...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)


    Cevap: B
  • 2)


    Cevap: B
  • 3)


    Cevap: A
  • 4)


    Cevap: D
  • 5) Yandaki kod bloğuna göre karakterimizin nasıl hareket edeceğini anlatınız.


    Cevap:
  • 6) Scratch programının kullanım amacı hangi şıkta doğru şekilde ifade etmiştir?
    a) Oyun, çizgi film ve animasyon oluşturabiliriz.
    b) Sadece yazı yazmakta kullanabiliriz
    c) Scratch bir bilgisayarın çalışması için gereken donanımdır
    d) Scratch’ı internete girerken kullanırız
    Cevap: A
  • 7) Scratch programında sahne ne anlama gelmektedir?
    a) Kullanılan bloklar bulunduğu bölümdür.
    b) Yazı yazabildiğimiz bölümdür.
    c) Blokları çekip bıraktığımız yerdir.
    d) Tasarladığımız karakterin hareketini sergilediği bölümdür.
    Cevap: D
  • 8)


    Cevap: B
  • 9)


    Cevap: A
  • 10) Aşağıda verilen kod bloğu çalıştırıldığında hangisini yapar?

    A) Boşluk tuşuna basıldığında karakter 'miyav' sesini çalar
    B) Yeşil bayrağa tıkladığında karakter 'miyav' sesini çalar.
    C) Karakter 'miyav' diye düşünür.
    D) Sağ oka basıldığında karakter 'miyav' sesini çalar.
    Cevap: A
  • 11) Aşağıda verilen kod çalıştırıldığında hangi sonucu verir?

    A) 15
    B) 30
    C) 45
    D) 1530
    Cevap: C
  • 12) Klavyeden sol oka basıldığında karakterin 'sola' doğru gitmesini sağlayan kod hangisidir?

    Cevap: B
  • 13) Aşağıdaki kod bloklarından hangisi çalıştırıldığında kullanıcıya adını sorar ve kullanıcıdan cevap alır?

    Cevap: A
  • 14) Aşağıda verilen kodları açıklamalarıyla eşleştiriniz.

    (....) Tüm oyun akışını durdurur.
    (....) Oyunu bir saniye süreyle bekletir.
    (....) Kalemin rengini beyaz olarak ayarlar.
    (....) Klavyeden sağ oka basıldığında altına gelen kodu yapar.
    (....) Önceden eklenmiş can değişkenini üç olarak ayarlar.
    (....) Eğer koşulu içerisine gelerek karakterin kenara değip değmediğini bildirir.
    Cevap: e -- d -- a -- c -- b -- f
  • 15) Aşağıdaki kod bloklarından hangisi çalıştırıldığında kalem kalınlığını 5 artırır?

    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder