AÖl Kimya Soruları 2 ( 2017 -2018 AÖL Kimya 1.Oturum 436)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Cevap: B
  • 2)
    • Ekmeğin kesilmesi
    • Yumurtanın pişirilmesi
    • Suyun donması
    • Peynirin küflenmesi
    Yukarıda verilen olaylardan kaç tanesi kimyasal değişime örnek verilebilir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B
  • 3) NaCl (yemek tuzu) maddesi;
    I. H2O (su)
    II. C6H6 (benzen)
    III. CCl4 (karbon tetraklorür)
    çözücülerinden hangilerinde çözünür?

    A) Yalnız I.
    B) II ve III.
    C) Yalnız II.
    D) I, II ve III.
    Cevap: A
  • 4) 0,2 mol Ca(OH)2 ile hazırlanan 0,2 L çözeltinin derişimi kaç M’dır?
    A) 6
    B) 4
    C) 2
    D) 1
    Cevap: D
  • 5) 2 M 100 mL NaOH çözeltisine 300 mL su ilave edilirse çözeltinin derişimi kaç M olur?
    A) 0,5
    B) 1
    C) 1,5
    D) 2
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi derişim birimi değildir?
    A) Molarite
    B) Metre
    C) Molalite
    D) ppm
    Cevap: B
  • 7)
    I. Kaynama noktası yükselmesi
    II. Donma noktası düşmesi
    III. Çözünürlük
    Verilenlerden hangileri çözeltilerin koligatif özelliklerindendir?

    A) Yalnız I.
    B) I ve II.
    C) Yalnız II.
    D) I, II ve III.
    Cevap: B
  • 8) Yağların istenmeyen maddelerden arıtılması işlemine ne ad verilir?
    A) Rafinasyon
    B) Kromatografi
    C) Buharlaştırma
    D) Kristallendirme
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi açık sisteme örnektir?

    Cevap: B
  • 10) “İdeal pistonlu kaptaki bir gaz genleşirken, sistem çevreden 24 J’lük ısı almıştır.”
    Bu ifadedeki “ısı” niceliğinin sembol ve işareti hangi seçenekte doğru yazılmıştır?

    A) Q = -24 J
    B) Q = +24 J
    C) W = +24 J
    D) W = -24 J
    Cevap: B
  • 11) Aşağıda verilenlerden hangisi ekzotermik (ısı veren) tepkimedir?

    Cevap: C
  • 12) Aşağıda verilen maddelerden hangisinin Delta H° değeri yanlış yazılmıştır?

    A) Cl2(g)
    B) H2(g)
    C) N2(g)
    D) O3(g)
    Cevap: D
  • 13)
    I. Buzun erimesi
    II. Suyun donması
    III. Şekerin suda çözünmesi
    Verilen olaylardan hangilerinde entropi artışı gerçekleşir?

    A) I ve II.
    B) II ve III.
    C) I ve III.
    D) I, II ve III.
    Cevap: C
  • 14)
    I. Uygun geometrik doğrultuda çarpışmaları
    II. Yeterli kinetik enerjiye sahip olmaları
    III. Katalizör kullanmaları
    Yukarıda verilenlerden hangileri
    N2 O(g) + NO (g) " N2 (g) + NO2(g)
    tepkimesinin gerçekleşmesi için N2O ve NO moleküllerinin sahip olması gereken şartlardır?

    A) Yalnız I.
    B) I ve II.
    C) Yalnız III.
    D) II ve III.
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi tepkime hızına etki eden faktörlerden değildir?
    A) Tepkimeye giren maddelerin derişimleri
    B) Katalizör
    C) Sıcaklık
    D) Hacim
    Cevap: D
  • 16) A + 2B = 3C tepkimesinin belli bir sıcaklıkta Kc değeri 5’tir.
    Buna göre;
    3C = A + 2B tepkimesinin aynı sıcaklıktaki Kc değeri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 1 / 10
    B) 1 / 5
    C) 5
    D) 10
    Cevap: B
  • 17) B(g) = A (g) + ısı Verilen denge tepkimesinde, kap soğutulursa Kc nasıl değişir?
    A) Artar.
    B) Azalır.
    C) İki katına çıkar.
    D) Yarıya düşer.
    Cevap: A
  • 18) 25 C’ta hazırlanan sulu çözeltinin pOH değeri 9 ise pH değeri kaçtır?
    A) 8
    B) 7
    C) 6
    D) 5
    Cevap: D
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi zayıf asittir?
    A) HCI (hidroklorik asit)
    B) HNO3 (nitrit asit)
    C) H2SO4 (sülfürik asit)
    D) CH3COOH (asetik asit)
    Cevap: D
  • 20)

    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder