Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
Ehliyet Soruları 3 ( 2017 Temmuz MTSK)


 



Ehliyet Soruları 3 ( 2017 Temmuz MTSK)
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi göğüs ağrısı yaşayan kazazedeye yapılacak ilk yardım
    uygulamalarındandır?

    A) Yarı oturur pozisyon verilmesi
    B) Egzersiz yapmasının sağlanması
    C) Kullandığı ilaçları varsa almasının engellenmesi
    D) Yaşam bulgularından, sadece solunumun değerlendirilmesi
    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi “tehlikeli viraj yön levhası” anlamındadır?


    Cevap: A

  • 3) Kalbi durmuş olan bir kazazedede aşağıdaki belirtilerden hangisi gözlenir?
    A) Nabzın yavaşlaması
    B) Kan basıncının artması
    C) Solunumun yüzeyselleşmesi
    D) Göz bebeklerinin genişlemesi
    Cevap: D

  • 4) İlk yardımcı olarak bulunduğunuz güvenli olmayan olay yerinde; kazazedelerden biri başında, boynunda ve sırtında ağrı oldu ğunu, bacaklarını hareket ettiremedi­ğini söylüyor, ayrıca kazazedenin burnun­dan ve kulağından kan geliyorsa bu kaza­zedeyi
    daha güvenli bir ortama nasıl taşırsınız?

    A) Baş-boyun-gövde ekseni bozulmadan düz pozisyonda sürükleyerek
    B) Kazazedenin gövdesini sağ omuza yerleştirip ağırlığı dizlere vererek
    C) Omuzdan destek verip yürütmeye çalışarak
    D) Kazazedeyi kucağa alıp ağırlığı yüklenerek
    Cevap: A

  • 5) Özel amaçla insan veya eşya taşımak için imal edilmiş olan motorlu araçlara özel
    amaçlı taşıt denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi özel amaçlı taşıttır?

    A) Otobüs
    B) Ambulans
    C) Kamyon
    D) Otomobil
    Cevap: C

  • 6)


    Cevap: C

  • 7)


    Cevap: A

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi toplardamar kanamalarına ait bir özelliktir?
    A) Kesik kesik akan bir kanama olması
    B) Kalp atımları ile uyumlu olarak akması
    C) Koyu kırmızı renkteki kanın sürekli akması
    D) Parlak ve açık kırmızı renkteki kanın fışkırır tarzda
    Cevap: C

  • 9)
    • Uzun süreli bilinç kaybıdır.
    • Yutkunma, öksürük gibi reflekslerin ve dışarıdan gelen uyarılara karşı tepkinin azalması ya da yok olması ile ortaya çıkar.
    Yukarıda özellikleri verilen bilinç kaybı hâli hangisidir?

    A) Şok
    B) Koma
    C) Bayılma
    D) Baş dönmesi
    Cevap: B

  • 10) 2918 sayılı trafik kanununa göre ilk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir
    sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar,
    belgenin alındığı tarihten itibaren kaç yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilir?

    A) 2
    B) 3
    C) 5
    D) 10
    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi kazazedenin ikinci değerlendirilme aşamalarından olan “Baştan Aşağı Kontrol” basamağında yer alır?
    A) Kazazedenin isminin öğrenilerek adıyla hitap edilmesi
    B) Solunum sayısı, ritmi ve derinliğinin kontrol edilmesi
    C) Kazazedenin endişelerinin giderilerek rahatlatılması
    D) Hoşgörülü ve nazik davranılarak güven sağlanması
    Cevap: B

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi frenleme mesafesinin artmasına neden olur?
    A) Yakıt seviyesinin düşmesi
    B) Balata yüzeyinin kuru olması
    C) Lastik diş derinliklerinin azalması
    D) Motor yağı değişiminin geciktirilmesi
    Cevap: C

  • 13) Böbrekler, insan vücudundaki hangi sistemi oluşturan organlardandır?
    A) Sinir sistemi
    B) Sindirim sistemi
    C) Dolaşım sistemi
    D) Boşaltım sistemi
    Cevap: D

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi çıkığı olan kaza­ zedeye yapılacak ilk yardım uygulamalarındandır?
    A) Çıkan eklemin yerine oturtulması
    B) Çıkık olan bölgede sadece ısı kontrolü yapılması
    C) Çıkan eklemin bulunduğu şekilde tespit edilmesi
    D) Ağızdan ağrı kesiciler vererek ağrısının azaltılması
    Cevap: C

  • 15)
    • Tescile bağlı araçların muayenelerini yapmak veya yaptırmak
    • Trafik zabıtasının görev ve yetkileri saklı kalmak üzere, araçların ağırlık ve boyut kontrollerini yapmak veya yaptırmak ve denetlemek
    Yukarıdaki görev ve yetkiler, verilen kurumlardan hangisine aittir?

    A) İçişleri Bakanlığına
    B) Emniyet Genel Müdürlüğüne
    C) Karayolları Genel Müdürlüğüne
    D) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına
    Cevap: D

  • 16) Aşağıdaki soru işareti (?) ile gösterilen ve hayat kurtarma zincirinin 2. halkası olan uygulama hangisidir?

    A) İlaçla tedavi
    B) Hasar tespiti
    C) Temel yaşam desteği
    D) Olay yeri değerlendirmesi
    Cevap: C

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi azami hız sınırlaması anlamındadır?


    Cevap: D

  • 18) Solunum yolu tıkanıklığı yaşayan bir kazazedenin; konuşamadığını, nefes alamadı-
    ğını, renginin morardığını ve acı çekerek ellerini boynuna götürdüğünü gözlemlediniz.
    Bu durumda aşağıdaki ilk yardım uygula­ malarından hangisinin yapılması uygun
    olur?

    A) Üçgen bandaj uygulaması
    B) Heimlich manevrası
    C) Turnike uygulaması
    D) Rentek manevrası
    Cevap: B

  • 19) Yaralının taşınmasında ilk yardımcı kendi sağlığını riske sokmamalıdır. Gereksiz zorlama ve yaralanmalara engel olmak için kurallara uygun davranmalıdır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi yaralının taşınması sırasında ilk yardımcının uyması gereken genel kurallardandır?

    A) Yaralıya uzak mesafede çalışması
    B) Daha uzun ve kuvvetli kas gruplarını kullanması
    C) Ani dönme ve bükülmeler yaparak yön değiştirmesi
    D) Yaralıyı mümkün olduğunca çok hareket ettirmesi
    Cevap: B

  • 20) Aşağıdaki tehlike uyarı işaretlerinden hangisi yaklaşılmakta olan kavşağın kontrolsüz olduğunu belirtir?


    Cevap: B





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.