LGS (LKS) İngilizce Soruları 3 (Teog 2015 2.Dönem İngilizce)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Hi, I’m Joyce. I dislike eating meat so I always prefer vegetables. My favorite dish is vegetable pizza. It is very easy to make. If you don’t like eating meat like me, here is my recipe:
    ‒ First, cut and slice the vegetables.
    ‒ Then, put all the vegetables in a frying pan and fry them for 10-15 minutes.
    ‒ After that, put all the cheese and the fried vegetables on the top of the pizza bread.
    ‒ Finally, bake the pizza in an oven for about 5 minutes.
    It’s OK. I’m sure you will all like it. Enjoy your delicious pizza.

    Joyce - - - -.

    A) always enjoys eating meat like others
    B) hardly ever eats vegetables in a dish
    C) says the recipe is difficult to make
    D) thinks people will enjoy the pizza
    Cevap: D
  • 2) Ali : What is Doğa like?
    Mike : I think she is very - - - - . She is always there when you need some help.

    A) successful
    B) charming
    C) funny
    D) supportive
    Cevap: D
  • 3) Ethan : I’ve decided to be a vet.
    Dean : - - - - . You are afraid of animals.

    A) I hope so
    B) That’s weird
    C) I agree
    D) That’s true
    Cevap: B
  • 4) Ayla : I’II use some pills to lose weight.
    Bill : - - - - ! They’re very harmful to your health.

    A) Don’t worry
    B) Interesting
    C) Don’t do that
    D) Thank God
    Cevap: C
  • 5) Rose : Hey, Tom. You borrowed my dictionary last week but you haven’t
    given it back yet!
    Tom : - - - - . I’ll bring it tomorrow.

    A) I’m really sorry
    B) I’m afraid of it
    C) I feel excited
    D) I trust you
    Cevap: A
  • 6) Wife : The dishes are not clean. I must do the washing up.
    Husband : I’ve already done it.
    Wife : Really? - - - - You’re so sweet, dear.

    A) It’s so bad.
    B) Thanks a lot.
    C) Yes, please!
    D) Never mind!
    Cevap: C
  • 7) Olivia : - - - - ?
    Amy : Of course. I love cooking.

    A) Would you like to eat out
    B) Do you like tea or coffee
    C) Can you clean the room for me
    D) Will you help me prepare the dinner
    Cevap: D
  • 8) Jane: İstanbul is the most fascinating city I’ve ever visited.
    Sue: Really? - - - - ?
    Jane: For two months. It has lots ofbeauties.

    A) Where did you go in Turkey
    B) How long have you been there
    C) How many places will you visit
    D) What’s your hometown famous for
    Cevap: B
  • 9) Ayşe : - - - - ?
    Jamie : He entered the Military Academy.

    A) What did Atatürk do in 1899
    B) Where did Atatürk die in 1938
    C) How did Atatürk go to Samsun
    D) When did Atatürk finish high school
    Cevap: A
  • 10) Laura : I want to enter the conservatory.
    Lena : - - - - ?
    Laura : Yes because I like playing instruments. I’ve already started practising.

    A) Do you want to earn a lot of money
    B) Do you always make a list of priorities
    C) Do you mean you want to be a musician
    D) Do you think you need time to be courageous
    Cevap: C
  • 11) Mary Sanders was a successful artist.
    Before she died, - - - - .

    A) she should do practice
    B) she had better take photos
    C) she has won several awards
    D) she could draw many pictures
    Cevap: D
  • 12) I want a well paid job because - - - - .
    A) I need to earn enough money to pay my bills
    B) a good salary is not very important for me
    C) education is necessary for a good career
    D) there is a lot of competition in that area
    Cevap: A
  • 13) - - - - . Her dream is to take part in ballet shows.
    A) Mel always helps street animals and feeds them
    B) Laura always tried hard to do some sports
    C) Amy is always willing to cure fatal illnesses
    D) Jennifer has always wanted to be a dancer
    Cevap: D
  • 14) While I was looking out of the window, - - - - .
    Bu resme göre boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


    A) the detective was investigating the murder
    B) the thieves were going into the building
    C) the murderer killed the witnesses
    D) the police arrested the criminals
    Cevap: B
  • 15) CEM AKMAN
    • started primary school in 1972.
    • finished university in 1987.
    • started doing PhD at Berlin University in 1993.
    • started working at Ankara University in 2002.
    When did Cem Akman graduate from university?

    A) 1987
    B) 1993
    C) 1972
    D) 2002
    Cevap: A
  • 16) Bu görsellere göre doğru olarak ifade edilen eylem hangi seçenektedir?

    A) I have made the bed.
    B) I haven’t done the laundry.
    C) I have taken the rubbish out.
    D) I haven’t done the shopping.
    Cevap: C
  • 17)
    I. Their stepmother didn’t want the kids at home.
    II. Once upon a time, there were two kids called Hansel and Gretel.
    III. Their mother died and their father married again.
    IV. So, their father took the kids to the forest and left them alone.
    Bu cümlelerin anlamlı bir şekilde sıralanışı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

    A) III - I - IV - II
    B) III - IV - II - I
    C) II - III - I - IV
    D) II - IV - III - I
    Cevap: B
  • 18) Aşağıdaki verilen bilgilere göre hangi tanımlama yanlıştır?

    A) Cindy: messy
    B) Tom: generous
    C) Mary: reliable
    D) John: ambitious
    Cevap: A
  • 19) The teacher gave a questionnaire to the students about their strengths and weaknesses. Here are the results:
    0-20 POINTS: You’re very indecisive and too anxious about your future. You don’t enjoy
    spending time with friends.

    21-40 POINTS: You’re kind and tactful. You always cheer your friends up. You’re very friendly. People think you’re quite loyal.

    41-60 POINTS: You’re a natural leader. You’re very considerate so your family and friends always admire you.

    The students between 0 and 20 points are - - - - .

    A) cautious about danger
    B) happy with their friends
    C) bad at making decisions
    D) confident about the future
    Cevap: C
  • 20) The teacher gave a questionnaire to the students about their strengths and weaknesses. Here are the results:
    0-20 POINTS: You’re very indecisive and too anxious about your future. You don’t enjoy
    spending time with friends.

    21-40 POINTS: You’re kind and tactful. You always cheer your friends up. You’re very friendly. People think you’re quite loyal.

    41-60 POINTS: You’re a natural leader. You’re very considerate so your family and friends always admire you.

    The students between 21 and 40 points - - - -

    A) treat friends badly
    B) get on well with friends
    C) usually behave selfishly
    D) generally seem dishonest
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder