikropların özellikleri arasında gösterilir?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 5) Dünyanın kendi etrafında dönmesiyle ................. , güneşin etrafında dönmesiyle de ................. oluşur.
    Yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) mevsimler -- günler
    B) günler -- mevsimler
    C) aylar -- mevsimler
    D) yıllar -- günler
    Cevap: B
  • 6) Dünya kendi etrafında dönme süresi .................. 'dir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 1 yıl
    B) 6 ay
    C) 40 saat
    D) 24 saat
    Cevap: D
  • 7) Bir elektrik devresinde devrenin açılıp-kapanmasını sağlayan devre elemanı hangisidir?
    A) Pil
    B) Kablo
    C) Anahtar
    D) Ampül
    Cevap: C
  • 8) Devrenin elektrik kaynağını sağlayan eleman hangisidir?
    A) Pil
    B) Kablo
    C) Anahtar
    D) Ampül
    Cevap: A
  • 9) Bir elektrik devresinde elektrik enerjisini verdiği dirençle ışık enerjisine dönüştüren eleman hangisidir?
    A) Pil
    B) Kablo
    C) Anahtar
    D) Ampül
    Cevap: D
  • 10) Aşağıda verilen olaylardan hangisinde mikroskobik canlılar görev yapmaz?
    A) Yoğurt yapımı
    B) Turşu yapımı
    C) Peynir yapımı
    D) Et üretimi
    Cevap: D
  • 11) Aşağıda verilen aydınlatma araçlarından hangisi diğerlerine göre daha eski bir teknolojidir?
    A) Mum
    B) Armut lamba
    C) Florasan
    D) Meşale
    Cevap: D
  • 12) Aşağıdaki canlılardan hangisini mikroskop olmadan gözle görülemez?
    A) Pire
    B) Arı
    C) Karınca
    D) Mikroskobik canlılar
    Cevap: D
  • 13)
    I. Hastahanelerde
    II. Okullarda
    III. Kimya işletmelerinde
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri mikroskobun kullanım alanları arasında gösterilebilir?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II
    Cevap: A
  • 14) Basit bir elektrik devresi hazırlamak isteyen Ahmet aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç duymaz?
    A) Pil
    B) Kablo
    C) Sigorta
    D) Ampül
    Cevap: C
  • 15) Çevre kirliliğini azaltmak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
    A) Çöpleri çöp kutusuna atmak.
    B) Bitmiş pilleri toprağa gömmek.
    C) Evsel kimyasal atıkları uygun çöplere atmak.
    D) Geri dönüşüme katkıda bulunma.
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder