...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Peygamberimizin Hayatı 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Cahiliye dönem ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Kötü ahlak yaygındı.
    B) Kabile savaşları yapılırdı.
    C) Kadınlara gerekli önem verilirdi.
    D) Güçlü zayıfı ezerdi.
    Cevap: C
  • 2) Arap yarım adasında Peygamber efendimiz gelmeden önce insanların her türlü kötülüğü meşru gördüğü, haklının hakkını alamadığı dönem aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Ahlaki dönem
    B) Cahiliye dönemi
    C) Eski dönem
    D) İnsanlık dışı dönem
    Cevap: B
  • 3) Peygamber efendimiz henüz kendisine peygamberlik gelmediği zamanlarda insanlara iyilik yapmak, doğruyu ortaya çıkarmak için kurulmuş bir gruba katılmıştır.
    Buna göre bu grubun ismi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Hilfudul
    B) Sevi dostları
    C) Mekkeliler birliği
    D) Adalet birliği
    Cevap: A
  • 4) Peygamber efendimizin de üyeleri arasında bulunduğu Hilfudul ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Peygamber efendimiz, peygamber olmadan önce bu gruba girmiştir.
    B) Erdemliler birliği olarak ta isimlendirilir.
    C) Hakkın, hukukun yerini bulması amacıyla kurulmuştur.
    D) Merkezi Medine'dedir.
    Cevap: D
  • 5) Hilfudul (Erdemliler birliği)'un kurucu başkan aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hz. Muhammed
    B) Zübeyr
    C) Hz. Ebubekir
    D) Hz. Ali
    Cevap: B
  • 6) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi Peygamber efendimizin bize öğütlediği davranışlar arasında gösterilemez?
    A) Müminlerle üç günden fazla küs kalmamalıyız.
    B) Barışmak için ilk adımı biz atmalıyız.
    C) İnsanlara karşı anlayışlı olmalıyız.
    D) Eğer biri bize küserse biz de onlara küsmeliyiz.
    Cevap: D
  • 7) Bir müslüman başka bir müslümana karşı kaç günden fazla küs kalmamalıdır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: C
  • 8) Peygamber efendimizi örnek alan birisi aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmaz?
    A) İşlediği günahın ardından tövbe eder.
    B) Kötülüklere karşı aynı şekilde cevap verir.
    C) Kötülüğe karşı iyilikle cevap verir.
    D) Allah'ın yasaklarından sakınır.
    Cevap: B
  • 9) Peygamber efendimizin hayatını inceleyen biri aşağıdakilerden hangisini göremez?
    A) İnsanlara yardım etmesini
    B) Yoksullara yardım etmesini.
    C) Çok az da olsa beddua etmesini.
    D) Akrabalarına iyi davranmasını
    Cevap: C
  • 10) Peygamber efendimiz daha Arap yarım adasına gelmeden önce, burada yaşayan insanların çocuklarıyla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Kız çocuklara aileye yük olarak görünürdü.
    B) Erkekler çocuklar kız çocuklara karşın daha çok önem verilirdi.
    C) Kız çocukları mirastan yarı yarıya pay alırdı.
    D) Kız çocuklarının eğimi önemsenmezdi.
    Cevap: C
  • 11) Peygamber efendimiz çocuklara çok önem verirdi.
    Aşağıda verilenlerden hangisi peygamber efendimizin çocuklara önem verdiğine örnek olarak gösterilemez?

    A) Çocuklarla konuşurken onları gerçekten dinlerdi.
    B) Namaz kılmayan çocukları azarlardı.
    C) Çocuklara güzel isim verilmesini isterdi.
    D) Çocuklara selam verir onlarla sohbet ederdi.
    Cevap: B
  • 12) Yeni doğan çocuklara şükür amacıyla kesilen kurbana ne denir?
    A) Akika
    B) Kurban
    C) Sebat
    D) Nafile
    Cevap: A
  • 13) Peygamber efendimiz eğitime çok önem vermiş ve eğitimi gerçekleştirmek için Mescid-i Nebi içerisine .................. adında bir eğitim kurumu yaptırmıştır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Muhacir
    B) Mümin
    C) Suffa
    D) Maarif
    Cevap: C
  • 14)
    I. Ümran
    II. Ümmü Gülsüm
    III. Zeynep
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri peygamber efendimizin çocuklarından değildir?

    A) Yalnız I
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 15) Peygamber efendimiz namaz kılarken sırtına çıkan torununu secdede beklemiş onlarla camide oynamıştır.
    Peygamber efendimizin bu torunları aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Hz. Hasan ve Hz. Ali
    B) Hz. Fatıma ve Hz. Hüseyin
    C) Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin
    D) Hz. Ali ve Hz. Hüseyin
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder