YDS İngilizce Soruları 1 ( 2013 İlkbahar YDS)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) In some countries, such as Brazil and Russia, codes have been put in place to promote ---- logging of forest ecosystems.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) applicable
    B) penetrable
    C) notable
    D) sustainable
    E) provable
    Cevap: D
  • 2) Before they are allowed to be used, all medicines, including vaccines, are ---- tested to assess how safe and effective they are.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) incidentally
    B) hazardously
    C) thoroughly
    D) fatally
    E) offensively
    Cevap: C
  • 3) Many scientists believe that our sanitized surroundings are ---- allergic disorders in children, which have doubled in the last decade.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) extracting
    B) fulfilling
    C) unifying
    D) ensuring
    E) fostering
    Cevap: E
  • 4) In non-literate societies, valuable information about the past is often enshrined in oral tradition – poems, hymns or sayings ---- from generation to generation by word of mouth.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) taken off
    B) handed down
    C) thrown up
    D) kept off
    E) rooted out
    Cevap: B
  • 5) By mapping equatorial rainfall since 800 AD, scientists have ---- how tropical weather may change over the next century.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) taken out
    B) put aside
    C) brought down
    D) figured out
    E) counted upon
    Cevap: D
  • 6) The physics of elementary particles in the 20th century ---- by the observation of particles whose existence ---- by theorists decades earlier.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) has been distinguished / was predicted
    B) distinguished / is being predicted
    C) was distinguished / had been predicted
    D) is distinguished / has been predicted
    E) had been distinguished / was being predicted
    Cevap: C
  • 7) At the end of the First World War, the leaders of victorious countries gathered at Versailles, and there, they ---- to decide what penalties Germany, Austria and other allies ----.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) tried / would have to pay
    B) had tried / must have paid
    C) were trying / were paying
    D) used to try / might have paid
    E) could try / should have paid
    Cevap: A
  • 8) ---- the types of individuals it seeks to attract, an organization ---- to consider what methods to use to reach them.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) To have established / could need
    B) Having established / needs
    C) Establishing / had needed
    D) Established / needed
    E) Being established / will need
    Cevap: B
  • 9) China’s rapid growth ---- trade is seen as a plus for the Southeast Asian nations because it helps to spur development ---- the region.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) of / without
    B) by / about
    C) upon / over
    D) at / under
    E) in / across
    Cevap: E
  • 10) As Antarctic glaciers collapse ---- the sea, scientists struggle to find out what that means ---- the rise of sea levels.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) against / in
    B) over / to
    C) around / along
    D) on / for
    E) from /
    Cevap: D
  • 11) ---- lead was widely known to be dangerous, by the early years of the 20th century, it could be found in all manners of consumer products.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) Since
    B) Once
    C) Only when
    D) Even though
    E) Given that
    Cevap: D
  • 12) Animals trapped in a stone called ‘amber’ are sometimes so well preserved that they look ---- they have just died.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) so that
    B) in case
    C) as though
    D) even if
    E) now that
    Cevap: C
  • 13) The European Commission has put forward thatpolicies to cut greenhouse gases will not work ---- individuals share the vision of a low-carbon society.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) provided that
    B) after
    C) but
    D) while
    E) unless
    Cevap: E
  • 14) When modern coastal fish-farming began 30 years ago, no one was doing things right, ---- for the environment ---- the industry’s long-term sustainability.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) whether / or
    B) such / as
    C) so / that
    D) either / or
    E) as / as
    Cevap: D
  • 15) ---- deriving two-thirds of its power supply from fossil fuels, power producers in India cannot get enough pipeline space to distribute natural gas.

    Boşuluğa gelecek ifadeyi bulunuz.

    A) Despite
    B) Besides
    C) As a result of
    D) By means of
    E) Rather than
    Cevap: A
  • 16) Cities, large and small, are at the heart of a fast changing global economy – they are a cause of, and a response to world economic growth. Many urban areas are growing (17)---- their rural hinterlands are depressed, which forces impoverished rural people to
    move to the cities in search of work. These newcomers often end up not (18)---- the opportunities they are looking for, so they become part of the urban poor. (19)---- arrival to the city, they often encounter lack of housing and infrastructure services. To (20)---- the lack of available homes, newcomers often set up shelters on the city outskirts, usually on public-owned land. They often live without electricity, running water, a sewerage system, roads and other urban services. (21)---- dealing with poor sanitation and pollution from dirty cooking fuels and primitive stoves, they are exposed to modern
    environmental hazards, such as urban air pollution, exhaust fumes and industrial pollution.

    17 numaralı yere uygun düşen sözcük hangisidir?

    A) unless
    B) so that
    C) because
    D) in case
    E) whenever
    Cevap: C
  • 17) Cities, large and small, are at the heart of a fast changing global economy – they are a cause of, and a response to world economic growth. Many urban areas are growing (17)---- their rural hinterlands are depressed, which forces impoverished rural people to
    move to the cities in search of work. These newcomers often end up not (18)---- the opportunities they are looking for, so they become part of the urban poor. (19)---- arrival to the city, they often encounter lack of housing and infrastructure services. To (20)---- the lack of available homes, newcomers often set up shelters on the city outskirts, usually on public-owned land. They often live without electricity, running water, a sewerage system, roads and other urban services. (21)---- dealing with poor sanitation and pollution from dirty cooking fuels and primitive stoves, they are exposed to modern
    environmental hazards, such as urban air pollution, exhaust fumes and industrial pollution.

    18 numaralı yere uygun düşen sözcük hangisidir?

    A) to find
    B) finding
    C) to have found
    D) being found
    E) to be found
    Cevap: B
  • 18) Cities, large and small, are at the heart of a fast changing global economy – they are a cause of, and a response to world economic growth. Many urban areas are growing (17)---- their rural hinterlands are depressed, which forces impoverished rural people to
    move to the cities in search of work. These newcomers often end up not (18)---- the opportunities they are looking for, so they become part of the urban poor. (19)---- arrival to the city, they often encounter lack of housing and infrastructure services. To (20)---- the lack of available homes, newcomers often set up shelters on the city outskirts, usually on public-owned land. They often live without electricity, running water, a sewerage system, roads and other urban services. (21)---- dealing with poor sanitation and pollution from dirty cooking fuels and primitive stoves, they are exposed to modern
    environmental hazards, such as urban air pollution, exhaust fumes and industrial pollution.

    19 numaralı yere uygun düşen sözcük hangisidir?

    A)About
    B) Upon
    C) To
    D) By
    E) For
    Cevap: D
  • 19) Cities, large and small, are at the heart of a fast changing global economy – they are a cause of, and a response to world economic growth. Many urban areas are growing (17)---- their rural hinterlands are depressed, which forces impoverished rural people to
    move to the cities in search of work. These newcomers often end up not (18)---- the opportunities they are looking for, so they become part of the urban poor. (19)---- arrival to the city, they often encounter lack of housing and infrastructure services. To (20)---- the lack of available homes, newcomers often set up shelters on the city outskirts, usually on public-owned land. They often live without electricity, running water, a sewerage system, roads and other urban services. (21)---- dealing with poor sanitation and pollution from dirty cooking fuels and primitive stoves, they are exposed to modern
    environmental hazards, such as urban air pollution, exhaust fumes and industrial pollution.

    20 numaralı yere uygun düşen sözcük hangisidir?

    A) cut down on
    B) go in for
    C) turn back on
    D) fall behind with
    E) make up for
    Cevap: E
  • 20) Cities, large and small, are at the heart of a fast changing global economy – they are a cause of, and a response to world economic growth. Many urban areas are growing (17)---- their rural hinterlands are depressed, which forces impoverished rural people to
    move to the cities in search of work. These newcomers often end up not (18)---- the opportunities they are looking for, so they become part of the urban poor. (19)---- arrival to the city, they often encounter lack of housing and infrastructure services. To (20)---- the lack of available homes, newcomers often set up shelters on the city outskirts, usually on public-owned land. They often live without electricity, running water, a sewerage system, roads and other urban services. (21)---- dealing with poor sanitation and pollution from dirty cooking fuels and primitive stoves, they are exposed to modern
    environmental hazards, such as urban air pollution, exhaust fumes and industrial pollution.

    21 numaralı yere uygun düşen sözcük hangisidir?

    A) Despite
    B) For the sake of
    C) Unlike
    D) Owing to
    E) In addition to
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder