...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)



    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilen kod bloğu çalıştırıldığında hangisini yapar?

    A) Karakter bir kez sonraki kılığa geçer ve durur.
    B) Karakter sürekli kılık değiştirir.
    C) Karakter haber1 fonksiyonunu bekler hiç bir şey yapmaz.
    D) haber1 fonksiyonu çalışmadan hata verir.
    Cevap: B

  • 3)



    Cevap:

  • 4)



    Cevap:

  • 5) Aşağıdaki kod bloğu çalıştırıldığında hangisini yapar?

    A) İki saniye boyunca Portakal der.
    B) İki saniye boyunca Elma der.
    C) Hiç bir işlem yapmaz.
    D) İlk önce Portakal der daha sonra Elma der.
    Cevap: B

  • 6)



    Cevap: B

  • 7)



    Cevap: C

  • 8) Aşağıdaki kod bloğunda karakterin 1 ile 25 arasında rastgele bir sayı tutmasını ve bunu bize söylemesini istemekteyiz.
    Buna göre oyun çalıştırıldığında aşağıdaki sayılardan hangisini bize söylemez?


    A) 3
    B) 19
    C) 29
    D) 2
    Cevap: C

  • 9) Aşağıdaki şekilde scratch ekranında bir top verilen kod çalıştırıldığında hangi bölgeye gider?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: C

  • 10) Klavyeden yukarı tuşa basıldığında karakter önce miyav sesini çıkarmasını, daha sonra yukarıya 10 piksel zıplamasını ve en sonunda da sonraki kılığa geçmesini istemekteyiz.
    Buna göre aşağıda verilen kodları hangi sıraya göre yerleştirmeliyiz?


    A) 1 - 3 - 2 - 4
    B) 1 - 2 - 4 - 3
    C) 2 - 1 - 4 - 3
    D) 4 - 3 - 2 - 1
    Cevap: A

  • 11)



    Cevap: B

  • 12) Aşağıda verilen kodların eşleştirmelerini yapınız.

    (....) Tüm oyun akışını durdurur.
    (....) Karakterin ikinci kostümünü açar.
    (....) Kullanıcıya soru sorup cevap almamızı sağlar.
    (....) Kalemin renk kalınlığını 10 artırır.
    (....) Ekrandaki karaktere tıklanınca istenilen komutu yaptırır.
    (....) Karakteri 15 derece sağa dönderir.
    Cevap: f -- d -- e -- c -- a -- b

  • 13) Aşağıda verilen kod bloğu çalıştırıldığında karakterimiz hangi yöne doğru hareket eder?

    A) Sağa
    B) Sola
    C) Yukarı
    D) Aşağı
    Cevap: B

  • 14)



    Seçili olan tuşa basılı olma durumunu kontrol eder.

    Karakterin istenilen derece kadar saat yönü tersine dönmesini sağlar.

    Karakteri ekranda görünür hale getirir.

    Bu blok içerisinde bulunan bloklar sırasıyla program durdurulana kadar tekrar tekrar çalıştırılır.

    İlk kutudaki değerin ikinci kutudaki değerden küçük durumu kontrolü yapılır.

    Karakteri istenilen kostüme geçmesini sağlar.


    Cevap:

  • 15) Aşağıda verilen kod bloğunda karakter eğer kenara değdiyse karakterin canının birer birer azalmasını istemekteyiz.
    Buna göre soru işareti olan yere hangisi gelmelidir?


    A) 1
    B) -1
    C) 2
    D) 0
    Cevap: B




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.